SmalTrak Napisano 18 Listopada 2006 Share Napisano 18 Listopada 2006 Jestem pod wrażeniem.Coraz bardziej mi się zaczyna ten model podobać.Nie sądziłem że w 1:87 można się tak wykazać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
elefantes Napisano 18 Listopada 2006 Share Napisano 18 Listopada 2006 No dla mnie malowanko super gites Takie małe powierzchnie to się extra zamalowują. Powodzenia w dalszych pracach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
witek Napisano 19 Listopada 2006 Autor Share Napisano 19 Listopada 2006 Rama z paką pomalowane jeśli chodzi o podwozie to zostaje kosmetyka...m.in. bak paliwa, wykonanie chlapaczy, jakiejś skrzynki na narzędzia i pomalowanie świateł, elementów zabudowy, ale to już są szczegóły które nadadzą modelowi trochę realizmu Czas na fotki: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MiloszKr Napisano 19 Listopada 2006 Share Napisano 19 Listopada 2006 Dajesz Radę Witku oj dajesz. Trzymać tak dalejl.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fliper_nx Napisano 19 Listopada 2006 Share Napisano 19 Listopada 2006 Bardzo ładnie . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ergie Napisano 20 Listopada 2006 Share Napisano 20 Listopada 2006 Moje gratulacje Śliczny model. Reszta poszła na priva . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
witek Napisano 20 Listopada 2006 Autor Share Napisano 20 Listopada 2006 Dzięki za miłe słowa, motywują do dalszej pracy a szczególnie jeśli pochodzą od ludzi którzy wiedzą co to znaczy H0 ;) Szkoła się zaczeła więc tempo prac zwolniło....Dzisiaj odebrałem dawcę części do Mana...jest nim Man F90 z Herpy,kabina jest identyczna jak w F2000 co widać na fotkach poniżej. Dodatkowo wymienię kilka elementów ale o tym w praniu. Model rozłożyłem na cześci pierwsze i zrobiłem przymiarkę z całością. Moim zdaniem kabina pasuje wyśmienicie jeżeli chodzi o kolor Poza tym przykleiłem jeszcze przemalowany bak paliwa i to wszystko. P.S ergie- jeśl ukończe model,napewno znajdzie się na tej stronie ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ergie Napisano 21 Listopada 2006 Share Napisano 21 Listopada 2006 Witek, pokuś się o minidioramkę i ślady eksploatacyjne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
witek Napisano 21 Listopada 2006 Autor Share Napisano 21 Listopada 2006 Chciałbym to wszystko wykonać tylko zabardzo nie wiem jak się za to zabrać :( tzn diorame jeszcze wiem,gorzej z śladami eksploatacji.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Praetorian Napisano 21 Listopada 2006 Share Napisano 21 Listopada 2006 Jak się na to patrzę, to nachodzą mnie straszne myśli! "A możeby tak się zabrać za H0?" Chyba nie muszę nic więcej mówić Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tornado Napisano 21 Listopada 2006 Share Napisano 21 Listopada 2006 Masz rację, jak się człowiek tak napatrzy to ... lepeij nie mówić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
witek Napisano 21 Listopada 2006 Autor Share Napisano 21 Listopada 2006 Dzisiaj zajołem się lewą stroną ramy. Wydawało mi się trochę pusto więć uzupełniłem pustą przestrzeń o koło zapasowe zaadoptowane od Mana F90. Uzupełniłem również brak jakim było brak tłumika spalin ;) Po prawej stronie znajdą się 2 baki paliwa a nie 1 jak to plany zakładały ;) Do przednich błotników dorobiłem chlapacze, ale fotek nierobię bo i tak nie widać- będziecie mogli zobaczyć na żywo Zmieniłem również silnik z widlastej V12 na rzędową V6. W najbliższych dniach pomaluję jeszcze turbosprężarkę i przewody dolotowe do niej na srebrno razem z rdzą oraz korki na czarny mat Przed zmianą: Po zmianie: A tutaj silnik: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Majek Napisano 21 Listopada 2006 Share Napisano 21 Listopada 2006 Zmieniłem również silnik z widlastej V12 na rzędową V6. Sorki, ze sie czepiam, ale jak mogles zmienic z widlastej 12-tki na rzedowa V6? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
witek Napisano 22 Listopada 2006 Autor Share Napisano 22 Listopada 2006 Mój błąd chodziło mi o rzędową 6-stke Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
witek Napisano 23 Listopada 2006 Autor Share Napisano 23 Listopada 2006 Dzisiaj zabrałem się za wnętrze kabiny. Najpierw wszystko pomalowałem kolorem bazowym a następnie pomalowałem wszystkie szczegóły takie jak poduszka na leżance, zagłówki, panel deski rozdzielczej i zegary na nim. Wykonałem też coś czego jeszcze nigdy nie widziałem w modelach skali 1:87, a mianowicie....pasy bezpieczeństwa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubamich1 Napisano 23 Listopada 2006 Share Napisano 23 Listopada 2006 No z tego co widzę to twój Man to model F 2000 a na jednym zdjęciu tłumik jest okrągły z modelu F 90.II postarałbym się na twoim miejscu o lepsze koła bo te są strasznie nienaturalne,wydaje mi się że przednie i ostatnie pochodzi z czeskiej firmy Igra a napędowe to produkt Wikinga, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dormitor Napisano 24 Listopada 2006 Share Napisano 24 Listopada 2006 Oglądam z wielkim zainteresowaniem i liczę, że to nie ostatni Twój taki projekt. Z tymi pasami super pomysł, na focie wyglądają trochę mało elastycznie, ale ja bym zostawił. Nie powinny one do kabiny być doczepione? Ja się nie znam. A o co chodzi z tym malowaniem świateł? Spróbuj zrobić przejrzyste... Szkoda, że w tych mikrusach domowym sposobem trudno zrobić imitację zegarów i innych komputerów pokładowych. Ja w swoim Zile 1:72 się poddałem :( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
witek Napisano 24 Listopada 2006 Autor Share Napisano 24 Listopada 2006 Koła to produkt Herpy ;) puszka wydechu była oryginalnie już w tym modelu. Jeśli chodzi o światła to maluje je na srebrno a anstępnie farbkami transparentowymi, innego sposobu nie znam To nie jest mój ostatni projekt, w planach jest już następny pojazd Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ergie Napisano 24 Listopada 2006 Share Napisano 24 Listopada 2006 (...)To nie jest mój ostatni projekt, w planach jest już następny pojazd Jeśli w 1/87 to tak trzymać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
witek Napisano 27 Listopada 2006 Autor Share Napisano 27 Listopada 2006 No to czas na update miała być praca przy HDS-ie ale pojawił się mały problem więc zabrałem się za kabine. Brakowało mi tak trochę szczegółów więc pomalowałem wycieraczki, uchwyty na podszybiu i klamki. Następnie przykleiłem koguty na dachu jednak nadal czegoś brakowało i tak padło na 2 antenki wykonane są z cieniutkich włosów od miotły :P Mi się podoba, a wam Wyrównałem także powierzchnie skrzyni przyczepy. Dobra czas na fotki ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ergie Napisano 27 Listopada 2006 Share Napisano 27 Listopada 2006 nooooooooooooooooooooooooooooooooo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tornado Napisano 27 Listopada 2006 Share Napisano 27 Listopada 2006 Super odstawiłeś Mana Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adas Napisano 28 Listopada 2006 Share Napisano 28 Listopada 2006 No no mnie też się podoba znakomicie go dopracowałeś i widać że nie jest zrobiony na odpieprz brawo! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Majek Napisano 28 Listopada 2006 Share Napisano 28 Listopada 2006 A nie myslales, zeby jednak trysnac kabine od srodka? Nie bylaby taka hmm... zabawkowa... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tornado Napisano 28 Listopada 2006 Share Napisano 28 Listopada 2006 A nie myslales, zeby jednak trysnac kabine od srodka? Nie bylaby taka hmm... zabawkowa... O ile się nie mylę to kabina wogóle nie była malowana Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi