reggy Napisano 12 Czerwca 2009 Share Napisano 12 Czerwca 2009 (edytowane) Dragonikowy Smart Kit, prost z pudła. Zimmerit z Green Stuffu. Warsztaciwo tu: Edytowane 13 Czerwca 2009 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jager27 Napisano 12 Czerwca 2009 Share Napisano 12 Czerwca 2009 Jak orginał. Jest na prawdę świetny. Co tu więcej pisać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mierzu Napisano 12 Czerwca 2009 Share Napisano 12 Czerwca 2009 Zimmerit , ba zimmerit, cały pojazd jest piękny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rollingstones Napisano 12 Czerwca 2009 Share Napisano 12 Czerwca 2009 Dobra robota Reggy !!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
reggy Napisano 12 Czerwca 2009 Autor Share Napisano 12 Czerwca 2009 Jak orginał. A tu może zarzucę fotką oryginału: Potwierdza ona demontaż wszystkich bajerów z burt, a szczególnie pojemnika na wyciory i przesunięcie na tył pojazdu - jak widać już z wczesną wersją tak robili, tyle że polowo. Na fotce doskonale widać, że zimmerit jest wyraźnie ciemniejszy - potwierdza to to, co mówią ludzie - że Zimmerit z racji swojej porowatości i chropowatości zbierał brud. Ja na modelu z tym nie szalałem, bo panicznie się teraz boję zaciemniania modeli. Musiałbym brać jeszcze większą poprawkę jasności dla innych partii modelu żeby osiągnąć odpowiedni kontrast między zimmeritem a resztą pojazdu. A teraz mam ochotkę na Panterę A albo D z zimmeritem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
knightrider Napisano 12 Czerwca 2009 Share Napisano 12 Czerwca 2009 Oby więcej tak dobrych modelarzy na forum. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Seb Napisano 12 Czerwca 2009 Share Napisano 12 Czerwca 2009 Na fotce doskonale widać, że zimmerit jest wyraźnie ciemniejszy - potwierdza to to, co mówią ludzie - że Zimmerit z racji swojej porowatości i chropowatości zbierał brud. Ludzie mówią to co chcą, to wszystko dywagacje na temat czarno białego, słabo wyraźnego zdjęcia. Być może tak ta JP była pomalowana, dół jaśniej, góra ciemniej. Jest też setki zdjęć gdzie nie widać aby zimmerit zbierał do tego stopnia brud. Tak samo doskonale jest widoczne na fotce, że miejsca po odstrzelonym zimmericie są jasne, tymczasem bardzo wielu z nas bawi się minią, choć przyznam, że wygląda to efektowniej. A tak przy okazji, czemu zimmerit był nakładany dopiero od tej wysokości ? Wykonanie modelu bardzo mi się podoba w porównaniu do Twoich ostatnich modeli, które były dla mnie za ciemne. Pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JŚ Napisano 12 Czerwca 2009 Share Napisano 12 Czerwca 2009 A tak przy okazji, czemu zimmerit był nakładany dopiero od tej wysokości ? Z uwagi na obecność narzędzi i mocowań pod nie, które utrudniały jego nałożenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Seb Napisano 12 Czerwca 2009 Share Napisano 12 Czerwca 2009 A tak przy okazji, czemu zimmerit był nakładany dopiero od tej wysokości ? Z uwagi na obecność narzędzi i mocowań pod nie, które utrudniały jego nałożenie. Czyli narzędzia były ważniejsze od załogi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JŚ Napisano 12 Czerwca 2009 Share Napisano 12 Czerwca 2009 Czyli narzędzia były ważniejsze od załogi Na bezpieczeństwo nie mogli narzekać pod takim pancerzem. W momencie gdy były tam narzędzia przyklejenie miny magnetycznej łatwe nie było, zwłaszcza podczas toczącej się w koło walki, a jeśli chodzi ogólnie o zimmerit to nie był, jak sam dobrze wiesz, wynalazkiem rewolucyjnym, zwłaszcza, że wydłużał obecność pojazdu w fabryce o sporo czasu, a to przed czym miał chronić, czyli miny magnetyczne, jak na ironie losu były produkowane w największej ilości przez... samych Niemców. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Seb Napisano 12 Czerwca 2009 Share Napisano 12 Czerwca 2009 Śmiałem się, bo jakoś w Panterze dali radę tam zimmerit nałożyć. Pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JŚ Napisano 12 Czerwca 2009 Share Napisano 12 Czerwca 2009 Śmiałem się, bo jakoś w Panterze dali radę tam zimmerit nałożyć. Kwestia jeszcze gdzie był nakładany zimmerit, czy w fabryce (z reguły o wiele dokładniej) czy w warsztatach polowych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Płotek Napisano 13 Czerwca 2009 Share Napisano 13 Czerwca 2009 Jakiej farby użyłeś jako zielonego koloru kamuflażu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
reggy Napisano 13 Czerwca 2009 Autor Share Napisano 13 Czerwca 2009 Cytacik z warsztatu: Trochę podmalowałem...Vallejo: Dark Sand+Dark Yellow, Reflective Green+Lime Green, Flat Brown. Na koniec na wszystko jeszcze raz Dark Sand, żeby zgasić kolory kamuflażu. Czyli jako zielony poszła mieszanka Reflective Green rozjaśnionego Lime Green. Kolory Vallejo Model Color. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
czak45 Napisano 13 Czerwca 2009 Share Napisano 13 Czerwca 2009 Reegy model bardzo ładny. Ale kadry na zdjęciach znów jakieś takie ciasne i ta lufa w większości przypadków ucięta. :( Ale o tym już było. Jeszcze jedna sprawa apropo zdjęć, a mianowicie przy zmniejszeniu fotek warto je wyostrzyć tak jak zrobiłem to na dole. Z tym wyostrzaniem to taki pewnik i generalnie trzeba. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
reggy Napisano 13 Czerwca 2009 Autor Share Napisano 13 Czerwca 2009 O kurde, Czarek, wybrechtajcie mnie teraz, ale ja wrzuciłem niewyostrzone fotki na Picasę, zorientowałem się że nie wyostrzyłem - więc wyostrzyłem i wrzuciłem jeszcze raz. Myślałem, że się zagrały na tamtych, a powstał nowy folder I wrzuciłem nie te fotki Już poprawione :P Ale kadry na zdjęciach znów jakieś takie ciasne i ta lufa w większości przypadków ucięta. :( Z kadrowaniem pokombinuję w przyszłości - ogólnie skupiałem się na prezentacji detali, a na szerokich kadrach te znikają. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adam juszczak Napisano 13 Czerwca 2009 Share Napisano 13 Czerwca 2009 Oprócz tego że góra jest o wiele ciemniejsza to jeszcze ma wyrażne zacieki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek14147 Napisano 13 Czerwca 2009 Share Napisano 13 Czerwca 2009 Co tu pisać. Świetny zimmerit, ładne kolorki, nie przesadzony weathering. Jednym słowem bardzo dobry model. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mnowogro Napisano 15 Czerwca 2009 Share Napisano 15 Czerwca 2009 Wykonanie świetne, ale to na co chciałem zwrócić uwagę, to ślady po przesuwaniu osłony celownika działa - niewiele osób pamięta o takich śladach eksploatacyjnych - a to dodaje strasznie dużo dla modelu i wyróźnia wśród innych. Fajna robota. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Patterson Napisano 16 Czerwca 2009 Share Napisano 16 Czerwca 2009 Jest kilka merytorycznych baboli, no niestety norma u Dragona, mimo to wygląda bardzo fajnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
reggy Napisano 16 Czerwca 2009 Autor Share Napisano 16 Czerwca 2009 Dzięki za komentarze Mnowogro, oplułem sobie laptopka herbatą jak zobaczyłem Twój podpis Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Panzer Napisano 16 Czerwca 2009 Share Napisano 16 Czerwca 2009 Model niezwykle efektowny bardzo mi się podoba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jic Napisano 16 Czerwca 2009 Share Napisano 16 Czerwca 2009 Bardzo Ładny model Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andrzej_LK Napisano 17 Czerwca 2009 Share Napisano 17 Czerwca 2009 Dołączę siędo poprzedników - bardzo ładny model pieknego pojazdu, jedna z ładniejszych Jp. Pozdrawiam. Dobrze, że kciuk znowu skierował Ci się do góry :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cesarz Napisano 17 Czerwca 2009 Share Napisano 17 Czerwca 2009 Witam Model jest genialny, wygląda jak prawdziwy, gratulacje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi