Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• 3 weeks later...
Napisano
Nie wiem ale mi linki nie działają pod Mozillę.

Te co podałem? Mi działają bez zarzutu.

• 4 weeks later...
  • 1 month later...
  • 1 month later...
Napisano

Ale o co chodzi z tym sensem?? Nic niezwykłego, nazywa się to specjalna oferta. Wiele firm takie coś stosuje, szczególnie gdy towar skierowany jest dla młodszych modelarzy. Świetny na prezent.

Napisano

Tomkowi pewnie chodzi o to, że Faun z PzH 2000 i Fennekiem kosztuje mniej niż Faun bez PzH 2000 i Fenneka

EDIT. Tomek mnie ubiegł. W promocji wychodzi tak jak napisałem - taniej "z" niż "bez"...

• 2 months later...
Napisano

Strona Revella i zapowiedź 72-ki. Czegoś o nazwie MAN 7t milgl

KLIK

Narazie bez fotki

No i zdjęcia ich 88-ki.

KLIK

• 5 months later...
Napisano
Trzeba będzie kupić ze 4-5 sztuk.

Jak będę przy kasie to wezmę chyba 2, jeden zamieni się gąskami z Dragonem

• 10 years later...
Napisano (edytowane)
2 godziny temu, Michal_G napisał:

Odkopuję!

W Jadarze pojawił się PT-76B od Revella w 1:72. Wyjdzie z tego polski z 7 ŁDD? Ew. jaki zakres przeróbek był by potrzebny?

Boxart PT-76B 03314 Revell

Tylko kalki ToroModel dokupić i ewentualnie kominek dorobić

Wojsko Polskie 1965-85 cz.2 ToRo Model 72D17

Na zdjęciu oryginał

Ilustracja

image.jpeg.bb268d3537c78e82a193283d9fdbaf03.jpeg

Edytowane przez robertmodelarz
Napisano

No to super, pozostaje tylko forumowego rabina od niebieskich beretów czyli Kolegę JFM dopytać o detale żeby nie połączyć numeru taktycznego i emblematu z różnych batalionów oraz przypadkowo nie trafić na wóz w jakiejś nietypowej konfiguracji. I czekać na promocję na Revella w Exito (bo przy cenie 85 zł na 12% zniżki można poczekać, zwłaszcza jak się ma co nieco do dłubania na magazynie). Ech, rozmarzyłem się - może jeszcze ASU-85 zrobią skoro podwozie już mają? Oczywiście zrobił bym w "jedynie słusznym ideologicznie" malowaniu 35 das 6 PDPD.

Napisano
13 minut temu, Michal_G napisał:

...Ech, rozmarzyłem się - może jeszcze ASU-85 zrobią skoro podwozie już mają? Oczywiście zrobił bym w "jedynie słusznym ideologicznie" malowaniu 35 das 6 PDPD.

Ech te marzenia...

Z tego, co wiem, to ten PT-76 jest z firmy "Toxso".

Tak jak, ostatnich nowości, Scud, Grille, czy Marder. Więc raczej nie ma co szybko liczyć na ASU-85.

Tu prędzej bym kombinował, czy podwozie i wannę kadłuba dałoby się "pożenić" z Topas"em od ACE.

Czy ktoś wie czy w obu są takie same?

Podobne są, ale Czesi coś tam przecież zmieniali tworząc z BTR-50 swojego Topas'a.

Pozdrawiam, Przemek

• 1 month later...
Napisano

Wygląda na to, że Revell osiągnął poziom Mastercrafta w dziedzinie robienia modelu na odpie... :szczerbol:

https://www.revell.de/produkte/modellbau/militaer-figuren/fahrzeuge-zweiter-weltkrieg/sherman-m4a1.html?listtype=search&searchparam=sherman

Po raz kolejny wydali swojego poczciwego M4A1(76) w małej skali, ale tym razem dorzucili do niego kalkomanie dla zdobycznego M4A1 z klasyczną wieżą i krótką 75mm. Na pudełku poprawna wersja, a w środku zupełnie inny wóz z tymi samymi kalkomaniami i wyssanym z palca krzyżem na wieży.

Cena modelu jest równie zabawna, bo w polskich sklepach kosztuje około 70 złotych - więcej niż doskonały M4A1(76) Dragona...

• Like 1
Napisano

Żeby było ciekawiej to ten pokrak został odkupiony przez Revell od starego Matchboxa.A ogulnie to przewał.