Praetorian Napisano 25 Maja 2007 Autor Share Napisano 25 Maja 2007 (edytowane) Dziś dowiedziałem się, że: To: nie zastąpi Tego: A z kolei to: jest kiepską alternatywą dla Tego: Dlaczego? Dowiecie się w następnym odcinku za parę minut Ps. Wcale nie żartuję :D Pozdrawiam, Przemol Edytowane 25 Maja 2007 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Praetorian Napisano 25 Maja 2007 Autor Share Napisano 25 Maja 2007 (edytowane) Sorry za dwa posty pod sobą, ale to nie moja wina- to wy nie komentujecie Na razie z połączenia beczki i nakrętek od afrodyzjaku zowanego "Puchatkiem" wyszło takie coś: Teraz schnie klej, a ja zabieram się za malowanie podwozia. Jak klej wyschnie, to zaszpachluję widoczne buble na deklach. Co z tego wyjdzie? Nie wiem... Czas pokaże... Pozdrawiam, Ja Edytowane 25 Maja 2007 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KRUGER_MAN Napisano 25 Maja 2007 Share Napisano 25 Maja 2007 Ładnie , pomysłowo i nowatorsko , to mi sie podoba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MarcinK Napisano 25 Maja 2007 Share Napisano 25 Maja 2007 Nawet fajny pomysł. Przemek wyślij mi na PW wymiary beczki bo potrzebne mi sądo następnego projektu. Będe wdzięczny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Praetorian Napisano 25 Maja 2007 Autor Share Napisano 25 Maja 2007 Obecny stan: Pozdrawiam, Przemek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
regis Napisano 25 Maja 2007 Share Napisano 25 Maja 2007 Hej, Noooo beczka śliczna :-) gratuluję pomysłu ... Czekam tu sobie na ciąg dalszy pozdrawiam, k. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Majek Napisano 25 Maja 2007 Share Napisano 25 Maja 2007 A co takie ciemne te foty? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Praetorian Napisano 25 Maja 2007 Autor Share Napisano 25 Maja 2007 Bo mój jakże wspaniały aparat nie robi fotek makro z lampą błyskową Na dodatek nie ma zooma optycznego i przyciemnia fotki. Ładnie wychodzą z niego tylko fotki przy pełnym dziennym oświetleniu. Pozdrawiam, Przemek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
regis Napisano 25 Maja 2007 Share Napisano 25 Maja 2007 Hej, a u mnie jest jasno ;-P Noooo ... ale raptem z 6 godzin i będzie jasno we Wrocku więc jakoś chyba wytrzymamy Majek, co? pozdrawiam, k. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Praetorian Napisano 25 Maja 2007 Autor Share Napisano 25 Maja 2007 Hej, a u mnie jest jasno ;-P Noooo ... ale raptem z 6 godzin i będzie jasno we Wrocku więc jakoś chyba wytrzymamy Majek, co? pozdrawiam, k. Ja tutaj zaraz padnę... już mam dosyć pyłu od szpachli nie mówiąc już o lakierach... Zaraz dam jakieś nowe fotki. Maluję już brzydko zaszpachlowane dekle, na dodatek nie na biało, ale na szaro, bo innego spraya nie mam Ale partyzantka... ja piernicze. W międzyczasie zrobiłem także skrzynię na motopompę, która znajduje się z tyłu naczepy zaraz za beczką. Pozdrawiam, Śpiąca nad szpachlą królewna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
regis Napisano 25 Maja 2007 Share Napisano 25 Maja 2007 Hej, no to Guinness'em na werandzie piję Twoje zdrowie Śpiąca nad szpachlą Królewno !! Powodzenia !! pozdrawiam, k. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Praetorian Napisano 26 Maja 2007 Autor Share Napisano 26 Maja 2007 Dzięki serdeczne, ale jak widać nadal ma co robić Noc za krótka, ale nie będę się przejmował... Żyje się tylko raz! Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Praetorian Napisano 27 Maja 2007 Autor Share Napisano 27 Maja 2007 (edytowane) Jeśli chodzi o cysternę, to nie skończona, co widać na załączonym obrazku Do skończenia: -malowanie (folię wyrzuciłem, a szkoda, bo fajna była. Niestety samemu nie da się tego odpowiednio okleić) -nadkola -boczne szafki (w zasadzie jedna połączona w całość) -trapy na górze wraz z drabinką i włazem -motopompa (jest szafka, ale niewykończona) -dwie duże rury ponad osiami naczepy (dwustronnie) Póki co zorientowałem się, że Śnieżkowy chrom daje bardzo ładny efekt po położeniu na czarny gloss, więc może coś wyjdzie z malowania sprayami. Może ktoś wie jaki bezbarwny gloss można położyć na ten lakier tak aby uwydatnić efekt chromu? Pozdrawiam, Przemek Edytowane 27 Maja 2007 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Serek Napisano 27 Maja 2007 Share Napisano 27 Maja 2007 (edytowane) Hmm u mnie nie widać fotki :/ - yyy już jest usunąć posta proszę Edytowane 27 Maja 2007 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Praetorian Napisano 27 Maja 2007 Autor Share Napisano 27 Maja 2007 Sorry. Właśnie poprawiłem linka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
star200 Napisano 27 Maja 2007 Share Napisano 27 Maja 2007 Z mojego doświadczenia to ja jak jakiś połysk bezbarwny dawałem na chrom to się ładnie z nim łączył i robił takie dziadostwo że niedało się patrzyć na to :/ Cysterna fajna podoba mnie się fest ale powiedz mi na konkurs dałeś ją z tym odpadniętym nadkolem ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Praetorian Napisano 28 Maja 2007 Autor Share Napisano 28 Maja 2007 Z mojego doświadczenia to ja jak jakiś połysk bezbarwny dawałem na chrom to się ładnie z nim łączył i robił takie dziadostwo że niedało się patrzyć na to :/ Cysterna fajna podoba mnie się fest ale powiedz mi na konkurs dałeś ją z tym odpadniętym nadkolem ? Nadkola tylko położyłem na kołach, coby ich nie zgubić Na Festiwalu w Będzinie wystąpiła sama magnumka bez naczepy Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Praetorian Napisano 7 Czerwca 2007 Autor Share Napisano 7 Czerwca 2007 Witam! Nowe fotki z postępów prac nad magnumką: Jak widać dopracowuję podwozie cysterny. Zrobiłem (a w zasadzie robię) skrzynkę znajdującą się pod cysterną: A tu druga jeszcze nie rozpoczęta strona skrzyni: Na razie tyle... Ps. Zaczyna mi brakować blachy ryflowanej Pozdrawiam, Przemek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Praetorian Napisano 9 Lipca 2007 Autor Share Napisano 9 Lipca 2007 Hejas! Dekle doprowadzone do zamierzonego stanu: Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Praetorian Napisano 16 Lipca 2007 Autor Share Napisano 16 Lipca 2007 Witam! Magnumka ostro powraca na warsztat. Cysterna doczekała się chromu: Lepsza fotka będzie jak już wkleję dekle. Na potrzeby dioramy Pan strażak numer 1: Czymś go trzeba pomalować: Nadkola (jest 6): Skrzynia ze zwiniętymi wężami: I jeden rozłożony: Gaśnica i dwie wysuwane ze skrzyni środkowej półki: Zaczynamy psucie Lamborghini na potrzeby dioramki Strażak musiał wyłamać drzwi oraz kawałek słupka w celu wyciągnięcia poszkodowanego: Dioramka w budowie: A tak prezentuje się przymiarka całości na chwilę obecną: Mam nadzieję, że udało mi się w miarę zobrazować obecny stan prac nad magnumką. Pozdrawiam i zapraszam do komentowania. Przemek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 17 Lipca 2007 Share Napisano 17 Lipca 2007 A czy Lamborghini to nie jest zbyt "kosmiczny" pojazd jak na nasze drogi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Praetorian Napisano 17 Lipca 2007 Autor Share Napisano 17 Lipca 2007 Też się zdarzają, a nic innego nie mam pod ręką Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bocian Napisano 17 Lipca 2007 Share Napisano 17 Lipca 2007 Wygląda ładnie ale takimi wozami to żadko do wypadków jezdzą, prędzej do pożarów. EDIT: Praetorian MAM TAKIE PYTANIE , kabina była w płynie hamulcowym, pomalowałem ją po odtłuszczeniu, i lakier sie zmarszczył ?? dlaczego?? / Sory za OT Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tornado Napisano 17 Lipca 2007 Share Napisano 17 Lipca 2007 Bocian ma rację - cysterna służy raczej jako wsparcie dla innych jednostek bojowych, które mają problem z dostepem do środków gaśniczych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubamich1 Napisano 17 Lipca 2007 Share Napisano 17 Lipca 2007 Dokładnie , gaszenie samochodu osobowego jest nie realne. Ostanio słyszałem o dwóch przypadkach użycia tej Magnumki.Pierwszy to paliła się drewniana knajpa na Dolince Służewieckiej ,a drugi to pożar gazociągu na Bielanach. Cysterna ta służy jako dodatkowy magazyn wody podczas większych akcji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi