Trojan Napisano 4 Lutego 2009 Napisano 4 Lutego 2009 Shelby gotowy i przedstawiam jego galerię. Zapraszam do komentowania choć większość uwag już otrzymałem w wątku warsztatowym gdzie można zapoznać się ze szczegółami budowy http://modelwork.pl/viewtopic.php?t=12167 Sesja wykonana osobiście przy wykorzystaniu "służbowego"atelier. Niestety mimo wszelkich starań nie udało mi się usunąć wszelkich syfków i kurzu z modelu. Jak znajdę chwilę to pozwolę sobie przedstawić w ramach ciekawostki zdjęcia przed i po retuszu w wysokiej rozdzielczości. a tu fotka w lepszej rozdzielczości niestety uwypuklająca pewne niedoskonałości Cytuj
eKrystian Napisano 5 Lutego 2009 Napisano 5 Lutego 2009 Sposób prezentacji modelu jak dla mnie bardzo udany. Zdjęcia są rewelacyjne. Teraz kilka słów o modelu, bardzo mi się podoba wrażenia na mnie zrobił silnik, a akcentu modelowi nadają kalkomanie, ładnie się w niech prezentuje. Pozdr. eKrystian Cytuj
frugoman Napisano 5 Lutego 2009 Napisano 5 Lutego 2009 Modelik bardzo mi się podoba, niedawno robiłem mustanga więc znam ból przy spasowaniu przedniego zderzaka czy lampek na dolnym pasie pod zderzakiem. Na plus malowanie - bardzo pomysłowe zestawienie kolorów, ja się troche boję malowania pasów - mam obawy czy linia wyjdzie mi prosto, i czy nie poszarpie się farba na krawędziach. Bardzo rzuca się natomiast w oczy brak BMF-u na klamkach . Mogłeś się pokusić o usunięcie ich i dorobienie nowych-przy twoim warszacie nie stanowiłoby to problemu. Analogicznie oznaczenie wersji silnikowej na przednim błotniku. Fotki wykonane elegancko, tylko chyba nieco za bardzo widac w nich retusz - jak się patrzy na lakier jest jakies takie dziwne wrażenie, jakby samochód był taki "budyniowy" Cytuj
Trojan Napisano 5 Lutego 2009 Autor Napisano 5 Lutego 2009 tylko chyba nieco za bardzo widac w nich retusz - jak się patrzy na lakier jest jakies takie dziwne wrażenie, jakby samochód był taki "budyniowy" Zdjęcia nie były retuszowane - jeszcze. Pokażę za jakiś czas kilka po retuszu Co do wyglądu lakieru bezbarwnego to się zgodzę ponieważ nieco przesadziłem z ilością warstw ale dzięki temu mogłem bardziej dopracować polerowanie. mam obawy czy linia wyjdzie mi prosto, i czy nie poszarpie się farba na krawędziach. To akurat był najmniejszy problem. Bardzo ładnie się maluje pasy ale trzeba uważać na papierowe taśmy maskujące, mogą z nich wystawać farfocle. Ja używam foliowych taśm maskujących. Cytuj
Wojtek Tul Napisano 5 Lutego 2009 Napisano 5 Lutego 2009 Model bardzo ładny, niczego mu nie brak. A najbardziej to podoba mi się to co, zrobiłeś pod maską. Cytuj
Kacperek315 Napisano 5 Lutego 2009 Napisano 5 Lutego 2009 Woooow. Sam nie sklejam cywili, ale trochę znam się na samochodach i wiem, że ten model jest idealny. Zdjęcia bardzo dobre. Silniczek robi wrażenie. Pozdrawiam Cytuj
raben Napisano 5 Lutego 2009 Napisano 5 Lutego 2009 Świetny model,a zwłaszcza spodobało mi się malowanie i silnik Cytuj
myeti Napisano 5 Lutego 2009 Napisano 5 Lutego 2009 No no no... tylko pogratulować udanego modeliku Cytuj
Mipan Napisano 5 Lutego 2009 Napisano 5 Lutego 2009 Potwierdzam zdania poprzedników silnik super.Mam tylko jedno ale.Jeśli pod tylnym zderzakiem to są rury wydechowe a nie światła cofania to nawierć ich środek albo pomaluj na czarno środki tego wydechu.Jeśli to są światła to nie mam zastrzeżeń Cytuj
Trojan Napisano 5 Lutego 2009 Autor Napisano 5 Lutego 2009 Jeśli to są światła to nie mam zastrzeżeń To są światła . Rury wychodzą w dół pod tylnym pasem. Cytuj
Alvaro92 Napisano 5 Lutego 2009 Napisano 5 Lutego 2009 Pięęęęęękny mustang - malowanie - dla mnie bomba - to co pod machą... Elegancko Pozdrawiam Cytuj
Paweł Czarnocki Napisano 8 Lutego 2009 Napisano 8 Lutego 2009 Piękne auto. MUSTANGI to kultowe fury. Siedziałem w nim i nawet dano mi pokierować. Mój kolega w Siedlcach ma ich kilka. Gdybyś potrzebował dokumentacji zdjęciowej silnika czy podwozia to daj znać o który rocznik chodzi. Cytuj
mart72 Napisano 9 Lutego 2009 Napisano 9 Lutego 2009 O kyrie elejson! Ale sztuka! A może jeszcze jakieś fotki wnętrza? Jak się da, oczywiście. Cytuj
Trojan Napisano 9 Lutego 2009 Autor Napisano 9 Lutego 2009 A może jeszcze jakieś fotki wnętrza? W pierwszym poście jest link do Warsztatu. Cytuj
elefantes Napisano 9 Lutego 2009 Napisano 9 Lutego 2009 Wg mnie model kapitalnie się przezentuje i w pełni zasłużył na stronę główną naszego forum Cytuj
Trojan Napisano 9 Lutego 2009 Autor Napisano 9 Lutego 2009 na stronę główną Nawet nie zauważyłem. Jest mi bardzo miło z tego powodu i postaram się utrzymywać poziom. Dzięki Cytuj
klima1 Napisano 9 Lutego 2009 Napisano 9 Lutego 2009 A weathering? Rdza, zacieki, obicia, ślady eksploatacyjne? Choćby jak tu (fotki słabe, ale widać, o co chodzi): viewtopic.php?t=245&postdays=0&postorder=asc&start=0 ;) Cytuj
Bilonzo Napisano 9 Lutego 2009 Napisano 9 Lutego 2009 klima1 A po co???. Model jest piękny . Jest to piękny Shelby z bardzo ładnym lakierem (przedstawiający auto po renowacji lub nowe ), więc nie wiem po co mu zacieki i rdza??. Czy wszystko musi być zardzewiałe, z masą zacieków i obić?. Jakby Kolega chciał robić model wraku to napewno by to zrobił . Pozdrawiam Cytuj
Paweł216 Napisano 9 Lutego 2009 Napisano 9 Lutego 2009 A pozatym to nie jest czołg tylko takie samochody trzymają teraz kolekcjonerzy a oni dbaja o te cacka Cytuj
Trojan Napisano 9 Lutego 2009 Autor Napisano 9 Lutego 2009 Może chodziło o coś takiego http://www.allegro.pl/item548237954_unikatowy_jedyny_model_skala_1_18_zobacz.html Cytuj
MiloszKr Napisano 12 Lutego 2009 Napisano 12 Lutego 2009 A ja mam Pytanie do właściciela modelu. Sam model mi się podoba i stoi na wysokim poziomie. Lecz bardziej interesuje mnie gdzie robiłeś zdjęcia, Jakim sprzętem i czego użyłeś do uzyskania takiego ciekawego efektu. Tło rozumiem że czarny bristol bądź coś w tym stylu. Cytuj
Nikolaos Napisano 12 Lutego 2009 Napisano 12 Lutego 2009 Trojan świetny model chwała ci za niego twórz dalej o mój mistrzu Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi