cloner16 Napisano 23 Grudnia 2009 Share Napisano 23 Grudnia 2009 Co do Flak Pantery to fajnie wygląda. Nie lubię zwykłych Panter bo mi się wieża nie podoba, ale przecież tutaj wierzy nie ma Smile Także zastanowie się nad zakupem Very Happy Mam podobne myślenie nt. Panter. Co do DS to jakoś nie mam z nimi problemów, może farba się ściera ale nie robi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
El Commendante Napisano 23 Grudnia 2009 Share Napisano 23 Grudnia 2009 krzychu-onisk - panterka nie ma wieRZy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cloner16 Napisano 23 Grudnia 2009 Share Napisano 23 Grudnia 2009 Chodzi mu o to ,że nie lubi wież w panterach(ja też) , zapewne lubi całą resztę, dlatego teraz się cieczy (jak ja), bo zamiast porać się ze standardową wieżą będzie się tam mieścił Flak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
El Commendante Napisano 23 Grudnia 2009 Share Napisano 23 Grudnia 2009 Nie umiesz czytać ze zrozumieniem, miałem na myśli jego określenia "WIERZA" (znajdź 1 poważny błąd) A sam model - ciekawy, ale od strony praktycznej jest to marnotrawstwo podwozi do Panter, takie działko mogłoby spokojnie być na czymś mniejszym i tańszym w DM. Ale rozumiem że to jest jakiś zestaw typu Value, jak Tesco Value - czyli trzeba i tak dokupić gąsienic, blaszki i tego typu bajery, bo zestawowe są ubogie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzychu-onisk Napisano 23 Grudnia 2009 Share Napisano 23 Grudnia 2009 W mojej wypowiedzi występują dwie "wieże" jedna przez Ż (poprawnie) druga przez RZ (niepoprawnie, ale już poprawiłem). A sam model - ciekawy, ale od strony praktycznej jest to marnotrawstwo podwozi do Panter, takie działko mogłoby spokojnie być na czymś mniejszym i tańszym w DM. Albo można kupić tańszy model Pantery, dokupić model Flaka i połączyć. No i można w innej skali I to chyba zrobię Chodzi mu o to ,że nie lubi wież w panterach(ja też) , zapewne lubi całą resztę, dlatego teraz się cieczy (jak ja), bo zamiast porać się ze standardową wieżą będzie się tam mieścił Flak. W Panterach mam taki problem, że kadłub jest ok, jednak wieża mi się nie podoba, do tego wydaje mi się za duża. W dodatku, przez tą dużą wieże cały kadłub robi się taki bardzo krótki optycznie. Po prostu góra mi się z dołem nie zgrywa. Oczywiście to tylko moje zdanie i to na temat wyglądu, nie funkcjonalności. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cloner16 Napisano 23 Grudnia 2009 Share Napisano 23 Grudnia 2009 Ja jak już kiedyś mówiłem liczę na połączenie pantery i 88 . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotrek2142 Napisano 23 Grudnia 2009 Share Napisano 23 Grudnia 2009 O tak z 88 było by coś. Choć i taką też możesz sobie sam zrobić. Co do wieży pantery to dla mnie ona jest cudna A do samego modelu to mam jedno ale. Mianowicie nie podoba mi się łączenie działa z kadłubem. Nie wiem czy na wojnie bawili by się w robienie jakiś ram. Czy nie łatwiejszym sposobem nie było by przyspawanie stalowej płyty a na to dospawanie działa. Ale to tylko takie moje myśli i chyba nie dowiem się jak było na prawdę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rollingstones Napisano 25 Grudnia 2009 Share Napisano 25 Grudnia 2009 jak to mówią starożyni - pokaż co skeliłeś a wtedy uznam kimś jesteś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
El Commendante Napisano 28 Grudnia 2009 Share Napisano 28 Grudnia 2009 TO JEST ZDZIERSTWO!: http://www.jadarhobby.pl/dragon-7252-panther-early-wzimmerit-p-19623.html?osCsid=9ff3cb395a657ad662c54804b4f4efb7 http://www.jadarhobby.pl/dragon-7203-tiger-late-wzimmerit-p-19622.html 54.70zł za wznowienie Tygrysa I i Pantery G z Zimmeritem... Dragon znowu przegina. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kacperek315 Napisano 28 Grudnia 2009 Share Napisano 28 Grudnia 2009 No cóż poradzić, nowe dostawy coraz droższe. No i wg mnie ten temat jest do pokazywania nowości tej firmy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rujewit Napisano 28 Grudnia 2009 Share Napisano 28 Grudnia 2009 Nie od dziś wiadomo, że jadar ma "lekko" wysokie ceny w stosunku do konkurencji. No ale nadrabia asortymentem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
El Commendante Napisano 28 Grudnia 2009 Share Napisano 28 Grudnia 2009 Kacperek315 - gdybym założył osobny temat zostałby i tak połączony z tym. A wznowienie w zasadzie pasuje do tematu. Ale ale, podwyżka wynoiosła 20zł, pamiętam że ostatnio te modele były pod 34-35zł... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hubert72 Napisano 28 Grudnia 2009 Share Napisano 28 Grudnia 2009 Drodzy koledzy . Modele dragona w jadarze nie bez powodu osiągają przesadne ceny.Kiedyś napisali , że dystrybutor modeli dragon itp na Polskę rozwiązał z nimi umowę czy coś w tym stylu i teraz oni je kupuja od innych firm po znacznie wyższej cenie niż wcześniej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
El Commendante Napisano 28 Grudnia 2009 Share Napisano 28 Grudnia 2009 hubert72 - akurat wydaje mi się, że kupowali swoimi kanałami po niższych cenach, i dlatego zerwano z nimi współpracę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
reggy Napisano 28 Grudnia 2009 Share Napisano 28 Grudnia 2009 Chyba chodziło o to, że sprzedawali wysyłkowo do krajów sąsiadujących z Polską i na zachód - o dziwo polskie ceny były lepsze. I lokalni dystrybutorzy Dragona coś tam zakręcili i nasz dystrybutor zerwał umowę. Było nawet o tym u nich napisane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ElPablo Napisano 28 Grudnia 2009 Share Napisano 28 Grudnia 2009 TO JEST ZDZIERSTWO!:http://www.jadarhobby.pl/dragon-7252-panther-early-wzimmerit-p-19623.html?osCsid=9ff3cb395a657ad662c54804b4f4efb7 http://www.jadarhobby.pl/dragon-7203-tiger-late-wzimmerit-p-19622.html 54.70zł za wznowienie Tygrysa I i Pantery G z Zimmeritem... Dragon znowu przegina. Siemka, wydaje mi się, że może jednak dystrybutor przegina. Na LuckyModel znalazłem tego samego tygryska za 9.99 USD: http://www.luckymodel.com/scale.aspx?item_no=DR%207203 Luźno licząc niecałe 29 zł + koszty przesyłki. Jak się robi większe zakupy to się opłaca. btw. Czy kupował ktoś w tym sklepie? Pozdr. Paweł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzychu-onisk Napisano 28 Grudnia 2009 Share Napisano 28 Grudnia 2009 Jak rynki szalały (kryzys) to podnieśli ceny i tak w jednym modelarskim sprzedawca wściekły mówił, że musi podnieść ceny np. Dragonów ze 130 do 160 i że teraz to będzie mniej się tego sprzedawało. Oczywiście to przez to iż hurtownie sobie życzyły więcej. Kryzys minął, a i tak jest drogo jak było. W dodatku powszechnie wiadomo, że bardziej opłaca się kupić modele za granicą + koszt przesyłki niż iść do modelarskiego i kupić osobiście, bo i tak wyjdzie to drożej niż sprowadzane. A Tobie El Commendante już kiedyś napisałem: nie podoba się, to nie kupuj. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
reggy Napisano 28 Grudnia 2009 Share Napisano 28 Grudnia 2009 btw. Czy kupował ktoś w tym sklepie? Niektórzy tam tysiące wydali Jest nawet parę tematów na forum tylko o luckymodel i jak tam robić zakupy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ElPablo Napisano 28 Grudnia 2009 Share Napisano 28 Grudnia 2009 Niektórzy tam tysiące wydali He, zdaję sobie sprawę i tego się obawiam, dlatego szukam argumentów "przeciw" Na razie wyniuchałem takie fajne szaraczki (sorry za off-topic względem dragona): i Wirbelwinda dragonowego w niezłej cenie (jakieś 120 zł). Pozdr. P. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
El Commendante Napisano 28 Grudnia 2009 Share Napisano 28 Grudnia 2009 Ooo 1/24 Panzer II! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Roobert Napisano 29 Grudnia 2009 Share Napisano 29 Grudnia 2009 http://www.armorama.com/modules.php?op=modload&name=News&file=article&sid=6112 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
El Commendante Napisano 29 Grudnia 2009 Share Napisano 29 Grudnia 2009 Komentarze zabijają ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Seb Napisano 30 Grudnia 2009 Share Napisano 30 Grudnia 2009 Komentarze zabijają ;) Jak "zabijają" ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
El Commendante Napisano 30 Grudnia 2009 Share Napisano 30 Grudnia 2009 I bet one grand they won't change the kink issue, it will forever be an issue. What exactly have they changed? It seems that DML's new strategy is just releasing reissues of their recent kits with minimal alterations, this kit, the Flakpanzer I, Marder III H and others are testaments of this. From what I can see here and with the other kits, a rerelease isn't justified, merely a marketing gag. Most of the references I have don't talk about early and late production runs. I think this is just closer to the deployed version than DML's first kit was, which was closer to the prototype. W skrócie takie zmiany to można było wprowadzić w ramach jednego pudełka ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Order81 Napisano 30 Grudnia 2009 Share Napisano 30 Grudnia 2009 TO JEST ZDZIERSTWO!:http://www.jadarhobby.pl/dragon-7252-panther-early-wzimmerit-p-19623.html?osCsid=9ff3cb395a657ad662c54804b4f4efb7 http://www.jadarhobby.pl/dragon-7203-tiger-late-wzimmerit-p-19622.html 54.70zł za wznowienie Tygrysa I i Pantery G z Zimmeritem... Dragon znowu przegina. Takie same modele znalazłem w necie za mniej niz 50 zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi