skala72 Napisano 14 Sierpnia 2009 Share Napisano 14 Sierpnia 2009 We wrześniu ukaże się kolejny nowy model w skali 1/35 z Dragona, będzie nim model samobieżnego działa przeciwpancernego późnej produkcji Jagdpanzer IV L/70 (V) z armatą 7,5 cm StuK 42 L/70. Pojazdy z późnych serii posiadały również powłokę antymagnetyczną z Zimmeritu, którą stosowano do września 1944 roku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzychu-onisk Napisano 17 Sierpnia 2009 Share Napisano 17 Sierpnia 2009 http://www.dragonmodelsusa.com/dmlusa/prodd.asp?pid=DRA7278 O mamusiu, mój ulubieniec w 72 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Złośliwiec Napisano 17 Sierpnia 2009 Share Napisano 17 Sierpnia 2009 Yes, Yes, Yes...? Tylko ciekawe kiedy w Polsce i za ile. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Seb Napisano 18 Sierpnia 2009 Share Napisano 18 Sierpnia 2009 i za ile. A po co Ci ta wiedza ? Jeżeli marzysz o takim to cena chyba nie będzie ważna ? Pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kaczor82 Napisano 18 Sierpnia 2009 Share Napisano 18 Sierpnia 2009 Zapewne w okolicach 40zł jak inne ich modele z serii "Pro". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JŚ Napisano 18 Sierpnia 2009 Share Napisano 18 Sierpnia 2009 Zapewne w okolicach 40zł jak inne ich modele z serii "Pro". Zapewne nie. Cena długolufowej "czwórki" będzie oscylować tak, jak Tiger I Initial i Pz.Kpfw. IV Ausf. F, czyli w okolicach 60-70zł. Nowa jakość, nowa cena - proste. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Złośliwiec Napisano 18 Sierpnia 2009 Share Napisano 18 Sierpnia 2009 Seb bo chcę wiedzieć ile muszę zabrać śwince Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rujewit Napisano 19 Sierpnia 2009 Share Napisano 19 Sierpnia 2009 Nie lepiej zrobić jakieś zbiorcze zamówienie i zamówić z zagranicy ? Raz taniej wychodzi (oczywiście nie przy zamówienie jednego modelu) a dwa masz pewność, że model będziesz miał. Przykładowo takie cudeńko kosztuje ok 90 zł po przeliczeniu Jak wiem ile już zapłacę za mechanika to se kupie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JŚ Napisano 19 Sierpnia 2009 Share Napisano 19 Sierpnia 2009 takie cudeńko To stary model z katalogu Dragona z 1995 roku (ma sporo błędów), w dodatku ze starymi figurkami... (wszystkie "pomarańczowe cudeńka" Dragona wypadają równie kiepsko) Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rujewit Napisano 19 Sierpnia 2009 Share Napisano 19 Sierpnia 2009 Wiem, że stary ale wątpię aby firma wypuściła go w niezmienionej formie, bo to by miało się z celem... A dwa sama cena w Polsce patrząc na inne modele będzie na pewno oscylować w granicy 120 zł o ile nie więcej... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JŚ Napisano 19 Sierpnia 2009 Share Napisano 19 Sierpnia 2009 Kugelblitza przepakowali jak leciało, z tym zrobią podobnie... Co do IS-2 można nabyć Tamiyę i mieć kłopot z głowy - mało do poprawienia i mamy wierną replikę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rujewit Napisano 19 Sierpnia 2009 Share Napisano 19 Sierpnia 2009 Pomyślimy jak będę zamawiać ;) Ale dzięki za uwagę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ł.Sosnowski Napisano 19 Sierpnia 2009 Share Napisano 19 Sierpnia 2009 Kugelblitza przepakowali jak leciało, z tym zrobią podobnie... Co do IS-2 można nabyć Tamiyę i mieć kłopot z głowy - mało do poprawienia i mamy wierną replikę. Ale czy przypadkiem Dragon nie przepakował wersji JS-2 . Bo z tego co wiem na ten temat Tamiya produkuje wersję JS-2M, czy z innym przodem kadłuba, więc trochę ciężko byłoby "sprowadzić" model tamki do wersji proponowanej w pomarńczowym zestawie Dragona. PS. Mógłby ktoś zrobić zdjęcie przodu kadłbua modelu Dragona? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JŚ Napisano 19 Sierpnia 2009 Share Napisano 19 Sierpnia 2009 Ale czy przypadkiem Dragon nie przepakował wersji JS-2 Jak najbardziej, niemniej nigdzie nie było mowy o konkretnej wersji. Nie zmienia to faktu, że model Dragona ma sporo błędów i poprawa ich wszystkich będzie pracochłonna, a dodatki dość kosztowne - stąd moja rada zakupu Tamiyi, ale podkreślam jeśli komuś zależy na czołgu IS-2, a nie konkretnie na jego wcześniejszej wersji produkcyjnej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ł.Sosnowski Napisano 19 Sierpnia 2009 Share Napisano 19 Sierpnia 2009 Ale czy przypadkiem Dragon nie przepakował wersji JS-2 Jak najbardziej, niemniej nigdzie nie było mowy o konkretnej wersji. Nie zmienia to faktu, że model Dragona ma sporo błędów i poprawa ich wszystkich będzie pracochłonna, a dodatki dość kosztowne - stąd moja rada zakupu Tamiyi, ale podkreślam jeśli komuś zależy na czołgu IS-2, a nie konkretnie na jego wcześniejszej wersji produkcyjnej. Czyli wszystko jasne PS. W dalszej przyszłości szykuję się do całej rodziny JS-ów + JSU-122 oraz 152 Czyli modele Dragona mnie nie miną... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rujewit Napisano 20 Sierpnia 2009 Share Napisano 20 Sierpnia 2009 Kugelblitza przepakowali jak leciało, z tym zrobią podobnie... Co do IS-2 można nabyć Tamiyę i mieć kłopot z głowy - mało do poprawienia i mamy wierną replikę. PS. Mógłby ktoś zrobić zdjęcie przodu kadłbua modelu Dragona? http://www.hyperscale.com/features/2000/is2bg.htm http://www.missing-lynx.com/articles/russia/amtis/amtis.htm taki coś tylko znalazłem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ł.Sosnowski Napisano 20 Sierpnia 2009 Share Napisano 20 Sierpnia 2009 Kugelblitza przepakowali jak leciało, z tym zrobią podobnie... Co do IS-2 można nabyć Tamiyę i mieć kłopot z głowy - mało do poprawienia i mamy wierną replikę. PS. Mógłby ktoś zrobić zdjęcie przodu kadłbua modelu Dragona? http://www.hyperscale.com/features/2000/is2bg.htm http://www.missing-lynx.com/articles/russia/amtis/amtis.htm taki coś tylko znalazłem Dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cloner16 Napisano 20 Sierpnia 2009 Share Napisano 20 Sierpnia 2009 O co chodzi z serią Smart Kit? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Seb Napisano 21 Sierpnia 2009 Share Napisano 21 Sierpnia 2009 O co chodzi z serią Smart Kit? Od dobrych dwóch lat ta seria jest na rynku i Ty dopiero pytasz ? Było już na forum, Kuba niedawno tłumaczył czym charakteryzuje się ta seria, dla mnie osobiście - lipa, ale niestety wszystkie nowości dragona są pod znakiem "SK". Pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skala72 Napisano 21 Sierpnia 2009 Share Napisano 21 Sierpnia 2009 A nie lepiej Seb było napisać co to jest SK, a nie taki wywód pisać, że coś tam, gdzieś tam... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JŚ Napisano 21 Sierpnia 2009 Share Napisano 21 Sierpnia 2009 A nie lepiej Seb było napisać co to jest SK, Po raz który będziemy to pisać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cloner16 Napisano 21 Sierpnia 2009 Share Napisano 21 Sierpnia 2009 Było już na forum, Kuba niedawno tłumaczył czym charakteryzuje się ta seria, dla mnie osobiście - lipa, ale niestety wszystkie nowości dragona są pod znakiem "SK". Mogli by się zająć pisaniem lepszych instrukcji a nie wydziwianiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzychu-onisk Napisano 23 Sierpnia 2009 Share Napisano 23 Sierpnia 2009 http://www.martola.com.pl/pl630/produkty29352/pzkpfw_iv_ausf_g_ Bydle już jest w Martoli, no i trooochę kosztuje :/ EDIT: http://www.1999.co.jp/eng/10092823 a tu instrukcja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kaczor82 Napisano 24 Sierpnia 2009 Share Napisano 24 Sierpnia 2009 Szoda że dolar drogi :( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rujewit Napisano 24 Sierpnia 2009 Share Napisano 24 Sierpnia 2009 Szoda że dolar drogi :( Wcale nie taki drogi - 2.8-2,9 więc nie jest źle. Bo przecież kosztował niedawno 3,5 ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi