tornado Napisano 25 Czerwca 2010 Autor Share Napisano 25 Czerwca 2010 Gdzieś tam na dnie pudła z częściami zamiennymi znalazłem czołową ścianę szafki od Peterbilta, no i wymyśliłem sobie co by ulokować ją za kabiną pomiędzy spojlerami. Dorobiłem do niej reszte ścianek, no i zamontowałem: W ramie wypuściłem wiązki do tylnych lamp: Na kangurze zamontowałem dodatkowe oswietlenie, na mascce uchwyt do jej podnoszenia, na drzwiach lustra i skompletowałem wydechy (rury okleiłem folią co by zamaskować ślady łączeń): Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomeka6 Napisano 25 Czerwca 2010 Share Napisano 25 Czerwca 2010 Piekny model Tornado, nie ma co, ale powiedz mi, czy bedziesz montowal kolejne zbiorniki paliwa pomiedzy osiami? Zwykle australijskie ciagniki maja po dwa z kazdej strony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bodzio Napisano 25 Czerwca 2010 Share Napisano 25 Czerwca 2010 Piękny Szafka "siadła" idealnie . Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tornado Napisano 25 Czerwca 2010 Autor Share Napisano 25 Czerwca 2010 powiedz mi, czy bedziesz montowal kolejne zbiorniki paliwa pomiedzy osiami? Zwykle australijskie ciagniki maja po dwa z kazdej strony. Jeszcze wczoraj WS miał zamontowane cztery baki (patrz poprzednia strona) ale przy manewrowaniu modelem klej puścił i dwa tylne odpadły (nawet jest mi to na rękę bo teraz mam jak go chwytać ). Oczywiście na koniec zbiorniki zamontuję na swoje miejsce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kuba115 Napisano 25 Czerwca 2010 Share Napisano 25 Czerwca 2010 Ta półeczka dodała bardzo dużo modelowi,cały pociąg zapewne będzie oszałamiający Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kania25 Napisano 3 Lipca 2010 Share Napisano 3 Lipca 2010 Na samym wstępie powiem, że to co robisz zasługuje na nobla w dziedzinie modelarstwa Nie miałem pojęcia że takie modele powstają w Wałbrzychu, życzę powodzenia przy innych modelach i mam nadzieje, że do zobaczenia . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
paczek1981 Napisano 3 Lipca 2010 Share Napisano 3 Lipca 2010 Cenka opadaaaaaaaaaaaa. Wyślij mi na maila troche twoich umiejętniości A tak na serio to co robisz z modelami to szok ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzychu126 Napisano 4 Lipca 2010 Share Napisano 4 Lipca 2010 Kurde... Ja już chcę galerię w terenie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Truckerek93 Napisano 4 Lipca 2010 Share Napisano 4 Lipca 2010 Co tutaj komentować?? Piknie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dzacek1841 Napisano 5 Lipca 2010 Share Napisano 5 Lipca 2010 http://images8.fotosik.pl/372/d4c4f3d271b0fcbf.jpg coś się stało tej feldze? czy opona założona tylko na przymiarkę? ;> Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tornado Napisano 5 Lipca 2010 Autor Share Napisano 5 Lipca 2010 http://images8.fotosik.pl/372/d4c4f3d271b0fcbf.jpg coś się stało tej feldze? czy opona założona tylko na przymiarkę? ;> Feldze nic się nie stało, to tylko opona zsunęła się z obręczy. Nastały upały, to i jakoś niebardzo chce się modelować Tak więc za dużo się nie napracowałem bo zaledwie zamontowałem na zbiornikach paliwa listwy ze światełkami: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
copycat Napisano 5 Lipca 2010 Share Napisano 5 Lipca 2010 Klamki będą w kolorze nadwozia? Listwy super, masz ich może więcej? Przydałby się drugi rząd na dolnym schodku. Kalki z napisem Western Star już nie dasz rady wyprostować? Kierunkowskaz na błotniku, boki pomalowałeś na srebrno, a ten mały prostokącik też powinien być na pomarańczowo. http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/7/75/Western_star.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tornado Napisano 5 Lipca 2010 Autor Share Napisano 5 Lipca 2010 Klamki będą pomalowane na chrom, ale to dopiero na samym końcu. Również myślałem nad tym aby zamontować listwy pod dolnymi stopniami, ale mam ich jeszcze tylko cztery sztuki z czego dwie muszę zamontować na tylnych zbiornikach. Pomyślę, może dokupię to wtedy zrobię dwa rzędy. Napis na masce WESTERN STAR to blaszka, zahaczyłem o nią palcem i częściowo się odkleiła dlatego jest krzywo - będzie wyprostowana Co do kierunkowskazów masz rację, boki zamalowałem na srebno bo farbka podeszła mi pod taśmę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
copycat Napisano 5 Lipca 2010 Share Napisano 5 Lipca 2010 Jak masz tylko/aż 4 listwy, to może lepiej je umieścić pod linią kabiny i sleepera. Na większości zdjęć są tak umieszczone, takie na schodkach to aż ciężko znaleźć. A kierunek łatwo poprawić zmyć wacikiem srebrną farbę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tornado Napisano 5 Lipca 2010 Autor Share Napisano 5 Lipca 2010 Mam jeszcze z 10 lampek luzem, dorobię listwy i zamontuję po dwa rzędy, tak jak na poniższym foto: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
copycat Napisano 5 Lipca 2010 Share Napisano 5 Lipca 2010 Widziałem to zdjęcie dzisiaj, zauważ że trochę inaczej zamontowana jest tam listwa. Na dolnej jej części są lampki, a na górnej śruby do przykręcenia do schodków. No i długość listew jest taka sama jak długość schodków. Ale co ciężarówka to pewnie inny wzór, to może niech tak pozostanie. Ciekawie też wyglądają te osłony filtrów na zdjęciu. powodzenia w dalszej budowie i czas się zabrać za swój wynalazek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tornado Napisano 8 Lipca 2010 Autor Share Napisano 8 Lipca 2010 Popracowałem trochę przy naczepie, a dokładniej przy jej podwozu. Zamontowałem kilka zaworów, podłączyłem przewody i całość przybrudziłem. Zdjęcia robiłem z lampą więc nie oddają rzeczywistych kolorów: Pobrudziłem podłogę naczepy i zamontowałem ramę na swoje miejsce, podczas montażu dałem ciut za dużo kleju przez co wyciekł na zewnątrz, ale to się poprawi. Zbiornik zamontowałem na końcu i muszę jeszcze nad nim popracować (czytaj zrobić ślady eksploatacyjne). Na koniec dorobiłem i podłączyłem przewody paliwowe i powietrzne: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin M. Napisano 8 Lipca 2010 Share Napisano 8 Lipca 2010 Andrzeju, czy te trójniki i ogólnie rozdzielacze to gotowe części czy samoróbki? I czy masz schemat instalacji, czy to Twoja inwencja? Całość genialna. Pozdrawiam, Marcin. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tornado Napisano 9 Lipca 2010 Autor Share Napisano 9 Lipca 2010 Andrzeju, czy te trójniki i ogólnie rozdzielacze to gotowe części czy samoróbki? I czy masz schemat instalacji, czy to Twoja inwencja? Trójniki i zawory są metalowe (KFS). Podłączenie pneumatyki zrobiłem na styl amerykański, jeszcze nie jest gotowa, muszę zamontować zbiornik powietrza i podłączyć go przewodami do zaworów. Inna sprawa ze zbiornikiem paliwa do agregatu, tu nie dysponowałem ani schematem ani zdjęciami więc podłączenie wykonałem z "głowy". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomeka6 Napisano 9 Lipca 2010 Share Napisano 9 Lipca 2010 Instalacja oraz brudzenie wyszly Ci naprawde super. Jestem pewien, ze ten model bedzie jednym z najlepszych jakie widzialem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bodzio Napisano 9 Lipca 2010 Share Napisano 9 Lipca 2010 Super,super Jak zawsze perfekcja w każdym calu Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tornado Napisano 10 Lipca 2010 Autor Share Napisano 10 Lipca 2010 Dzięki koledzy za Wasze opinie Heh nie wiem jak i kiedy ale na lewej ścianie naczepy zrobiła się dość głęboka rysa (model zawsze kładę na ręczniku, ale prawdopodobnie było coś tam przyczepione przez co zrobił się odcisk ). Przeszlifowałem i wypolerowałem to miejsce ale doszedłem aż do kalkomani, no i zdarłem kawałek literki S, a do tego odpadło mi kilka "aluminiowych" list Nie przejmuję się tym zbytnio bo można to naprawić, listwy przykleję a kalkę z literką dorobię sobie nową i ponownie prysnę clearem. Tymczasem w naczepie doszła zapasówka, no i stoi już na własnych kołach Podpowiem jeszcze, że wewnętrzne koła w bliźniakach wykonałem z przednich felg od trucka, a zewnętrzne pochodzą z zestawu akcesorii Italeri nr kat. 776 (ten z HDS'em). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi