manas Napisano 12 Czerwca 2009 Share Napisano 12 Czerwca 2009 Delikates ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sianko Napisano 19 Czerwca 2009 Autor Share Napisano 19 Czerwca 2009 Cześć! Z powodów technicznych nie pisałem, więc teraz to zrobię Przynajmniej wiem, dokąd mam podążać. Cieszę się, że moje "szmaciane" wypociny na coś się przydają Napisz cosik więcej o malowaniu kamuflażu na górnych powierzchniach. Domyślam się, że cienie od szkieletu wykonane analogicznie jak na spodzie. No cóż, jak już wyżej wspomniałem , malowałem pędzelkiem jeden odcień zieleni po wyschnięciu nakładałem drugi kolor . Ponieważ robiłem to mocno rozcienczoną farbą, powstawały prześwity, więc aby wyrównać kolory nałożyłem trzeci odcień zieleni ( aerografem, taki filtr). Co do cieni szkieletu to starałem się żeby w miarę zbiegały się( lustrzane odbicie) aby to zrobić wystarczyło poslużyć się pisakiem i linijką. W zasadzie model jest skończony , pozostało jeszcze zrobić okaptowanie silnika no i jakąś podstaweczkę. Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tukidyndas Napisano 19 Czerwca 2009 Share Napisano 19 Czerwca 2009 Najładniejszy komiks jaki w życiu widziałem, a zarazem chyba najładniejszy pod kątem malarskim szmatopłat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sianko Napisano 19 Czerwca 2009 Autor Share Napisano 19 Czerwca 2009 Najładniejszy komiks jaki w życiu widziałem, a zarazem chyba najładniejszy pod kątem malarskim szmatopłat. O dzięki Ci dobry człowieku, teraz mogę iść lulu . Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jachud3 Napisano 20 Czerwca 2009 Share Napisano 20 Czerwca 2009 I szczęka opada Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hadzi Napisano 21 Czerwca 2009 Share Napisano 21 Czerwca 2009 Piękna robota Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sianko Napisano 21 Czerwca 2009 Autor Share Napisano 21 Czerwca 2009 Dziękuję koledzy! Jeszcze parę drobiażdżków i finito Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Moses Napisano 29 Kwietnia 2010 Share Napisano 29 Kwietnia 2010 Przy pomocy cienkopisa i cieni Tamki naniosłem szkielet płata czy można prosic o wklejenie raz jeszcze tego zdjęcia. Fotokubek nawalił znowu ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Corsair Napisano 29 Kwietnia 2010 Share Napisano 29 Kwietnia 2010 Rewelacja.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Moses Napisano 29 Kwietnia 2010 Share Napisano 29 Kwietnia 2010 No widzisz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marwaw Napisano 29 Kwietnia 2010 Share Napisano 29 Kwietnia 2010 Podglądając Twoje warsztaty człowiek się zawsze czegoś nauczy A ja mam dwa nowe hydroplany Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
plastikk Napisano 29 Kwietnia 2010 Share Napisano 29 Kwietnia 2010 Pikny panie.pikny...i co to za zieleń?Pytam gdyż może mi załatwić pewien kolor w brytyjskiej pancerce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sianko Napisano 29 Kwietnia 2010 Autor Share Napisano 29 Kwietnia 2010 czy można prosic o wklejenie raz jeszcze tego zdjęcia. Fotokubek nawalił znowu ;) No chyba już zapodało fotkę A ja mam dwa nowe hydroplany Twisted Evil W 1/72? Chyba nie Supermarine Channela? To pochwal się co to i w jakiej gazecie będzie relacja. co to za zieleń? Ta zieleń to powierzchnie: humbrol 80 i valejo 71006 cam.light green + trochę zielonej artystycznej olejnej, własnej mieszanki. Zastrzały to humbrol 101 Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Turecki Napisano 29 Kwietnia 2010 Share Napisano 29 Kwietnia 2010 Sianko ...piękny model...chyba już wiem gdzie się zgłosze na korepetycje z malowania modelu i brudzingu ...jestem miłośnikiem Jetów jednym słowem...ale ehhh co tu mówić ...majstersztyk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marwaw Napisano 30 Kwietnia 2010 Share Napisano 30 Kwietnia 2010 Oba są w 1/48 a relacja dotycząca jednego z nich na pewno będzie tu, z robota ruszę po 10 tym maja, na razie odpoczywam po Konkursie. Tak na marginesie co to jest Supermarine Channel, bo nie wiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rafik1213 Napisano 30 Kwietnia 2010 Share Napisano 30 Kwietnia 2010 Inaczej się usiąść nie da Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi