Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 134
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

Dokładnie,bez małego retuszu się nie obejdzie Zacznę to jutro-dzisiaj niech sobie lakier "odpocznie"

Napisano

Przyłączę się do kolegów

Drabina się wysuwa? Jeśli tak, to machnąłbyś może zdjęcie "w akcji", żeby zobaczyć tak "poglądowo"?

Przy okazji, poza tym Iveco i dwoma merolami z Revella nie ma nic pożarniczego w "24"? (Opla Blitza nie liczę)

Pozdrawiam,

bzzz-bzzz

Napisano

wielkamucha proszę bardzo(zapomniałem tylko wysunąć podpory) :

DSC02807.jpg

DSC02808.jpg

Pozdrawiam.

Napisano

Ciszę się że podoba Wam się moja robota

Tymczasem doklejone zostały drobiazgi oraz wprowadziłem małe poprawki lakiernicze-jeszcze nad tym będę musiał popracować :

DSC02814.jpg

DSC02813.jpg

Oraz wpadłem na pomysł zamienienia tylnych świateł z zestawu :

2380289.jpg

Na takie, z Mercedesa:

DSC02815.jpg

Pozdrawiam.

Napisano

Jest ekstra... Widzę, że co raz bliżej finiszu

Mierzyłeś drabinę na maksymalnym wysięgu? Moja ma 135 centymetrów, a po przedłużeniu do rozmiarów naszego Mercedesa z Wrocławia będzie miała ponad 2 metry

Napisano

Moja też ma 135 cm.

ponad 2 metry

Masakra

Pozdrawiam.

Napisano

Nom, to już jest kawałek drabiny... W końcu w rzeczywistości to jest 53 metry wysięgu maksymalnego. Wystarczy podzielić na 24 Problem tylko z przedłużeniem tej drabiny...

Wracając do tematu Twojego Magirusa... Widzę, że oparłeś drabinę o ścianę. Pewnie nie przypadkowo, co? Jeśli rozciągnięta drabina przeważa Ci model, to wrzuć jakiś ciężar (najlepiej kawał ołowiu- ciężarki do łowienia z gruntu do dostania w każdym wędkarskim) gdzieś na środku ciężkości modelu. Najlepiej pod parkiem drabinowym, albo lekko przed tylną osią.

Napisano

Oparłem drabinę o ścianę z tego względu że nie jest ona przyklejona do "ramy"

Ale jak by i po przyklejeniu były jakieś zachwiania, to skorzystam z Twojej rady

Napisano
Tak ogólnie to dużo Ci jeszcze zostało roboty przy tym autku ??

-silnik oraz jego osprzęt

-bezbarwny na kabinę

-uszczelki przy szybach

-olinowanie drabiny

-malowanie drabiny

-kalki PSP

-i różne prace wykończeniowe (przykleić zderzak,szyby.lampy itp.,itd.)

Trochę tego jeszcze jest ,do końca roku powinienem się wyrobić

Pozdrawiam.

• 2 weeks later...
Napisano

Takie tam ...

2417566.jpg

2417565.jpg

Zrobiłem uszczelki oraz dodałem od siebie halogeny Blacha KR jest tylko dla przymiarki

Pozdrawiam.

Napisano

Normalnie prowokujesz mnie, jeszcze pare fotek i zacznę swojego

Napisano
Normalnie prowokujesz mnie, jeszcze pare fotek i zacznę swojego

Śmiało We dwóch zawsze raźniej

Napisano

Fajny model, sam jakieś 11 lat temu popełniłem go wespół z Revell'owskim Metzem na Mesiu, fakt niezaprzeczalny, że model Italerki daje znacznie większe możliwości manewru, chociaż szczerze mówiąc, do tej pory nie mogę pojąć, czemu aż tak poszli na łatwiznę i zrobili te podpory na sztywno tzn tylko wysuwane i w położeniu dla sprawionej drabiny, przecież Roco w maleństwie w skali 1/87 ma full opcję, o poziomowaniu samego parku drabinowego nie wspominając, co w Italerce też "usztywnili", niby wykonać można samemu, ale dwie skale i to nie porównywalne... w każdym razie siedzę cierpliwie i czekam końca, bo model zacny!

Napisano

Bardzo ładnie i czysto. Masz ode mnie plusa (3 plusy i )

Andrzej przecież Ty nie umiesz w tak małej skali modeli lepić to co się będziesz za takie modele zabierał