Skocz do zawartości

MiG-21

emeryt

Rekomendowane odpowiedzi

Czy ktoś z Was oglądał "na niebie i na ziemii"?

Dopiero niedawno dowiedziałem się o tym serialu.

Serial to chyba na Youtube, bo normalnie to film...

EDIT:

O, Robert był pierwszy

Skoro jesteśmy przy filmach w których można zobaczyć MiG-21 w dużej dawce to jest jeszcze czechosłowacki ''Pod nohame nebe'' z 1983 roku, no i radziecki ''Dni lotne'' z lat sześćdziesiątych. Szczególnie polecam ten ostatni ze startami PF-ów z pasa trawiastego.

Zwróćcie uwagę na plakat z filmu, to nasz MF 9111, ten na drugim planie to ten sam samolot tylko w photoshopie przerobiony na czechosłowacki:

http://www.filmweb.pl/film/Pod+nohama+nebe-1983-293505/posters#picture-1

Witam

Troszkę popracowałem nad kolejnymi kalkami do MiG-usia, czasowo schodzi się strasznie ale warto posiedzieć i się pomęczyć.

Powoli ale przybywa

kalki1.jpg

Projekt jest w fazie wstępnej, bez skalowania. Ale to już pójdzie z górki

Pozdrawiam

Tak, wszystkie grafiki, których dane malowanie tego wymaga, będą w odbiciu lustrzanym. Najbardziej pracochłonne jest przygotowanie danej grafiki. Później już można z nią robić "prawie" wszystko

Jeśli chodzi o dodatki żywiczne do R'a w skali 1/48 nie możemy zapomnieć o zestawie KMC do tej wersji. Zestaw dedykowany jest do modelu Academy. W skład tego zestawu wchodzi kompletna kabina wraz z pulpitem sterowania urządzeniami rozpoznawczymi, zasobnik pod kadłub, statecznik pionowy wraz z garbem i anteny [końcówki] skrzydeł.

Coś mi się wydaje , że to pojedyńcze dzieło. Na pewno nie było tego jeszcze w 95 roku {byłem wtedy jeszcze w Zegrzu }, a jeśli się nie mylę ten samolot został sprzedany wraz z paroma innymi do Ugandy ok 98-99 roku.Ale czy to jest malunek , czy naklejka , nie mam pojęcia

Witam . Jeśli chodzi o model Bisa z ZVEZDY jest to model bardzo mało spotykany już na rynku. Chodź u mnie w sklepie modelarskim w Bydgoszczy jeszcze dostępny w dwóch wersjach . Cena podobna jak w sklepach internetowych.

Pozdrawiam

Ale stagnacja w tym temacie...

"Jaśnie Panie Hrabio -podano do stołu. "

Zawsze się możesz wykazać . Z chęcią przyjmiemy zdjęcia , ciekawostki , porady odnośnie 21.Czas start.

A tak apropo , nie wiem czy zauważyłeś ale mamy wakacje i okres urlopowy.

Kupiłbym jakiegoś bis'a ale nigdzie nie ma nic porządnego. czy ktoś wie gdzie można dostać zwiezdę albo coś podobnej jakości?

A poświęciłeś choć chwilkę by poszukać tego modelu w necie?

Ja wszedłem do "pierwszego z brzegu" i dziwnym trafem od razu znalazłem.

Zamiast siedzieć i narzekać rusz się i weź do roboty, a nie tylko czekasz aż dostaniesz wszystko pod nosek.

A poświęciłeś choć chwilkę by poszukać tego modelu w necie?

Ja wszedłem do "pierwszego z brzegu" i dziwnym trafem od razu znalazłem.

Zamiast siedzieć i narzekać rusz się i weź do roboty, a nie tylko czekasz aż dostaniesz wszystko pod nosek.

Zły dzień masz czy jak?

Cinekf1j

jeżeli to możliwe,zainteresowany bym był kupnem takiej kalki do era z 32plrt w skali 1/48

Koledzy jak tylko zgromadze odpowiednią ilość kalek żeby druknąć kilka sztuk dam znać. Ale musicie być cierliwi, trochę to potrwa bo z czasem u mnie cieniutko.

Pozdrawiam

Czy może wam kolegom coś więcej wiadomo o takim produkcie 1:48 KMC MiG-21R Update/Conversion Set #484029y

Wiadomo, jest to zestaw w skład którego wchodzą:

*kompletna kabina - wanna, kompleks celowniczy, ściana za kabiną, pulpit sterowania urządzeniami rozpoznawczymi, fotel KM-1

*garb wraz ze statecznikiem pionowym,

*anteny na końcówkach skrzydeł

*zasobnik rozpoznawczy pod kadłub

p.s. w razie potrzeby mogę wstawić zdjęcia bo mam ten zestaw

Jan Kawecki-pozdro dla Sochaczewa!

A ja mam inne pytanko:

Czy komuś z szanownego forum wpadł w ręce miecznik z Academy???

Zastanawiam się jak ten model jest sklejalny i tak dalej że nie wspomne o tym jak bardzo miło by było zobaczyć taką mini replikę.