Myski79 Napisano 22 Czerwca 2009 Share Napisano 22 Czerwca 2009 Zatem stało się za namową Jendrassa przyłączam się się do projektu Wrzesień 39' mam nadzieję że wrzesień 2010 mnie nie zastanie tym bardziej że na warsztacie jeszcze 7 TP (może tak mógłbym go tu przenieść???). Więc poparty odpowiednią literatura która postanowiłem zgłębić przed przystąpieniem do budowy dołączam ze swoją relacją. Oto literatura: I mały in-box z bardzo czytelna instrukcją z naciskiem na bardzo;): Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
radett Napisano 22 Czerwca 2009 Share Napisano 22 Czerwca 2009 Przyłączam się do kibicowania i czekam na relacje z budowy oraz uwagi co do samego modelu. Czy móglbyś zapodać fotkę kół oraz włazu d-cy? Czy podane w instrukcji nr farb dotyczą humbroli? PZDR Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Myski79 Napisano 23 Czerwca 2009 Autor Share Napisano 23 Czerwca 2009 Wrzucam parę fotek z częściami między innymi kola i właz i wieża kolory to humbrole które nijak się maja do prawidłowych barw kamuflażu a teraz pytania: czym i jak najlepiej wycinać żywicę? czy wrzucać do gorącej wody? czym szlifować? i w ogóle Abc zmagań z żywicą poproszę!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jarekk Napisano 23 Czerwca 2009 Share Napisano 23 Czerwca 2009 Żywicę można ciąć każdą piłką włosową lub taką z żyletki. Do gorącej wody wkłada się tylko takie elementy które chcemy w jakiś sposób wyprostować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Myski79 Napisano 29 Czerwca 2009 Autor Share Napisano 29 Czerwca 2009 jak to szlifować? próbuje tradycyjną metodą i w tym tępię to mnie wrzesień ale 2015 zastanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Roobert Napisano 29 Czerwca 2009 Share Napisano 29 Czerwca 2009 Innej nie ma, pilniki i papier, tylko tak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Seb Napisano 29 Czerwca 2009 Share Napisano 29 Czerwca 2009 Do gorącej wody wkłada się tylko takie elementy które chcemy w jakiś sposób wyprostować. Nie tylko, ciepła woda jak wiadomo zmiękcza żywicę co ułatwia odcinanie kanałów wlewowych. Żywicę obrabiamy tymi samymi narzędziami co plastik, nie widzę żadnej różnicy. Fajny zapach w czasie obróbki się wydziela Pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Roobert Napisano 5 Lipca 2009 Share Napisano 5 Lipca 2009 Będzie ciąg dalszy? Pewnie nie tylko ja jestem zainteresowany tym, jak będzie szlo klejenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Myski79 Napisano 5 Lipca 2009 Autor Share Napisano 5 Lipca 2009 Spokojnie będzie na pewno tylko mam sezon w robocie wracam późno i bardzo czasu pokleić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jendrass1 Napisano 6 Lipca 2009 Share Napisano 6 Lipca 2009 Sezon ? hmmm gofry nad morzem ? oscypki na Krupówkach ? lody nad jeziorem ? ;) Dawaj z tym sampancem bo mnie ciekawość zżera! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Myski79 Napisano 6 Lipca 2009 Autor Share Napisano 6 Lipca 2009 Sezon ? hmmm gofry nad morzem ? oscypki na Krupówkach ? lody nad jeziorem ? ;) Dawaj z tym sampancem bo mnie ciekawość zżera! nie klimatyzacja i nie samochodowa wszyscy chcą klimę ciekawe dlaczego... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Roobert Napisano 28 Sierpnia 2009 Share Napisano 28 Sierpnia 2009 Zamontowałeś już wszystkim tą klimę? Co za ludzie, żeby dla kilku dni w roku wywalać kasę na klimę . Są jakieś postępy w budowie, czy nadal nic? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Myski79 Napisano 28 Sierpnia 2009 Autor Share Napisano 28 Sierpnia 2009 Oj ciężko z czasem ale nadejdą krótkie dnie... P.S Dzięki tym ludziom mam na modele:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Myski79 Napisano 15 Lutego 2011 Autor Share Napisano 15 Lutego 2011 Odkurzam temat: silniczek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Myski79 Napisano 17 Lutego 2011 Autor Share Napisano 17 Lutego 2011 c.d. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
plastikk Napisano 17 Lutego 2011 Share Napisano 17 Lutego 2011 Apdejty będą częstsze? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Myski79 Napisano 17 Lutego 2011 Autor Share Napisano 17 Lutego 2011 Apdejty będą częstsze? Tak myślę chociaż zainteresowanie znikome Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michal0281 Napisano 17 Lutego 2011 Share Napisano 17 Lutego 2011 No powodzenia, ciekawe jak wyjdzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paweł S Napisano 17 Lutego 2011 Share Napisano 17 Lutego 2011 Apdejty będą częstsze? Tak myślę chociaż zainteresowanie znikome Tak Ci się tylko wydaje Chociaż nie moja tematyka to lubie wszystko co służyło, służy i będzie służyć pod Polską flagą, tudzież szachownicą lub banderą. Także zapewniam że zaglądam i będe zaglądał chociaż raczej po cichu bo nie znam się wcale na tych pojazdach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
plastikk Napisano 17 Lutego 2011 Share Napisano 17 Lutego 2011 Aj tam - ja zaglądam - bo Wz. leżą mi bardzo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Myski79 Napisano 18 Lutego 2011 Autor Share Napisano 18 Lutego 2011 Mały updejt: fakturka skóry Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Myski79 Napisano 19 Lutego 2011 Autor Share Napisano 19 Lutego 2011 Przednie zawieszenie: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Myski79 Napisano 21 Lutego 2011 Autor Share Napisano 21 Lutego 2011 Mały updejt: Poprawiona felga Oryginalna ARMO nie ma nic wspólnego z realem: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
polch Napisano 21 Lutego 2011 Share Napisano 21 Lutego 2011 Piękna fela Ci wyszła, podoba mi się. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Myski79 Napisano 21 Lutego 2011 Autor Share Napisano 21 Lutego 2011 Piękna fela Ci wyszła, podoba mi się. Dzięki posłuży jako "matka" do odlewu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi