Jendrass1 Napisano 28 Listopada 2009 Autor Share Napisano 28 Listopada 2009 - rama sklejona z nadwoziem już na amen więc pojazd już w jednej bryle - dodane przednie segmenty błotników wraz z kłopotliwym zagięciem z przodu, które spędzało mi sen z powiek - uchwyty na stelaż opończy - przedni "zderzak" i hak holowniczy (wzorowałem na tym z C7P) - orientacyjne wkleiłem zębate koła napędowe Teraz szlifowania Podpiąłem armatę i teraz kiedy ciągnik na już swój maksymalny wymiar całość zestawu ma ok 37 cm długości, czyli w rzeczywistości 13 ! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jarekk Napisano 28 Listopada 2009 Share Napisano 28 Listopada 2009 Do finezji brakuje mu jeszcze kilka szczegółów. Ja chcesz rozwiązać tylne drzwiczki? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jendrass1 Napisano 28 Listopada 2009 Autor Share Napisano 28 Listopada 2009 O listę szczegółów które Twoim zdaniem trzeba dorobić uprzejmie poproszę bo ja znając życie o czymś zapomnę. Tylne drzwiczki, albo lekko natnę albo nakleję "zakładkę", zawiasy zamarkuje z blaszki i ciągnionej ramki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jendrass1 Napisano 19 Grudnia 2009 Autor Share Napisano 19 Grudnia 2009 Dorobiłem skrzynki umieszczone z przodu wozu na błotniku: Problemem są gąsienice. Ze zdjęć wynika że miały jeden ząb i że nie były zbyt masywne. Do dyspozycji mam trzy zestawy: Przy czym żaden nie jest zadowalający, bo np. najbliższe oryginału gąsienice Choroszego z PZInż 152 w zasadzie nie maja możliwości dołożenia "nakładki" gumowej. Chyba, żeby robić tak jak w gąsienicach RPM do PZInż 222 i bezczelnie przyklejać polistyrenowe prostokąty. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Administrator Główny Administrator Napisano 4 Stycznia 2010 Administrator Główny Share Napisano 4 Stycznia 2010 Edit... W związku z usunięciem przez forumowicza Jendrass1 wszystkich swoich zdjęć w tym temacie, zostaje on zamknięty. Jest to wyjątkowo niehonorowe zachowanie wobec wszystkich forumowiczów zainteresowanych tymi zagadnieniami i nacechowane ślepo wymierzoną zemstą w osoby biorące udział w dyskusji. Na tym forum nie będzie miejsca dla tego typu nie eleganckich zachowań ukierunkowanych na wymuszanie ustępstw i akceptacji nagannych zachowań jednostek. Wobec w/w i zachowania tego forumowicza, zostaje mu zablokowany swobodny dostęp do forum. Admin... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi