Gościu Napisano 26 Czerwca 2009 Autor Share Napisano 26 Czerwca 2009 99% blach już wisi, dalej jadę na (jak to Złośliwiec nazwał) opcji mad max...coby tu jeszcze ;) Paweł mi zrobił druta - i wodzikróbka już śniedzieje na modelu. Dorobiłembyłem te lampy, co to żem zapomniał o nich, dodałem klakson. Jedna z lamp celowo brata się z koślawcem.W miejscu gdzie "wyszła" jednostronnie z błotnika zrobiłem zwei dziurki, a wmiejscu gdzie na lampie widoczne były śrubki...także przeleciałem plastik na wylot - srubek brak. Pod lampą jest podniesiony kawałek ryfla( oczywiście zniszczyłem), stąd jej taka pozycja, a nie inna. Jakoś udało mi się scalić połówki włazu dowódcy, więc Radzingowi dziękuję za chęć "dopomocy" modelarskiej...w postaci giftów ;) Jak wcześniej nadmieniłem, tylnej osłony nie będzie...bo nie, nie podobało mi się, że łeb się robił niewspółmiernie duży do tułowia. Teraz ma sylwetkę a`la Bugatti i koniec. Czeka mnie dewastacja palcy...czyli gęsi...tego też nie lubię robić :p Ok, bo znów zacznę wymieniać poszczególne operacje, i spędze nad klawką godzinę. Zlepak by Rafcio ® p. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jachud3 Napisano 26 Czerwca 2009 Share Napisano 26 Czerwca 2009 I teraz weźcie to pomalujcie pędzlem... jak to dobrze, że ludzie wymyślili aerograf Szczęka opada Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marioba Napisano 27 Czerwca 2009 Share Napisano 27 Czerwca 2009 Nooo Rafałku! Nareszcie coś konkretnego! Te twoje paznokcie już mnie trochę zmęczyły. 1:35 to chyba jednak twoja skala. Czekam na relację z malowania. http://www.modelwork.pl/viewtopic.php?t=15104 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ups Napisano 27 Czerwca 2009 Share Napisano 27 Czerwca 2009 Jak Ty to tak czysto lutujesz /sklejasz? Ja poproszę o tutoriala jeśli to lutowane jest, bo po moich początkach z lutownicą chciałem się z balkonu rzucać. A co do pracy to zegarmistrzowska precyzja, słowem: extraklasa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gościu Napisano 27 Czerwca 2009 Autor Share Napisano 27 Czerwca 2009 marioba, będę się starał..nie schrzanić;) jachud, i tak większość będzie pędzlem malowana - aerek to tylko baza. ups - niewszystko to lutowanie...po prostu używam niezbędnego minimum - jak kleju, tak i pasty jesli coś lutuję. O mojej wprawie nie może byc mowy, gdyż sam raczkuję w temacie. W modelu, znów cośtam wkleiłem...i przedstawiam Wam, mój wagon towarowy... p. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szlachcik1 Napisano 27 Czerwca 2009 Share Napisano 27 Czerwca 2009 No Rafał, nie wiem jak inni ale ja zdecydowanie wolę oglądać Twoje zmagania z 35 to jest to pięknie ozdobiony świecidełkami, również czekam na malowanko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dweler Napisano 27 Czerwca 2009 Share Napisano 27 Czerwca 2009 no ladnie obgracony.masz sie czym podeprzec jesli chodzi o te kanistry zaczepione na tych drutach na wiezy czy to czysta fantazja? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Panzer4 Napisano 27 Czerwca 2009 Share Napisano 27 Czerwca 2009 no ladnie obgracony.masz sie czym podeprzec jesli chodzi o te kanistry zaczepione na tych drutach na wiezy czy to czysta fantazja? Mam zdjęcie czwórki z dwoma beczkami (!!!) przytroczonymi do rommelkasty. Drutem Ta lina dyndająca z przodu mi trochę nie pasi. Za duże ryzyko, że spadnie i się wkręci w coś... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gościu Napisano 27 Czerwca 2009 Autor Share Napisano 27 Czerwca 2009 dweler, dzis juz nie mam sił na wyszukiwanie dokładnie tej foty - ale wykorzystywano w ten sposób wystające el. tanków. Szczególnie tak wyglądały w marszu(chyba poza Afryką, bo tam zaplecze nie dawało rady podganiać wojaków Rommla, więc i w boju przeważnie wyglądały jak jaki) Mam zdjęcie czwórki z dwoma beczkami (!!!) przytroczonymi do rommelkasty. Drutem Smile potwierdzam, były i gorsze "wydziwy" - i znów można powiedzieć...ze dyrektywy dyrektywami...a życie życiem. Ta lina dyndająca z przodu mi trochę nie pasi. Za duże ryzyko, że spadnie i się wkręci w coś... scenka będzie przedstawiała postój, nie marsz. p. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gościu Napisano 28 Czerwca 2009 Autor Share Napisano 28 Czerwca 2009 kolor bazowy siedzi na tanku, teraz oznaczenia..a póżniej dewastacja. p. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dweler Napisano 28 Czerwca 2009 Share Napisano 28 Czerwca 2009 to teraz sie tlumacz jaka zasade stosujesz przy cieniowaniu i czy rozjasniasz farbe bazowa dodajac do niej bialej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jachud3 Napisano 28 Czerwca 2009 Share Napisano 28 Czerwca 2009 Jak to mawiali starożytni: ekstraśnie słitaśnie zresztą jak zwykle u Ciebie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gościu Napisano 28 Czerwca 2009 Autor Share Napisano 28 Czerwca 2009 dweler - użyłem 3 kolorów - proporcji jak zwykle u mnie nie poznasz...bo ich nie mam :( Użyłem 3 kolorów Tamiya dkgb,biały i khaki. Zasada? Weź model górą do najsilniejszego żródła swiatła...a ten że sam Ci opowie historię światłocieni ;) - ja tego na pewno lepiej nie zrobię To jest mój ostatni model w stylu "niby" CM, z ukierunkowanym światłem od góry, w następnych będę się starał polatać z latarką w koło(z akcentem na STARAŁ ) p. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dweler Napisano 28 Czerwca 2009 Share Napisano 28 Czerwca 2009 Weź model górą do najsilniejszego żródła swiatła a widzisz,niby proste a samemu ciezko na to wpasc,dzieki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gościu Napisano 30 Czerwca 2009 Autor Share Napisano 30 Czerwca 2009 Ok, to teraz możecie się za głowę łapać.....jak On tak mógł!? Ano mogłem, bo lubię Kalki...zabrakło mi trójeczki...więc wykorzystałem to, co miałem na podorędziu...zamiast 304 będzie 04 ;) Naoksydowałem hamulec,mg w wiezy i kadłubie, pomazałem bandaże kółek. Teraz w końcu wezme się za męczenie farby....bo puszczanie stada pędzących młotków...jest czasochłonne. Moja (jak to Vis13 trafnie określił ) ścierka ma się tak: p. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jachud3 Napisano 30 Czerwca 2009 Share Napisano 30 Czerwca 2009 Mam pytanie co do kanistrów na 5 fotce od góry -> one takie były 'dwubarwne'? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dweler Napisano 30 Czerwca 2009 Share Napisano 30 Czerwca 2009 mocne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jager27 Napisano 30 Czerwca 2009 Share Napisano 30 Czerwca 2009 O kurcze! Jak robisz te odpryski? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Skoti Napisano 30 Czerwca 2009 Share Napisano 30 Czerwca 2009 O kurcze! Jak robisz te odpryski? młotkiem kochany, młotkiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gościu Napisano 30 Czerwca 2009 Autor Share Napisano 30 Czerwca 2009 odpryski to "pacanie" gąbką i póżniej retusz pędzlem. Udało mi sie nieco podmęczyć farbę. Użyłem rzadkiej olejnej: zielonej niebieskiej sieny umbry. Jak mi model wyschnie zastanowie się, czy poprawić dając biedronkę, czy pozostawić i przejść do jasnego pin washa u góry, po oleisty,smugowy na zawieszeniu i wannie. Model: p. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jic Napisano 1 Lipca 2009 Share Napisano 1 Lipca 2009 A nie przyszło Ci na myśl, że część z nas to dorośli ludzie zarabiający pieniądze ?Pzdr Ja tam jestem nie letni ale jak jest czas wakacji to ide do roboty i zarabiam pieniadze na moje hooby ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kazio Napisano 1 Lipca 2009 Share Napisano 1 Lipca 2009 Rafale - dwa pytania przychodzą mi na myśl. Po pierwsze - czy zamierzasz podmalować jakoś klocuszek podlewarkowy (ładną fakturkę ma, tylko się jakoś "nie wyróżnia z tłumu")? Zmęczyłeś tłumik pod kątem korozji, ma już trochę porowatości, ale czy dojdą jeszcze punktowe skupiska świeżej i starej rdzy? Reszta kozak, te podłużne wąziutkie rysy na schurzenach wymiatają . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gościu Napisano 1 Lipca 2009 Autor Share Napisano 1 Lipca 2009 Seb napisał: A nie przyszło Ci na myśl, że część z nas to dorośli ludzie zarabiający pieniądze ? Pzdr Ja tam jestem nie letni ale jak jest czas wakacji to ide do roboty i zarabiam pieniadze na moje hooby Smile) KONIEC CZATA, kwestie własnych zarobków, opinii na ich temat załatwiajcie poprzez PW :] Hejka Kaziu. A juz spieszę z odpowiedzią. W chwili obecnej jestem na etapie męczenia powłoki bazowej. Jak widzisz, narzędzia są bazowo mazniete, klocek w także. Jak już się ogarnę z dkgb wezmę się za wyciorki,klocki, gąski...i na deser zostawiam sobię tłumnik ;) Jak na razie dałem płukankę na tanka - nieco zacieków...i takie tam - po mojemu. W obszarze nadsilnikowym i ogólnie to tu, to tam psocę jakimiś naleciałościami p. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LordDisneyland Napisano 1 Lipca 2009 Share Napisano 1 Lipca 2009 Nie poznaję cię, Gościu - piąta strona relacji, a czołgu jakiś taki sterylny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzychu-onisk Napisano 1 Lipca 2009 Share Napisano 1 Lipca 2009 Nie poznaję cię, Gościu - piąta strona relacji, a czołgu jakiś taki sterylny Racja, zwykle 3 strony i model gotowy Ale i tak wygląda zabójczo (no w końcu IV to najpiękniejszy czołg wg mnie ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi