lukasz.tur Napisano 29 Lipca 2010 Share Napisano 29 Lipca 2010 Czy ktoś z Was oglądał "na niebie i na ziemii"? Dopiero niedawno dowiedziałem się o tym serialu. Taki zwolennik filmów z czasów PRL jak ja przegapił taki HIT! Polecam Dla tych co jeszcze nie widzieli cz.1 http://www.youtube.com/watch?v=2k1v2a76Zjs Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robert Ostrowski Napisano 29 Lipca 2010 Share Napisano 29 Lipca 2010 To nie jest serial Na tym forum Leszek/Patyk/ pokazywał mig 15 z tego filmu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 29 Lipca 2010 Share Napisano 29 Lipca 2010 Czy ktoś z Was oglądał "na niebie i na ziemii"? Dopiero niedawno dowiedziałem się o tym serialu. Serial to chyba na Youtube, bo normalnie to film... EDIT: O, Robert był pierwszy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Leszek.Sz. Napisano 29 Lipca 2010 Share Napisano 29 Lipca 2010 Skoro jesteśmy przy filmach w których można zobaczyć MiG-21 w dużej dawce to jest jeszcze czechosłowacki ''Pod nohame nebe'' z 1983 roku, no i radziecki ''Dni lotne'' z lat sześćdziesiątych. Szczególnie polecam ten ostatni ze startami PF-ów z pasa trawiastego. Zwróćcie uwagę na plakat z filmu, to nasz MF 9111, ten na drugim planie to ten sam samolot tylko w photoshopie przerobiony na czechosłowacki: http://www.filmweb.pl/film/Pod+nohama+nebe-1983-293505/posters#picture-1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cinekf1 Napisano 29 Lipca 2010 Share Napisano 29 Lipca 2010 Witam Troszkę popracowałem nad kolejnymi kalkami do MiG-usia, czasowo schodzi się strasznie ale warto posiedzieć i się pomęczyć. Powoli ale przybywa Projekt jest w fazie wstępnej, bez skalowania. Ale to już pójdzie z górki Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robert Ostrowski Napisano 29 Lipca 2010 Share Napisano 29 Lipca 2010 Cinekf1 super robota,piszę się jak wdrożysz do produkcji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lukasz.tur Napisano 30 Lipca 2010 Share Napisano 30 Lipca 2010 Cinekf1, rozumiem, żę jeśli chodzi o godła (ptactwo i inne wektorowo-zwrotowe motywy z wcześniejszego arkusza) to będziesz jeszcze robił odbicia lustrzane? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cinekf1 Napisano 30 Lipca 2010 Share Napisano 30 Lipca 2010 Tak, wszystkie grafiki, których dane malowanie tego wymaga, będą w odbiciu lustrzanym. Najbardziej pracochłonne jest przygotowanie danej grafiki. Później już można z nią robić "prawie" wszystko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marek Świderski Napisano 31 Lipca 2010 Share Napisano 31 Lipca 2010 Jeśli chodzi o dodatki żywiczne do R'a w skali 1/48 nie możemy zapomnieć o zestawie KMC do tej wersji. Zestaw dedykowany jest do modelu Academy. W skład tego zestawu wchodzi kompletna kabina wraz z pulpitem sterowania urządzeniami rozpoznawczymi, zasobnik pod kadłub, statecznik pionowy wraz z garbem i anteny [końcówki] skrzydeł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Javorek_7411 Napisano 31 Lipca 2010 Share Napisano 31 Lipca 2010 Na stronie Rosnowa znalazłem taką fotę Koledzy wiedzą coś na temat tego godła nad skrzydłem? Kiedy się pojawiło, na ilu s-tach było? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
babcia131 Napisano 1 Sierpnia 2010 Share Napisano 1 Sierpnia 2010 Coś mi się wydaje , że to pojedyńcze dzieło. Na pewno nie było tego jeszcze w 95 roku {byłem wtedy jeszcze w Zegrzu }, a jeśli się nie mylę ten samolot został sprzedany wraz z paroma innymi do Ugandy ok 98-99 roku.Ale czy to jest malunek , czy naklejka , nie mam pojęcia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Javorek_7411 Napisano 1 Sierpnia 2010 Share Napisano 1 Sierpnia 2010 Dzięki babciu za info:) potrafisz może zidentyfikowac pilota na tej fotce? Edit: Czyli godło to musiało powstać w 1996 lub do połowy 97, gdyż ta fota którą zamieściłem była robiona w Powidzu podczas DOLu w 97. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lukasz.tur Napisano 4 Sierpnia 2010 Share Napisano 4 Sierpnia 2010 Kupiłbym jakiegoś bis'a ale nigdzie nie ma nic porządnego. czy ktoś wie gdzie można dostać zwiezdę albo coś podobnej jakości? Chodzi mi raczej o polski sklep bo nie mam paypala. Ale stagnacja w tym temacie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PiotrPilot Napisano 4 Sierpnia 2010 Share Napisano 4 Sierpnia 2010 Witam . Jeśli chodzi o model Bisa z ZVEZDY jest to model bardzo mało spotykany już na rynku. Chodź u mnie w sklepie modelarskim w Bydgoszczy jeszcze dostępny w dwóch wersjach . Cena podobna jak w sklepach internetowych. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
babcia131 Napisano 5 Sierpnia 2010 Share Napisano 5 Sierpnia 2010 Ale stagnacja w tym temacie... "Jaśnie Panie Hrabio -podano do stołu. " Zawsze się możesz wykazać . Z chęcią przyjmiemy zdjęcia , ciekawostki , porady odnośnie 21.Czas start. A tak apropo , nie wiem czy zauważyłeś ale mamy wakacje i okres urlopowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 5 Sierpnia 2010 Share Napisano 5 Sierpnia 2010 Kupiłbym jakiegoś bis'a ale nigdzie nie ma nic porządnego. czy ktoś wie gdzie można dostać zwiezdę albo coś podobnej jakości? A poświęciłeś choć chwilkę by poszukać tego modelu w necie? Ja wszedłem do "pierwszego z brzegu" i dziwnym trafem od razu znalazłem. Zamiast siedzieć i narzekać rusz się i weź do roboty, a nie tylko czekasz aż dostaniesz wszystko pod nosek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lukasz.tur Napisano 5 Sierpnia 2010 Share Napisano 5 Sierpnia 2010 A poświęciłeś choć chwilkę by poszukać tego modelu w necie? Ja wszedłem do "pierwszego z brzegu" i dziwnym trafem od razu znalazłem. Zamiast siedzieć i narzekać rusz się i weź do roboty, a nie tylko czekasz aż dostaniesz wszystko pod nosek. Zły dzień masz czy jak? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jan kawecki Napisano 5 Sierpnia 2010 Share Napisano 5 Sierpnia 2010 Cinekf1j jeżeli to możliwe,zainteresowany bym był kupnem takiej kalki do era z 32plrt w skali 1/48 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cinekf1 Napisano 5 Sierpnia 2010 Share Napisano 5 Sierpnia 2010 Cinekf1j jeżeli to możliwe,zainteresowany bym był kupnem takiej kalki do era z 32plrt w skali 1/48 Koledzy jak tylko zgromadze odpowiednią ilość kalek żeby druknąć kilka sztuk dam znać. Ale musicie być cierliwi, trochę to potrwa bo z czasem u mnie cieniutko. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
young Napisano 8 Sierpnia 2010 Share Napisano 8 Sierpnia 2010 Koledzy, poszukuję skanu schematu malowania szparki UM 9311, które podobno parę lat temu ukazało się w jednym z numerów ModelFana. Za wszelką pomoc z góry dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
babcia131 Napisano 8 Sierpnia 2010 Share Napisano 8 Sierpnia 2010 Pewnie ktoś podrzuci , niestety ja mam tylko te 3 zdjecia. Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Ale może się przyda .Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jan kawecki Napisano 12 Sierpnia 2010 Share Napisano 12 Sierpnia 2010 Czy może wam kolegom coś więcej wiadomo o takim produkcie 1:48 KMC MiG-21R Update/Conversion Set #484029y Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marek Świderski Napisano 12 Sierpnia 2010 Share Napisano 12 Sierpnia 2010 Czy może wam kolegom coś więcej wiadomo o takim produkcie 1:48 KMC MiG-21R Update/Conversion Set #484029y Wiadomo, jest to zestaw w skład którego wchodzą: *kompletna kabina - wanna, kompleks celowniczy, ściana za kabiną, pulpit sterowania urządzeniami rozpoznawczymi, fotel KM-1 *garb wraz ze statecznikiem pionowym, *anteny na końcówkach skrzydeł *zasobnik rozpoznawczy pod kadłub p.s. w razie potrzeby mogę wstawić zdjęcia bo mam ten zestaw Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jan kawecki Napisano 12 Sierpnia 2010 Share Napisano 12 Sierpnia 2010 zdjecia widziałm ,tylko gdzie można takie coś nabyć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lukasz.tur Napisano 12 Sierpnia 2010 Share Napisano 12 Sierpnia 2010 Jan Kawecki-pozdro dla Sochaczewa! A ja mam inne pytanko: Czy komuś z szanownego forum wpadł w ręce miecznik z Academy??? Zastanawiam się jak ten model jest sklejalny i tak dalej że nie wspomne o tym jak bardzo miło by było zobaczyć taką mini replikę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi