Skocz do zawartości

Scania R500 6x2 Patrick vd hoeven

irizar

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Martines333 - to był tylko bezbarwny Messer malował. Jeszcze pójdą dwie warstwy i polerka.

MAVERICK27 - Firanki to materiał wycięte tylko zgodnie tak jak ma oryginał :P; Czemu nie będziesz pokazywał swoich prac? Nie ma czego się wstydzić.

Na tej stronie są fotki mojego wnętrza: viewtopic.php?t=15143&postdays=0&postorder=asc&start=60 Na samym dole.

Scania wyglądała dzisiaj tak:

P4294575.jpg

Jest jeszcze roboty, a mało się dzieje Siatka na dolnej części będzie poprawiana.

Pozdrawiam.

• Odpowiedzi 188
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Ale blende musisz chyba psiknąc tym samym białym co messer. Chyba że jest inny powód innego odcieniu? Bo jednak odróżnia się. Świetnie ci idzie. Załóż owiewki wtedy topline nabiera charakteru.

• 3 months later...

Witam,

Budowa modelu powoli dobiega końca, niedługo planuje już robić sesje. Jednak jeszcze pokarzę co się dzieje z modelem, ze względu na to, że nie pokazywałem tak długo. Lipiec nie miałem za ciekawy choróbsko dopadło i pobyt w szpitalu.

Ale budowa modelu nie stoi tylko jak powróciłem do zdrowia się zabrałem za model od razu.

Wnętrze:

P6024690.jpg

Podwozie:

P8095206.jpg

Przymiarka z kabiną:

P8095188.jpg

P8095195.jpg

Tu już rama wywrotki pomalowana bazą:

P8125226.jpg

P8125216.jpg

Pozdrawiam.

Wszystko naprawdę ładnie ,tylko musisz popracować nad miedzyosią ,bo psuje efekt . Nie obraź się ale takie jest moje spostrzeżenie

Witam,

Dziękuje za komentarze

Jark, a zobacz na 7 stronie tematu, że firma "Patrick v.d. hoeven" też ma wywrotkę. Co prawda innej firmy, ale wolałem nawet ten ciągnik urozmaicić i zrobić z wywrotką. Do końca nie wiadomo czy ta Scania jest cały czas podpięta pod chłodnie Według mnie z wywrotką ten model będzie bardziej urozmaicony, dlatego zaszła taka zmiana planu, a plany zmieniać się mogą ;)

Na początku tematu też nie było powiedziane, że będzie cały zestaw.

lolek300124 dzięki za uwagę, spróbuje coś z tym porobić.

Pozdrawiam.

Wszystko ładnie

Może już o tym było, ale koła na przedniej osi są chyba zbyt wąskie, moim zdaniem ss powinny być szersze od standardowych

Witam,

Tommi Tak powinny być szerokie. Scania będzie miała szerokie, ale na razie brak tych opon z czasem dla Scanii pod mienie.

17082011619.jpg

17082011621.jpg

17082011617.jpg

Takie 3 zdjęcia w całości z wywrotką jak zestaw się prezentuje

Pozdrawiam.

• 1 month later...

Bardzo ładna Scania, podoba mi się malowanie.

Widze ze u ciebie jest kabina pochylona do tyłu, poprawisz to jeszcze czy już za późno na to?

No ta blenda to jakaś masakra zrób coś w tym stylu http://picturepush.com/public/6702430

Tu właśnie o to chodziło żeby była ta blenda a nie inna...Taka jest na oryginale

Ale blende musisz poprawic, jest troche innaczej przymocowana:

P1040693.jpg

Dzięki za komentarze

Tak blenda ma taka być.

Dzięki dan-720 za spostrzegawczość. Przeglądając tak sobie teraz na spokojne też zauważyłem, że błąd w mocowaniu jest tej blendy coś pokombinuje z tym, ale jak mi nie wyjdzie w odklejaniu to tak zostawię.

Pozdrawiam

Dzięki dan-720 za spostrzegawczość. Przeglądając tak sobie teraz na spokojne też zauważyłem, że błąd w mocowaniu jest tej blendy coś pokombinuje z tym, ale jak mi nie wyjdzie w odklejaniu to tak zostawię.

Nie ma za co, od tego tu jesteśmy.

Nie żeby wytykać błędy tego nie sugeruje, ale pokazać co możesz poprawić albo pokazać blad kturego może nie zauważyłeś tak jak teraz.

Powodzenia

Mnie sie bardzo podoba, o malowaniu pisalem Ci wczesniej. Popraw tylko kilka szczegolow (blenda, oslony miedzyosiowe no i zawieszenie kabiny jak dasz rade).

Coraz więcej i coraz lepiej aż nie mogę doczekać się efektu końcowego. Tak jak pisano wcześniej musisz poprawić osłonę między osiową bo psuje efekt. Oby tak dalej a model będzie na najwyższym poziomie .