Praetorian Napisano 28 Listopada 2006 Autor Share Napisano 28 Listopada 2006 Prawdopodobnie będzie to rura PCV, lub aluminiowa. Wyjdzie w praniu. Jedyne z czym mam kłopot to zaślepki do beczki. Jak będę miał chwilkę to się przejdę do tokarza, czy dałoby się takie coś dorobić. Pozdrawiam, Przemek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Praetorian Napisano 30 Listopada 2006 Autor Share Napisano 30 Listopada 2006 Sorry że 2 posty pod sobą. Nowa fotka przedstawiająca tylko stan obecny projektu, a nie jego jakość :D Powiem tak. Pomalowałem piasty. Pomalowałem uszczelki od telewizora (zdaje się, że tak się na CB-Radiu mawia na przednią szybę ). Przykleiłem parę elementów jak np. wycieraczki, szyby boczne, uchwyty nad pod przednią szybą. Zrobiłem cb-radio, które chyba trochę widać. Zrobiłem także buteleczkę z piwem To tak, żeby strażacy mogli sobie po odbytej służbie odpocząć Zrobiłem także mini kubeczek. Wszystko z plasteliny. Bardzo fajnie to wychodzi po pomalowaniu farbkami modelarskimi. Farbki po wyschnięciu tworzą delikatną skorupkę, która utrzymuje kształt przedmiotu. Osobiście polecam tę formę robienia "pierdółek". Pozdrox, Przemas. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fliper_nx Napisano 1 Grudnia 2006 Share Napisano 1 Grudnia 2006 nieźle, a za pokaż fotki z bliska CB . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Praetorian Napisano 1 Grudnia 2006 Autor Share Napisano 1 Grudnia 2006 Nydyrydy. Mam zbyt słaby aparat, a samo cb to jest kawałek czarnego plastiku. Ważniejszy jest kabelek i majkrofołn. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MiloszKr Napisano 2 Grudnia 2006 Share Napisano 2 Grudnia 2006 No mimo że fotka nie jest najlepszej jakości to i tak widać. Szkoda tylko że kangóra dachowego zostawiłeś w takim stanie w jakim masz w tej chwili. Rozumiem że nie dasz się nakłonić na instalacje kogutów jak w 1:1 ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Praetorian Napisano 2 Grudnia 2006 Autor Share Napisano 2 Grudnia 2006 Rozumiem że nie dasz się nakłonić na instalacje kogutów jak w 1:1 ?? A co ja będę z tego miał?? :D Nie no raczej już tak zostawię No chyba, że skołuję jakieś fajne koguciki to kto wie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Praetorian Napisano 2 Stycznia 2007 Autor Share Napisano 2 Stycznia 2007 (edytowane) Dobra... Długo nic nie pisałem, bo kompletnie odjęło mi chęć na model, ale cośtam sobie skrobie Oto efekty prac: Może szaleństwa nie ma... Zdjęcia nareszczie jakieś w miarę dobre (dorwalem lepsiejszy aparat). Widać jak na dłoni wszystkie nawet najdrobniejsze błędy. Przednia ściana jeszcze nie sklejona na stałe, wycieraczka już poprawiona, nadkola i boczne spojlery (czy jakto się tam nazywa) idą po raz 5 do malowania Szlag mnie za przeproszeniem trafia, ale po raz kolejny farba mi się zmarszczyła (Czemu?!). Przedni grill także do poprawy. Uszczelki upaprałem już po sklejeniu , ale o tym już wspomniałem. Resztę błedów (i ewentualnie dobrze zrobionych rzeczy) sami mi wskażcie . Zastanawiam się nad górną leżanką. Jeśli uda mi się skołować taką mini siateczkę, to będzie, ale złożona, a jeśli nie- to po rpostu jej nie będzie, a na ścianie coś zamotam mówiąc brzydko. Pozdrawiam i czekam na komentarze. Przemek. Edytowane 28 Lutego 2007 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tornado Napisano 2 Stycznia 2007 Share Napisano 2 Stycznia 2007 Fakt - malownie kabiny i osłon międzyosiowych nie wyszło za ciekawie, może nie odtłuściłeś należycie elementów przed malowaniem Natomiast podwozie o wiele lepiej wyglada, no i plus za wnętrze kabiny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Praetorian Napisano 2 Stycznia 2007 Autor Share Napisano 2 Stycznia 2007 To znaczy kabina na żywo wygląda w porządku. Najgorzej jest właśnie z osłonami i nadkolami. Całe szczęście niedługo dotrze do mnie nowy nabytek: (Taki sam, tylko, że czarny ) Mam nadzieję, że w czwartek będzie. Myślę, że teraz nie będę miał problemu z zeszlifowywaniem resztek farby. Szczerze powiem, że wnętrze też mi się podoba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Serek Napisano 2 Stycznia 2007 Share Napisano 2 Stycznia 2007 Fajnie ci podwozie wyszło z kabiną ciut gorzej ale poradzisz sobie A gdzie i za ile taki sprzęcior nabyłeś ? też chcę sobie coś podobnego kupić. Odpisz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Praetorian Napisano 2 Stycznia 2007 Autor Share Napisano 2 Stycznia 2007 http://www.allegro.pl Wpisz nazwę "top craft". Teraz są droższe. Ja zapłaciłem 75 z przesyłką priorytetem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Praetorian Napisano 10 Stycznia 2007 Autor Share Napisano 10 Stycznia 2007 Kabina stoi na kołach. Po raz kolejny musiałem mocowanie zrobić samemu z metalowego pręcika bo te małe zawiasiki to może by drzwi utrzymały ale z kabiną gorzej OTO FOTO: Pozdrawiam, Przemek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
elefantes Napisano 10 Stycznia 2007 Share Napisano 10 Stycznia 2007 No cóż powodzenia kolego w kolejnym malowaniu... Patent z prętem jest jak najbardziej trafiony Trzymam kciuki za końcowy etap prac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Praetorian Napisano 30 Stycznia 2007 Autor Share Napisano 30 Stycznia 2007 Kabina jest już praktycznie zamontowana na stałe. Zamontowałem także przedni zderzak z grillem i światłami. Sam grill trochę mi się upierdzielił za przeproszeniem, ale już za późno, bo nie pomyślałem i światła są wklejone już na stałe. Człowiek uczy się na własnych błędach, więc trudno. Dodałem także kilka bajerów, jak chociażby numery jednostki oraz poręcze. Fotki bardzo cieniutkie niestety, ale dają obraz tego, co zrobiłem. Jak będzie jakieś słoneczko to od razu polecę na balkon cyknąć lepsiejsze fotki. Niestety muszę narazie poczekać z malowaniem, bo na balkoniku za zimno, a w mieszkaniu matula malować sprayami (o dziwo ) nie pozwala. Pozdrawiam, Przemek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pszczółka Napisano 30 Stycznia 2007 Share Napisano 30 Stycznia 2007 Łozesz w mode z modelem idziesz jak burza czekam na efekt końcowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
elefantes Napisano 30 Stycznia 2007 Share Napisano 30 Stycznia 2007 No modelik nabiera wypaśnych kształtów Sprawdź jednak jeszcze czy kabina nie jest za bardzo w prawo bo na tej trzeciej fotce tak dziwnie troche wyszło Pisze o tym, bo z tego co pamiętam to Magnumki mają z tym problem Powodzonka i czekam na lepsze fotki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Praetorian Napisano 30 Stycznia 2007 Autor Share Napisano 30 Stycznia 2007 (edytowane) Sprawdź jednak jeszcze czy kabina nie jest za bardzo w prawo bo na tej trzeciej fotce tak dziwnie troche wyszło No jest faktycznie ciut przesunięta, ale póki co mam możliwość przesuwania kabiny na boki o jakiś centymetr w każdą stronę. Przy okazji nowe fotki: Myślę, że na nich ciut więcej widać. Pozdrawiam. Edytowane 28 Lutego 2007 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Praetorian Napisano 6 Lutego 2007 Autor Share Napisano 6 Lutego 2007 Cześć! Tym razem się wkurzyłem i postanowiłem, że zrobię dół magnumki jak należy. Części wymoczyłem, wyszlifowałem, poszpachlowałem, wyszlifowałem raz jeszcze, wymyłem w ludwiku, położyłem podkład, znowu poszpachlowałem i teraz czekają na 2 warstwy podkładu i na bazę. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eKrystian Napisano 6 Lutego 2007 Share Napisano 6 Lutego 2007 No modelik coraz lepiej wygląda .. Czekamy aż pomalujesz osłony i doł . Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Praetorian Napisano 12 Lutego 2007 Autor Share Napisano 12 Lutego 2007 (edytowane) No to mały przedsmaczek tego co będzie jutro Błędów jest masa i o tym wiem, dlatego zarzekam się, że postaram się nie popełnić więcej euro trucka Dużo części jednak do siebie nie pasowało no i na domiar złego znowu spierdzieliłem osłony międzyosiowe. Znowu leżą w krecie, ale jest lepiej. Fotki byle jakie bo robione na wyrku po ciemaku. Pozdrawiam, Przemek Edytowane 28 Lutego 2007 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Serek Napisano 12 Lutego 2007 Share Napisano 12 Lutego 2007 Góra i podwozie modelu podoba mi się bardzo, za to +, ale dół mi jakoś nie wszedł w zachwyt, może to poprawisz ? ( do niczego nie zmuszam ), za to mały -. P.S Skąd wziąłeś do niego kalki straży itp. ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Praetorian Napisano 13 Lutego 2007 Autor Share Napisano 13 Lutego 2007 No wszystko jakieś kulaśne na dole jest Cośtam pewnie poprawię, bo chyba najbardziej razi w oczy grill. Do tego dojdą osłony, więc może coś jeszcze z tego będzie. A kalki to to nie są, ale literki białe samoprzylepne za 1,30 w magicznym papierniczo-zabawkarskim sklepie "Ekierka". Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tornado Napisano 13 Lutego 2007 Share Napisano 13 Lutego 2007 Pozwoliłem sobie trochę rozjaśnić fotki: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pszczółka Napisano 13 Lutego 2007 Share Napisano 13 Lutego 2007 Pozwoliłem sobie trochę rozjaśnić fotki: no teraz są lepsze te fotki Ale super jest ten model podoba mi sie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Praetorian Napisano 13 Lutego 2007 Autor Share Napisano 13 Lutego 2007 Miałem nowe fotki dać dzisiaj, ale będą jutro. Prawdopodobnie od nowa będę malował reflektorty, bo jakoś biednie wyglądają. Muszę się zastanowić jak takowe zdobyć Cieszę się, żę się w miare podoba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi