GrzechuG Napisano 4 Grudnia 2010 Share Napisano 4 Grudnia 2010 Mam pytanie do fachowców od Miga-21 (bo za takich was uważam). A więc, czy Bis o numerze 8705 miał biały pas na ogonie w 2000r? Znalazłem jedno zdjęcie i samolot miał ten pas i podpisane było że to 8705 ale zdjęcie było od przodu i nie widać było numeru ani godeł. Jakbyście chłopaki mieli jakieś fotki tej sztuki z tym pasem byłbym bardzo wdzięczny. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PiotrPilot Napisano 4 Grudnia 2010 Share Napisano 4 Grudnia 2010 Witam tak na szybko kilka zdjęć z prywatnych zbiorów Miga-21bis 8705 ,ale bez białego pasu na części ogonowej kadłuba i statecznika pionowego. Może się przydadzą. A na koniec jeszcze Mig-21UM 9307 mojego taty i babci 131 - lecący nad lotniskiem w Zegrzu Pom. Wszystkim życzę Dobranoc Migi na Noc . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
babcia131 Napisano 5 Grudnia 2010 Share Napisano 5 Grudnia 2010 Znalazłem tylko te parę zdjęć .Wygląda na to że nie miał pasa, ale mogę się mylić . Lata wspólnie z Tornado, też bez pasa. ale to może nie te ćwiczenia.Najlepiej gdybyś wszedł na stronę www.Babie Doły moje osiedle .W galerii fotografii jest mnóstwo zdjęć z lotniska .Może tam coś wypatrzysz. Uploaded with ImageShack.us [/img] Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GrzechuG Napisano 5 Grudnia 2010 Share Napisano 5 Grudnia 2010 Dzięki Panowie za chęci a to jest to zdjęcie o którym pisałem. Podpisane było że to 8705 zrobione w 2000r. Widać wyraźnie biały pas na ogonie ale oznaczeń już nie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PiotrPilot Napisano 5 Grudnia 2010 Share Napisano 5 Grudnia 2010 A więc kolego Grześku według mnie Mig-21bis 8705 nie miał nigdy podczas swojej służby białego pasu. Gdzie nawet zdjęcia z zakończenia służby nie wskazują na to by kiedyś tam był. Były natomiast samoloty z Babich Dołów mające oczy na przodzie kadłuba i a także biały pas to Mig-21bis 8980 oraz 8859. Pozdrawiam Piotr Wawer Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krynio70 Napisano 5 Grudnia 2010 Share Napisano 5 Grudnia 2010 Zgadza sie nasz 8705 nie mial nigdy pasa jak to sie wtedy mowilo indentyfikacyjnego podczas cwiczen OCELOT 99. Proponuje zajrzec na nasza stronke BD albo na stronke aviateam.pl i tam sporo zdjec naszych bisow z BD Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GrzechuG Napisano 5 Grudnia 2010 Share Napisano 5 Grudnia 2010 Dzięki wielkie. W takim razie robię bisa bez pasa (trochę szkoda ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lukasz.tur Napisano 5 Grudnia 2010 Share Napisano 5 Grudnia 2010 PiotrzePilocie Ty to dopiero masz album fotograficzny. Jestem pełen podziwu. Autorem zdjęć pewnie jest Twój tata? Oczywiście Babcia131 również. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
okonek Napisano 5 Grudnia 2010 Share Napisano 5 Grudnia 2010 Piękna fotka i to nad moimi rodzinnymi stronami. Masz u mnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krynio70 Napisano 5 Grudnia 2010 Share Napisano 5 Grudnia 2010 Zadziwiajace jak te zdjecia chodza po calym kraju! zd to zrobili niemieccy piloci bedac u nas na wspolnych lotach z naszymi bisami w 2000 roku. zdjec z tej serii jest wiecej a dostal je d-ca 1 DLMW sp.Czesław Bielawski ktory pozniej mi je udostepnil a teraz widze je na roznych forach i u roznych ludzi. mam nadzieje ze sprawiaja radosc wielbicielom tego samolotu! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
em Napisano 5 Grudnia 2010 Share Napisano 5 Grudnia 2010 Krzysiu,powrzucaj troszke zdjęć nawet takich ktore są na forum BD. Nie kazdy tam trafi .Tu miłosnicy 21 będa niecierpliwie czekali. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PiotrPilot Napisano 5 Grudnia 2010 Share Napisano 5 Grudnia 2010 Przedstawiam dwa zdjęcia z Zegrza Pomorskiego. Piękne czasy.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krynio70 Napisano 5 Grudnia 2010 Share Napisano 5 Grudnia 2010 fakt ladne zdjecia! ale 2 zdjecie jest zrobione na krzesinach podczas cwiczen orli szpon 97 a co moich zdjec hmm moze kiedys cos wrzuce tu? jestem wierny hehe stronce na BD i na aviateam.pl tam duzo moich zdjec znajdziecie! nie bawem zamieszcze mysle ciekawy material o zderzeniu sie naszego MiG-a 21 MF z Limem-5 nad Słupskiem a co do zdjec naprawde ciekawe i fajne rzeczy mozna tez tu znalezc:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
em Napisano 5 Grudnia 2010 Share Napisano 5 Grudnia 2010 Krzysiu, a co to za maniera ,przerabianie kolorowych zdjęć na czarno-białe , na Aviateam ie ? Tak ,mówie o Limach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krynio70 Napisano 5 Grudnia 2010 Share Napisano 5 Grudnia 2010 a gdzie ty widzisz tam lima przerobionego na czarno biale zdjecie hehe i prosze pokaz mi gdzie jest tam samolot lim Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
em Napisano 5 Grudnia 2010 Share Napisano 5 Grudnia 2010 Chłopie,no cóż Ty ? Nie wiesz co się dzieje ? http://galeria.aviateam.pl/displayimage.php?album=3&pid=3042#top_display_media Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krynio70 Napisano 5 Grudnia 2010 Share Napisano 5 Grudnia 2010 nie jestem dla ciebie zadnym chlopem!!! a po drugie otworz oczy i zobacz dokladnie czyje jest to zdjecie!!! wykonane w latach 80-tych przez naszego kolege piotra butowskiego wydaje mi sie ze chyba nie slyszales nawet o tym czlowieku... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
em Napisano 5 Grudnia 2010 Share Napisano 5 Grudnia 2010 Wiesz co ? jakie to ma znaczenie czy Go znam i słyszałem o nim ? To , i inne zdjęcia z Siemirowic ukazały sie na poczatku lat 90 tych w czasopismie AIR ACTION. Najpierw popytaj ,jak nie wiesz ,zasięgnij opini i wtedy próbuj kombinować . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
qalimar Napisano 5 Grudnia 2010 Share Napisano 5 Grudnia 2010 Relax Panowie. Ostatnio dużo siedzę nad starymi zdjęciami.Nie sądzę,aby było przerobione. Zdjęcie koloru o niczym nie świadczy- z tego samego dnia mam dwie wersje- kolor i b&w- zależy na jakim filmie były robione zdjęcia i kiedy były one skanowane. Jak były robione na ORWO, to po upływie tylu lat lepiej skanować od razu w b&w. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krynio70 Napisano 5 Grudnia 2010 Share Napisano 5 Grudnia 2010 Akurat tak sie sklada ze mam cala serie tych zdjec z siemierowic ktore piotrek pokazal na naszej stronce! a co do mariuszaka masz kolego racje! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
em Napisano 5 Grudnia 2010 Share Napisano 5 Grudnia 2010 I tak trudno Ci przyznac ze są w kolorze ? Motywem przewodnim tego numeru AIR ACTION jest polskie lotnictwo. Oczy Bałtyku to relacja P.Butowskiego z Siemirowic ,gdzie własnie są zdjecia kolorowe, w Aviateamie cz-b. Drugi artykuł ,to relacja z lotów w Babimoście ,i wreszcie trzeci Dowidzenia Su-7 o pozegnalnych lotach 3 PLSzB w Bydgoszczy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krynio70 Napisano 5 Grudnia 2010 Share Napisano 5 Grudnia 2010 ja caly czas nie bardzo kumam o co tobie chodzi? ja mam odp za czyjes zd czy sa czarno biale czy tez byly kiedys tam kolorowe!? napisz do niego bo to on zamieszczal te zdjecia a nie do mnie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
babcia131 Napisano 6 Grudnia 2010 Share Napisano 6 Grudnia 2010 Panowie wyluzujcie, bo to zaczyna przypominać miejsce gdzie kiedyś spotykały się pomoce domowe z naręczami pościeli .Przepraszam że wchodzę w buty Moderatora , ale jak macie coś do siebie to lepiej chyba na PW. Jeśli Szanowna Moderacja postanowi usunąć mój post , chylę czoła .Bo jak tak dalej pójdzie zaczniemy walić do siebie z UB-ków. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PiotrPilot Napisano 6 Grudnia 2010 Share Napisano 6 Grudnia 2010 Dokładnie Jestem tego samego zdania Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
flynavy Napisano 6 Grudnia 2010 Share Napisano 6 Grudnia 2010 A propos wspólnych lotów bisów z BD i tornad to pokażę 2 rzeczy z mojego zbioru; Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi