tornado Napisano 23 Listopada 2006 Autor Share Napisano 23 Listopada 2006 tornado a ty juz skonczyles ten model sory te 2 modele bo widzialem ze nabyles sobie straz pozarna amerykanska Ostatnio nic nie zrobiłem przy modelu, cierpię na brak veny a do strażaka jakoś się zniechęciłem i najchętniej pozbyłbym się go. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skyline Napisano 23 Listopada 2006 Share Napisano 23 Listopada 2006 he ja nie odkupie a widziales moja scanie 164 L Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tornado Napisano 24 Listopada 2006 Autor Share Napisano 24 Listopada 2006 (edytowane) Po dluższej przerwie w końcu zabrałem sie za WS. Silnik z chłodnicą osadziłem w ramie już na stałe a maskę silnka i kabiny prysnąłem szpachlą natryskową. Szpachla dała mi potrójny efekt; 1- wyrównuje nierówności, 2- poslużył jako podkłąd a do tego ma lepszą przyczepność i 3- lepiej od podkładu zakryła wszystkie przełamania w strukturze plastiku Edytowane 8 Maja 2010 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skyline Napisano 24 Listopada 2006 Share Napisano 24 Listopada 2006 no no jakios powstaje ten model n iedawno braklo tobie veny tworczej ale widze ze idzie tobie jakos czeakam na dalsze fotki no i wyzycze powodze nia w sklejaniu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Serek Napisano 25 Listopada 2006 Share Napisano 25 Listopada 2006 Dla mnie bomba a powiedz mi gdzie nabyłeś tę szpachle w sprayu i za ile ? Powo dalej w sklejaniu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tornado Napisano 25 Listopada 2006 Autor Share Napisano 25 Listopada 2006 Dla mnie bomba a powiedz mi gdzie nabyłeś tę szpachle w sprayu i za ile ? Powo dalej w sklejaniu Szpachlę kupiłem ponad roku w mieszalni lakierow samochodowych, ceny niestety nie pamiętam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
star200 Napisano 25 Listopada 2006 Share Napisano 25 Listopada 2006 hmmm ja właśnie bałem użyć się natryskowej że mi zaleje małe przetłoczenia ale skoro u Ciebie niezepsuło to przyniosę sobie z piwnicy bo mam jeszcze coś koło 0,5 litra Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gulus Napisano 25 Listopada 2006 Share Napisano 25 Listopada 2006 Widać są różne szpachle natryskowe. Ja wypróbowałem jakąś w kolorze kremowym, jasnym. Jak zaschła to za cholerę nie dawała się obrabiać. Twarda jak metal. Polerować od biedy się dawała, ale pocienić miejsca, gdzie było jej za dużo, już się nie za bardzo dało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tornado Napisano 25 Listopada 2006 Autor Share Napisano 25 Listopada 2006 Z moją szpachlą akurat nie miałem problemów, niedawno właśnie skończyłem szlfowanie papierem wodnym i szło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
star200 Napisano 26 Listopada 2006 Share Napisano 26 Listopada 2006 a powiedz Tornado czy to był "novol" czy jakiejś innej firmy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tornado Napisano 26 Listopada 2006 Autor Share Napisano 26 Listopada 2006 a powiedz Tornado czy to był "novol" czy jakiejś innej firmy? "Szpachlówka natryskowa do napraw niewielkich uszkodzeń powłoki lakierowej -zadraśnięć, zadrapań" (tyle jest napisane po polsku) to produkt firmy "DINOL" ze Szwecji. Fotka chyba na wiele się nie przyda bo puszka jest częściowo zamalowana (służyła mi za podstwkę do malowania). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MiloszKr Napisano 26 Listopada 2006 Share Napisano 26 Listopada 2006 Elegancja francja.Panie Andrzeju. Do Star. Firma Novol stosuje natryskowe szpachle do pistoletów ciśnieniowych(lakierniczych) ale koszt takiej zabawki za 3 l jest dośc duży. koło 150-170 zł za puszke 3 litrową. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tornado Napisano 26 Listopada 2006 Autor Share Napisano 26 Listopada 2006 Powoli zabrałem się za malowanie nadwozia, w pierwszym zestawie kabina/maska narazie otrzymał niebieski kolor. W drugim zestawie kabina jest nieco więcej pomalowana, pozostało zrobić małe korekty i zastanawiam się czy nie pomalować na srebno krawędzie wokół drzwi Przymiarka na sucho: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
R+ Napisano 27 Listopada 2006 Share Napisano 27 Listopada 2006 Tornado takie małe pytanko: jak malujesz uszczelki wokół okien i jeszcze jedno gdyby krawędzie drzwi były takie jak w europejskich albo nowszych amerkanach tzw były by tylko wgłębienia bez "wystających" uszczelek itp to jak malujesz? Ps. Modele bardzo fajnie wychodzą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tornado Napisano 27 Listopada 2006 Autor Share Napisano 27 Listopada 2006 Tornado takie małe pytanko: jak malujesz uszczelki wokół okien i jeszcze jedno gdyby krawędzie drzwi były takie jak w europejskich albo nowszych amerkanach tzw były by tylko wgłębienia bez "wystających" uszczelek itp to jak malujesz? Do malowania uszczelek używam markera olejowego, przy odrobinie wprawy nie potrzeba oklejać ich taśmą maskującą Natomiast wgłębienia malujesz w ten sposób, że wpuszczasz do nich dość mocno rozcieńczoną czarną farbkę (najlepiej acrylową) a zacieki można zmyć spirytusem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jakub476 Napisano 27 Listopada 2006 Share Napisano 27 Listopada 2006 A ja maluje cieńkim pędzelkiem farba plakatową, a potem zmywam nadmiar patyczkiem nasączonym benzyną (nie zamoczonym). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tornado Napisano 27 Listopada 2006 Autor Share Napisano 27 Listopada 2006 Maska silnika jest już prawie gotowa, będę musiał zrobić nową kalkomanię na lewe nadkole bo ta troszkę się powichrowała Filtry powietrza są gotowe, trzeba je tylko skleić do kupy bonarazie są na sucho złożone. Domalowałem również obramówki drzwi, a oto fotki: Ps. Nie zwraajcie uwagi na plamki, bąble itp na masce silnika albowiem są to krople wody. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szesnastak Napisano 28 Listopada 2006 Share Napisano 28 Listopada 2006 No naprawdę świetnie. Fajny jest ten czerwony metalik (możesz podać numer farbki??) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
elefantes Napisano 28 Listopada 2006 Share Napisano 28 Listopada 2006 Bardzo ładnie Torni. Szczególnie maska mi się kapitalnie podoba. Już sobie wyobrażam jak model będzie ładnie wyglądał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tornado Napisano 28 Listopada 2006 Autor Share Napisano 28 Listopada 2006 Miło mi że podoba Wam się moja robota Fajny jest ten czerwony metalik (możesz podać numer farbki??) Farbka to spray Tamiya - TS 18 plus bezbarwny z utwardzaczem . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
R+ Napisano 28 Listopada 2006 Share Napisano 28 Listopada 2006 Maska jest fantastyczna marker który mi poleciłeś jest cudowny Dzięki wielkie No i oczywiście oby tak dalej z modelami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
star200 Napisano 28 Listopada 2006 Share Napisano 28 Listopada 2006 Elegancja francja.Panie Andrzeju. Do Star. Firma Novol stosuje natryskowe szpachle do pistoletów ciśnieniowych(lakierniczych) ale koszt takiej zabawki za 3 l jest dośc duży. koło 150-170 zł za puszke 3 litrową. i tu się będę kłucił bo mam gdzieś rachunek :P i sprzedają je też w puszkach 0,8 i za taką puszke niewiem czy 30 zeta chyba dałem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wojtek Tul Napisano 3 Marca 2007 Share Napisano 3 Marca 2007 Tornado kiedy dokończysz naczepę, flatbed trailer bo jestem gotowy, na dalsze komentarze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tornado Napisano 3 Marca 2007 Autor Share Napisano 3 Marca 2007 Tornado kiedy dokończysz naczepę, flatbed trailer bo jestem gotowy, na dalsze komentarze. Budowę naczepy dokończę po ukończeniu Scani 143, pod warunkiem że zdobędę do niej trzy pary nadkoli. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wojtek Tul Napisano 8 Marca 2007 Share Napisano 8 Marca 2007 To musisz coś wykąbinować lub kupić prawda. pozdrowionka Wojtuś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi