Skocz do zawartości

Zapowiedz i nowości - Dragon

Łukasz S.

Rekomendowane odpowiedzi

Co do Flak Pantery to fajnie wygląda. Nie lubię zwykłych Panter bo mi się wieża nie podoba, ale przecież tutaj wierzy nie ma Smile Także zastanowie się nad zakupem Very Happy

Mam podobne myślenie nt. Panter. Co do DS to jakoś nie mam z nimi problemów, może farba się ściera ale nie robi.

6626posterg.jpg

Chodzi mu o to ,że nie lubi wież w panterach(ja też) , zapewne lubi całą resztę, dlatego teraz się cieczy (jak ja), bo zamiast porać się ze standardową wieżą będzie się tam mieścił Flak.

Nie umiesz czytać ze zrozumieniem, miałem na myśli jego określenia "WIERZA" (znajdź 1 poważny błąd)

A sam model - ciekawy, ale od strony praktycznej jest to marnotrawstwo podwozi do Panter, takie działko mogłoby spokojnie być na czymś mniejszym i tańszym w DM.

Ale rozumiem że to jest jakiś zestaw typu Value, jak Tesco Value - czyli trzeba i tak dokupić gąsienic, blaszki i tego typu bajery, bo zestawowe są ubogie.

W mojej wypowiedzi występują dwie "wieże" jedna przez Ż (poprawnie) druga przez RZ (niepoprawnie, ale już poprawiłem).

A sam model - ciekawy, ale od strony praktycznej jest to marnotrawstwo podwozi do Panter, takie działko mogłoby spokojnie być na czymś mniejszym i tańszym w DM.

Albo można kupić tańszy model Pantery, dokupić model Flaka i połączyć. No i można w innej skali

I to chyba zrobię

Chodzi mu o to ,że nie lubi wież w panterach(ja też) , zapewne lubi całą resztę, dlatego teraz się cieczy (jak ja), bo zamiast porać się ze standardową wieżą będzie się tam mieścił Flak.

W Panterach mam taki problem, że kadłub jest ok, jednak wieża mi się nie podoba, do tego wydaje mi się za duża. W dodatku, przez tą dużą wieże cały kadłub robi się taki bardzo krótki optycznie. Po prostu góra mi się z dołem nie zgrywa. Oczywiście to tylko moje zdanie i to na temat wyglądu, nie funkcjonalności.

O tak z 88 było by coś. Choć i taką też możesz sobie sam zrobić.

Co do wieży pantery to dla mnie ona jest cudna

A do samego modelu to mam jedno ale. Mianowicie nie podoba mi się łączenie działa z kadłubem. Nie wiem czy na wojnie bawili by się w robienie jakiś ram. Czy nie łatwiejszym sposobem nie było by przyspawanie stalowej płyty a na to dospawanie działa. Ale to tylko takie moje myśli i chyba nie dowiem się jak było na prawdę.

Drodzy koledzy . Modele dragona w jadarze nie bez powodu osiągają przesadne ceny.Kiedyś napisali , że dystrybutor modeli dragon itp na Polskę rozwiązał z nimi umowę czy coś w tym stylu i teraz oni je kupuja od innych firm po znacznie wyższej cenie niż wcześniej

Chyba chodziło o to, że sprzedawali wysyłkowo do krajów sąsiadujących z Polską i na zachód - o dziwo polskie ceny były lepsze. I lokalni dystrybutorzy Dragona coś tam zakręcili i nasz dystrybutor zerwał umowę. Było nawet o tym u nich napisane.

Siemka,

wydaje mi się, że może jednak dystrybutor przegina. Na LuckyModel znalazłem tego samego tygryska za 9.99 USD: http://www.luckymodel.com/scale.aspx?item_no=DR%207203

Luźno licząc niecałe 29 zł + koszty przesyłki.

Jak się robi większe zakupy to się opłaca.

btw. Czy kupował ktoś w tym sklepie?

Pozdr.

Paweł.

Jak rynki szalały (kryzys) to podnieśli ceny i tak w jednym modelarskim sprzedawca wściekły mówił, że musi podnieść ceny np. Dragonów ze 130 do 160 i że teraz to będzie mniej się tego sprzedawało. Oczywiście to przez to iż hurtownie sobie życzyły więcej.

Kryzys minął, a i tak jest drogo jak było. W dodatku powszechnie wiadomo, że bardziej opłaca się kupić modele za granicą + koszt przesyłki niż iść do modelarskiego i kupić osobiście, bo i tak wyjdzie to drożej niż sprowadzane.

A Tobie El Commendante już kiedyś napisałem: nie podoba się, to nie kupuj.

btw. Czy kupował ktoś w tym sklepie?

Niektórzy tam tysiące wydali

Jest nawet parę tematów na forum tylko o luckymodel i jak tam robić zakupy.

Niektórzy tam tysiące wydali

He, zdaję sobie sprawę i tego się obawiam, dlatego szukam argumentów "przeciw"

Na razie wyniuchałem takie fajne szaraczki (sorry za off-topic względem dragona):

1cd53ef45e95165amed.jpg

6ed9650353abc318.jpg

i Wirbelwinda dragonowego w niezłej cenie (jakieś 120 zł).

Pozdr.

P.

I bet one grand they won't change the kink issue, it will forever be an issue. What exactly have they changed? It seems that DML's new strategy is just releasing reissues of their recent kits with minimal alterations, this kit, the Flakpanzer I, Marder III H and others are testaments of this. From what I can see here and with the other kits, a rerelease isn't justified, merely a marketing gag.

Most of the references I have don't talk about early and late production runs. I think this is just closer to the deployed version than DML's first kit was, which was closer to the prototype.

W skrócie takie zmiany to można było wprowadzić w ramach jednego pudełka ;)

Takie same modele znalazłem w necie za mniej niz 50 zł