GrzechuG Napisano 4 Grudnia 2010 Napisano 4 Grudnia 2010 Mam pytanie do fachowców od Miga-21 (bo za takich was uważam). A więc, czy Bis o numerze 8705 miał biały pas na ogonie w 2000r? Znalazłem jedno zdjęcie i samolot miał ten pas i podpisane było że to 8705 ale zdjęcie było od przodu i nie widać było numeru ani godeł. Jakbyście chłopaki mieli jakieś fotki tej sztuki z tym pasem byłbym bardzo wdzięczny. Pozdrawiam Cytuj
PiotrPilot Napisano 4 Grudnia 2010 Napisano 4 Grudnia 2010 Witam tak na szybko kilka zdjęć z prywatnych zbiorów Miga-21bis 8705 ,ale bez białego pasu na części ogonowej kadłuba i statecznika pionowego. Może się przydadzą. A na koniec jeszcze Mig-21UM 9307 mojego taty i babci 131 - lecący nad lotniskiem w Zegrzu Pom. Wszystkim życzę Dobranoc Migi na Noc . Cytuj
babcia131 Napisano 5 Grudnia 2010 Napisano 5 Grudnia 2010 Znalazłem tylko te parę zdjęć .Wygląda na to że nie miał pasa, ale mogę się mylić . Lata wspólnie z Tornado, też bez pasa. ale to może nie te ćwiczenia.Najlepiej gdybyś wszedł na stronę www.Babie Doły moje osiedle .W galerii fotografii jest mnóstwo zdjęć z lotniska .Może tam coś wypatrzysz. Uploaded with ImageShack.us [/img] Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Cytuj
GrzechuG Napisano 5 Grudnia 2010 Napisano 5 Grudnia 2010 Dzięki Panowie za chęci a to jest to zdjęcie o którym pisałem. Podpisane było że to 8705 zrobione w 2000r. Widać wyraźnie biały pas na ogonie ale oznaczeń już nie. Cytuj
PiotrPilot Napisano 5 Grudnia 2010 Napisano 5 Grudnia 2010 A więc kolego Grześku według mnie Mig-21bis 8705 nie miał nigdy podczas swojej służby białego pasu. Gdzie nawet zdjęcia z zakończenia służby nie wskazują na to by kiedyś tam był. Były natomiast samoloty z Babich Dołów mające oczy na przodzie kadłuba i a także biały pas to Mig-21bis 8980 oraz 8859. Pozdrawiam Piotr Wawer Cytuj
krynio70 Napisano 5 Grudnia 2010 Napisano 5 Grudnia 2010 Zgadza sie nasz 8705 nie mial nigdy pasa jak to sie wtedy mowilo indentyfikacyjnego podczas cwiczen OCELOT 99. Proponuje zajrzec na nasza stronke BD albo na stronke aviateam.pl i tam sporo zdjec naszych bisow z BD Cytuj
GrzechuG Napisano 5 Grudnia 2010 Napisano 5 Grudnia 2010 Dzięki wielkie. W takim razie robię bisa bez pasa (trochę szkoda ) Cytuj
lukasz.tur Napisano 5 Grudnia 2010 Napisano 5 Grudnia 2010 PiotrzePilocie Ty to dopiero masz album fotograficzny. Jestem pełen podziwu. Autorem zdjęć pewnie jest Twój tata? Oczywiście Babcia131 również. Cytuj
okonek Napisano 5 Grudnia 2010 Napisano 5 Grudnia 2010 Piękna fotka i to nad moimi rodzinnymi stronami. Masz u mnie Cytuj
krynio70 Napisano 5 Grudnia 2010 Napisano 5 Grudnia 2010 Zadziwiajace jak te zdjecia chodza po calym kraju! zd to zrobili niemieccy piloci bedac u nas na wspolnych lotach z naszymi bisami w 2000 roku. zdjec z tej serii jest wiecej a dostal je d-ca 1 DLMW sp.Czesław Bielawski ktory pozniej mi je udostepnil a teraz widze je na roznych forach i u roznych ludzi. mam nadzieje ze sprawiaja radosc wielbicielom tego samolotu! Cytuj
em Napisano 5 Grudnia 2010 Napisano 5 Grudnia 2010 Krzysiu,powrzucaj troszke zdjęć nawet takich ktore są na forum BD. Nie kazdy tam trafi .Tu miłosnicy 21 będa niecierpliwie czekali. Cytuj
PiotrPilot Napisano 5 Grudnia 2010 Napisano 5 Grudnia 2010 Przedstawiam dwa zdjęcia z Zegrza Pomorskiego. Piękne czasy.... Cytuj
krynio70 Napisano 5 Grudnia 2010 Napisano 5 Grudnia 2010 fakt ladne zdjecia! ale 2 zdjecie jest zrobione na krzesinach podczas cwiczen orli szpon 97 a co moich zdjec hmm moze kiedys cos wrzuce tu? jestem wierny hehe stronce na BD i na aviateam.pl tam duzo moich zdjec znajdziecie! nie bawem zamieszcze mysle ciekawy material o zderzeniu sie naszego MiG-a 21 MF z Limem-5 nad Słupskiem a co do zdjec naprawde ciekawe i fajne rzeczy mozna tez tu znalezc:) Cytuj
em Napisano 5 Grudnia 2010 Napisano 5 Grudnia 2010 Krzysiu, a co to za maniera ,przerabianie kolorowych zdjęć na czarno-białe , na Aviateam ie ? Tak ,mówie o Limach. Cytuj
krynio70 Napisano 5 Grudnia 2010 Napisano 5 Grudnia 2010 a gdzie ty widzisz tam lima przerobionego na czarno biale zdjecie hehe i prosze pokaz mi gdzie jest tam samolot lim Cytuj
em Napisano 5 Grudnia 2010 Napisano 5 Grudnia 2010 Chłopie,no cóż Ty ? Nie wiesz co się dzieje ? http://galeria.aviateam.pl/displayimage.php?album=3&pid=3042#top_display_media Cytuj
krynio70 Napisano 5 Grudnia 2010 Napisano 5 Grudnia 2010 nie jestem dla ciebie zadnym chlopem!!! a po drugie otworz oczy i zobacz dokladnie czyje jest to zdjecie!!! wykonane w latach 80-tych przez naszego kolege piotra butowskiego wydaje mi sie ze chyba nie slyszales nawet o tym czlowieku... Cytuj
em Napisano 5 Grudnia 2010 Napisano 5 Grudnia 2010 Wiesz co ? jakie to ma znaczenie czy Go znam i słyszałem o nim ? To , i inne zdjęcia z Siemirowic ukazały sie na poczatku lat 90 tych w czasopismie AIR ACTION. Najpierw popytaj ,jak nie wiesz ,zasięgnij opini i wtedy próbuj kombinować . Cytuj
qalimar Napisano 5 Grudnia 2010 Napisano 5 Grudnia 2010 Relax Panowie. Ostatnio dużo siedzę nad starymi zdjęciami.Nie sądzę,aby było przerobione. Zdjęcie koloru o niczym nie świadczy- z tego samego dnia mam dwie wersje- kolor i b&w- zależy na jakim filmie były robione zdjęcia i kiedy były one skanowane. Jak były robione na ORWO, to po upływie tylu lat lepiej skanować od razu w b&w. Cytuj
krynio70 Napisano 5 Grudnia 2010 Napisano 5 Grudnia 2010 Akurat tak sie sklada ze mam cala serie tych zdjec z siemierowic ktore piotrek pokazal na naszej stronce! a co do mariuszaka masz kolego racje! Cytuj
em Napisano 5 Grudnia 2010 Napisano 5 Grudnia 2010 I tak trudno Ci przyznac ze są w kolorze ? Motywem przewodnim tego numeru AIR ACTION jest polskie lotnictwo. Oczy Bałtyku to relacja P.Butowskiego z Siemirowic ,gdzie własnie są zdjecia kolorowe, w Aviateamie cz-b. Drugi artykuł ,to relacja z lotów w Babimoście ,i wreszcie trzeci Dowidzenia Su-7 o pozegnalnych lotach 3 PLSzB w Bydgoszczy. Cytuj
krynio70 Napisano 5 Grudnia 2010 Napisano 5 Grudnia 2010 ja caly czas nie bardzo kumam o co tobie chodzi? ja mam odp za czyjes zd czy sa czarno biale czy tez byly kiedys tam kolorowe!? napisz do niego bo to on zamieszczal te zdjecia a nie do mnie! Cytuj
babcia131 Napisano 6 Grudnia 2010 Napisano 6 Grudnia 2010 Panowie wyluzujcie, bo to zaczyna przypominać miejsce gdzie kiedyś spotykały się pomoce domowe z naręczami pościeli .Przepraszam że wchodzę w buty Moderatora , ale jak macie coś do siebie to lepiej chyba na PW. Jeśli Szanowna Moderacja postanowi usunąć mój post , chylę czoła .Bo jak tak dalej pójdzie zaczniemy walić do siebie z UB-ków. Cytuj
PiotrPilot Napisano 6 Grudnia 2010 Napisano 6 Grudnia 2010 Dokładnie Jestem tego samego zdania Pozdrawiam Cytuj
flynavy Napisano 6 Grudnia 2010 Napisano 6 Grudnia 2010 A propos wspólnych lotów bisów z BD i tornad to pokażę 2 rzeczy z mojego zbioru; Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi