rollingstones Napisano 12 Maja 2009 Share Napisano 12 Maja 2009 (edytowane) Witajcie Z uwagi na oczekiwanie na śnieg Andrei, moje wczasy, i kupę roboty oraz fakt że skleiłem Shermana = no jest praktycznie gotowy do malowania a z drugiej uwagi na brak czasu do rozstawienia warsztatu malarskiego, Rozgrzebałem kolejny model. Jest to Pantera A Premium Dragona oraz zimmerit ataku. Będzie to równiez projekt prawie prosto z pudła. Oglądając mój ukochany normandzki album szczególnie zatrzymywałem się na zimmericie. Nijak on nie przypominał Atakowskie nówki, te propozycje róbienia obić i obtarć dotychczas które zrobiłem przy zimowym tygrysie wyposażonym w żywiczny zimmerit nie przypominały tego co widziałem na tych zdjęciach. Z racji tego że do odważnych świat należy poskładałem do kupy kadłub i nakleiłem zimmerit. Klieiłem go tylko na klej Revella w razie czego abym mógł urwać. Przy użyciu dremela trochę się pobawiłem i efekt mnie zaczyna bardzo zadawalać dlatego mały SBS może się komuś przyda 1) najpierw należy zrobić wstępną fakturę zimmeritu dremelem a nastepnie nie należy doczyszczać z pyłu dokładnie tego etapu prac. 2) należy prysnać cieniutko surfacerem - dla wygody użyłem sprayu Tamiyi 3) wprowadzenie poprawek dremelem i kolejna mgiełka surfacera. Niestety bez podkładu nie widać efektu dlatego trzeba się tym posiłkować. Niedokładne oczyszczenie z pyłu procentuje pojawieniem się takiej fajnej prawdziwej faktury. Na tym etapie zimmerit wygląda tak. Zmiana w stosunku nówki Atakowskiej jest drastyczna - nie wiem jak dla was ale dla mnie napewno. W tym momencie za pomocą Miliputa pomaskuje minimalnie miejsca gdzie widoczne były by łączenia - ale jest tego dosłownie milimetry na cały pojazd i etap zimeritowania będzię gotowy. Pantera będzie cała zółta z uwagi na fakt że mam ochote na 4 normandzkie historyjki Pantera, Sherman, Gepard i brzydal ;) te dwa ostanie modele bedą w kamuflażu. Edytowane 17 Lipca 2009 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
konradkur Napisano 14 Maja 2009 Share Napisano 14 Maja 2009 Ładnie podszlifowany a poodpada go troche. PS co to jest Brzydal ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rollingstones Napisano 16 Maja 2009 Autor Share Napisano 16 Maja 2009 co to jest Brzydal ? Tajemnica-))) Powoli do przozdu jak złów ociężale pcham ten temat w chwilach wolnych których nie mam prawie wcale ostatnio. Zimmerit jest w całości gotowy - tak jak mówiłem za pomocą miliputa pomaskowałem niedoskonałości łaczeń i jest już ok. Może uda mi się zamknąć plastikową robotę do jutra - jak znajdę czas oczywiście Tak aby w tygodniu go oblachować i na przyszły weekend móc malować. I fotka z drugim bohaterem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Seb Napisano 16 Maja 2009 Share Napisano 16 Maja 2009 Drugi bohater to chyba ten "brzydal' ? Tak patrzę na Twoje Pantery to nabieram na jakąś coraz większa ochotę, ale jeszcze wiele Tygrysów przede mną Dobra robota. Pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JŚ Napisano 16 Maja 2009 Share Napisano 16 Maja 2009 Drugi bohater to chyba ten "brzydal' ? Brzydal to zapewne określenie dla Tigera I. Przykre, ale prawdziwe... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DerPanzersoldat95 Napisano 17 Maja 2009 Share Napisano 17 Maja 2009 Brzydal to zapewne określenie dla Tigera I. Przykre, ale prawdziwe... no niestety, ale chyba też Churchill , mnie się Tygrysy podobają , pozdrowienia dla wszystkich którym się Tygrysy ! ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rollingstones Napisano 17 Maja 2009 Autor Share Napisano 17 Maja 2009 Drugi bohater to chyba ten "brzydal' ? Brzydal to zapewne określenie dla Tigera I. Przykre, ale prawdziwe... ale chyba też Churchill Pudło -))) ale brzydal nadchodzi - premiera w środę -----)))))) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mierzu Napisano 17 Maja 2009 Share Napisano 17 Maja 2009 Siadam i kibicuję. Mam nadzieję, że nie ominiesz w swojej relacji warsztatowej kolejnych etapów malowania, brudzenia, itp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rollingstones Napisano 17 Maja 2009 Autor Share Napisano 17 Maja 2009 choć przyznam się dziś - Panie i Panowie - najbardziej noramndzki - BRZYDAL Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dumo Napisano 17 Maja 2009 Share Napisano 17 Maja 2009 Brzydal..... ale jaki słodki... mam ten model tyle że z trampka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Skoti Napisano 17 Maja 2009 Share Napisano 17 Maja 2009 e tam brzydal - chrabąsz po prostu, albo stonka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pafica Napisano 18 Maja 2009 Share Napisano 18 Maja 2009 Sympatyczny :] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rollingstones Napisano 12 Czerwca 2009 Autor Share Napisano 12 Czerwca 2009 Czasu ostatnio więcej to trzeba przewietrzyć magazyn - kolej na Panterę. Będzie dedykowana do scenki dosyć podobnej jak zimowa tylko że zamiast śniegu bedzie bujne normandzkie lato 44 roku - a pojazd będzie obłożony gałeziami drzew lisciastych jak to w tamtym okresie praktykowano. Moje doświadczenia malarskie na zimmericie podpowiedziały mi pewną modyfikację CM ale jestem prawie pewien że myślę dobrze. Etap I baza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dweler Napisano 13 Czerwca 2009 Share Napisano 13 Czerwca 2009 ooo,super cieniowanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rollingstones Napisano 15 Czerwca 2009 Autor Share Napisano 15 Czerwca 2009 Ciąg dalszy góra pojazdu otrzymała olejny filtr z abteilungów a na zimmerit filtr tritional camo i malowałem dwie fazy odprysków -jasne i najciemniejsze - dojdzie jeszcze mnia. Model zmienił swój wygląd drastycznie -z trupio białego na ciepły piaskowy Robię to szybko i następna odsłona to już raczej model gotowy do postawienia na dioramie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skala72 Napisano 15 Czerwca 2009 Share Napisano 15 Czerwca 2009 Rewelacyjny model przez wykonanie, powiedzcie mi jak się robi de diabelne obicia np. na krawędziach ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dumo Napisano 15 Czerwca 2009 Share Napisano 15 Czerwca 2009 Pędzel 00 lub 000 zera i trochę inwencji twórczej... + farba która ci przypasi to jest wsio Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skala72 Napisano 15 Czerwca 2009 Share Napisano 15 Czerwca 2009 Pędzel 00 lub 000 zera i trochę inwencji twórczej... + farba która ci przypasi to jest wsio Jest jakiś pokaz tego, w sieci nie widzę żadnego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dumo Napisano 15 Czerwca 2009 Share Napisano 15 Czerwca 2009 Zależy oczywiście w jakiej skali chcesz wykonać odpryski farny... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skala72 Napisano 15 Czerwca 2009 Share Napisano 15 Czerwca 2009 Zależy oczywiście w jakiej skali chcesz wykonać odpryski farny... W 1/72 oraz w 1/35 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
author21 Napisano 16 Czerwca 2009 Share Napisano 16 Czerwca 2009 W sumie mam tylko dwie uwagi: 1. Brak alu felg, 2. Brak anteny CB radio, poza tym rewelacja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rollingstones Napisano 16 Czerwca 2009 Autor Share Napisano 16 Czerwca 2009 Dzięki Panowie - mam pytanie fachowe - muszę przykleić gąsienice na stale i nie wiem jak powinien wygladać zwis przy moim ułożeniu kół dlatego zanim przykleję ostanie koła to chcę się upewnić wersja startowa moja propozycja zbliżenie Tak będzie dobrze? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dumo Napisano 16 Czerwca 2009 Share Napisano 16 Czerwca 2009 Przyklej do koła, zwis na I fotce jest sztuczny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mirek66 Napisano 16 Czerwca 2009 Share Napisano 16 Czerwca 2009 Kurde nawet sobie nie pooglądałem a tu finisz jak zwykle super . Co do gąski ja bym ją przykleił do koła a ty jak uważasz tak zrobisz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
badger Napisano 16 Czerwca 2009 Share Napisano 16 Czerwca 2009 RSt-es pomyśl matematycznie (do wykumania ) no i nie szpanuj tymi panterami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi