Trojan Napisano 4 Lutego 2009 Share Napisano 4 Lutego 2009 Shelby gotowy i przedstawiam jego galerię. Zapraszam do komentowania choć większość uwag już otrzymałem w wątku warsztatowym gdzie można zapoznać się ze szczegółami budowy http://modelwork.pl/viewtopic.php?t=12167 Sesja wykonana osobiście przy wykorzystaniu "służbowego"atelier. Niestety mimo wszelkich starań nie udało mi się usunąć wszelkich syfków i kurzu z modelu. Jak znajdę chwilę to pozwolę sobie przedstawić w ramach ciekawostki zdjęcia przed i po retuszu w wysokiej rozdzielczości. a tu fotka w lepszej rozdzielczości niestety uwypuklająca pewne niedoskonałości Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eKrystian Napisano 5 Lutego 2009 Share Napisano 5 Lutego 2009 Sposób prezentacji modelu jak dla mnie bardzo udany. Zdjęcia są rewelacyjne. Teraz kilka słów o modelu, bardzo mi się podoba wrażenia na mnie zrobił silnik, a akcentu modelowi nadają kalkomanie, ładnie się w niech prezentuje. Pozdr. eKrystian Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
frugoman Napisano 5 Lutego 2009 Share Napisano 5 Lutego 2009 Modelik bardzo mi się podoba, niedawno robiłem mustanga więc znam ból przy spasowaniu przedniego zderzaka czy lampek na dolnym pasie pod zderzakiem. Na plus malowanie - bardzo pomysłowe zestawienie kolorów, ja się troche boję malowania pasów - mam obawy czy linia wyjdzie mi prosto, i czy nie poszarpie się farba na krawędziach. Bardzo rzuca się natomiast w oczy brak BMF-u na klamkach . Mogłeś się pokusić o usunięcie ich i dorobienie nowych-przy twoim warszacie nie stanowiłoby to problemu. Analogicznie oznaczenie wersji silnikowej na przednim błotniku. Fotki wykonane elegancko, tylko chyba nieco za bardzo widac w nich retusz - jak się patrzy na lakier jest jakies takie dziwne wrażenie, jakby samochód był taki "budyniowy" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Trojan Napisano 5 Lutego 2009 Autor Share Napisano 5 Lutego 2009 tylko chyba nieco za bardzo widac w nich retusz - jak się patrzy na lakier jest jakies takie dziwne wrażenie, jakby samochód był taki "budyniowy" Zdjęcia nie były retuszowane - jeszcze. Pokażę za jakiś czas kilka po retuszu Co do wyglądu lakieru bezbarwnego to się zgodzę ponieważ nieco przesadziłem z ilością warstw ale dzięki temu mogłem bardziej dopracować polerowanie. mam obawy czy linia wyjdzie mi prosto, i czy nie poszarpie się farba na krawędziach. To akurat był najmniejszy problem. Bardzo ładnie się maluje pasy ale trzeba uważać na papierowe taśmy maskujące, mogą z nich wystawać farfocle. Ja używam foliowych taśm maskujących. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wojtek Tul Napisano 5 Lutego 2009 Share Napisano 5 Lutego 2009 Model bardzo ładny, niczego mu nie brak. A najbardziej to podoba mi się to co, zrobiłeś pod maską. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bodzio Napisano 5 Lutego 2009 Share Napisano 5 Lutego 2009 Konkretny Mustang Niezłe foty Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kacperek315 Napisano 5 Lutego 2009 Share Napisano 5 Lutego 2009 Woooow. Sam nie sklejam cywili, ale trochę znam się na samochodach i wiem, że ten model jest idealny. Zdjęcia bardzo dobre. Silniczek robi wrażenie. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TomaszDudek Napisano 5 Lutego 2009 Share Napisano 5 Lutego 2009 Piękny i tyle. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
raben Napisano 5 Lutego 2009 Share Napisano 5 Lutego 2009 Świetny model,a zwłaszcza spodobało mi się malowanie i silnik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
myeti Napisano 5 Lutego 2009 Share Napisano 5 Lutego 2009 No no no... tylko pogratulować udanego modeliku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mipan Napisano 5 Lutego 2009 Share Napisano 5 Lutego 2009 Potwierdzam zdania poprzedników silnik super.Mam tylko jedno ale.Jeśli pod tylnym zderzakiem to są rury wydechowe a nie światła cofania to nawierć ich środek albo pomaluj na czarno środki tego wydechu.Jeśli to są światła to nie mam zastrzeżeń Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Trojan Napisano 5 Lutego 2009 Autor Share Napisano 5 Lutego 2009 Jeśli to są światła to nie mam zastrzeżeń To są światła . Rury wychodzą w dół pod tylnym pasem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Alvaro92 Napisano 5 Lutego 2009 Share Napisano 5 Lutego 2009 Pięęęęęękny mustang - malowanie - dla mnie bomba - to co pod machą... Elegancko Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paweł Czarnocki Napisano 8 Lutego 2009 Share Napisano 8 Lutego 2009 Piękne auto. MUSTANGI to kultowe fury. Siedziałem w nim i nawet dano mi pokierować. Mój kolega w Siedlcach ma ich kilka. Gdybyś potrzebował dokumentacji zdjęciowej silnika czy podwozia to daj znać o który rocznik chodzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mart72 Napisano 9 Lutego 2009 Share Napisano 9 Lutego 2009 O kyrie elejson! Ale sztuka! A może jeszcze jakieś fotki wnętrza? Jak się da, oczywiście. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Trojan Napisano 9 Lutego 2009 Autor Share Napisano 9 Lutego 2009 A może jeszcze jakieś fotki wnętrza? W pierwszym poście jest link do Warsztatu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
elefantes Napisano 9 Lutego 2009 Share Napisano 9 Lutego 2009 Wg mnie model kapitalnie się przezentuje i w pełni zasłużył na stronę główną naszego forum Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Trojan Napisano 9 Lutego 2009 Autor Share Napisano 9 Lutego 2009 na stronę główną Nawet nie zauważyłem. Jest mi bardzo miło z tego powodu i postaram się utrzymywać poziom. Dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artus750 Napisano 9 Lutego 2009 Share Napisano 9 Lutego 2009 Piękny model co tu dużo mówic , 10/10 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
klima1 Napisano 9 Lutego 2009 Share Napisano 9 Lutego 2009 A weathering? Rdza, zacieki, obicia, ślady eksploatacyjne? Choćby jak tu (fotki słabe, ale widać, o co chodzi): viewtopic.php?t=245&postdays=0&postorder=asc&start=0 ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bilonzo Napisano 9 Lutego 2009 Share Napisano 9 Lutego 2009 klima1 A po co???. Model jest piękny . Jest to piękny Shelby z bardzo ładnym lakierem (przedstawiający auto po renowacji lub nowe ), więc nie wiem po co mu zacieki i rdza??. Czy wszystko musi być zardzewiałe, z masą zacieków i obić?. Jakby Kolega chciał robić model wraku to napewno by to zrobił . Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paweł216 Napisano 9 Lutego 2009 Share Napisano 9 Lutego 2009 A pozatym to nie jest czołg tylko takie samochody trzymają teraz kolekcjonerzy a oni dbaja o te cacka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Trojan Napisano 9 Lutego 2009 Autor Share Napisano 9 Lutego 2009 Może chodziło o coś takiego http://www.allegro.pl/item548237954_unikatowy_jedyny_model_skala_1_18_zobacz.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MiloszKr Napisano 12 Lutego 2009 Share Napisano 12 Lutego 2009 A ja mam Pytanie do właściciela modelu. Sam model mi się podoba i stoi na wysokim poziomie. Lecz bardziej interesuje mnie gdzie robiłeś zdjęcia, Jakim sprzętem i czego użyłeś do uzyskania takiego ciekawego efektu. Tło rozumiem że czarny bristol bądź coś w tym stylu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nikolaos Napisano 12 Lutego 2009 Share Napisano 12 Lutego 2009 Trojan świetny model chwała ci za niego twórz dalej o mój mistrzu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi