Trucknology Napisano 28 Grudnia 2009 Share Napisano 28 Grudnia 2009 Może to Ci coś pomoże, choć to troszke inne rozwiązanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator jawkers Napisano 28 Grudnia 2009 Autor Super Moderator Share Napisano 28 Grudnia 2009 Witam. Cieszę się, że wam się podoba. Ale pod szlifuj mocowania ruchomego mechanizmu bo wieje krzywizną . To jeszcze nie jest gotowe. Wymyśliłem już jak zamontować siłowniki, podnoszące i wysuwający, więc jeszcze będą małe zmiany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator jawkers Napisano 2 Stycznia 2010 Autor Super Moderator Share Napisano 2 Stycznia 2010 Witam. Wczoraj musiałem przerobić troszkę element uboszący platformę, w celu umiejscowienia siłowników. Wykonałem wstępnie też parę siłowników oraz uchwyty, do których będą one przymocowane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tornado Napisano 2 Stycznia 2010 Share Napisano 2 Stycznia 2010 Nieźle sobie poczynasz, tylko koniecznie przeszlifuj podłużnice pod platformę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kuba115 Napisano 3 Stycznia 2010 Share Napisano 3 Stycznia 2010 Witam jestem pod dużym wrażeniem, mechanizm bardzo sprytnie pomyślany jeszcze trochę poczyszcić i będzie git Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Badur Napisano 3 Stycznia 2010 Share Napisano 3 Stycznia 2010 Widze, że LEGO też się przydają. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator jawkers Napisano 3 Stycznia 2010 Autor Super Moderator Share Napisano 3 Stycznia 2010 Witam. LEGO też się przydają. Chodzi ci o siłowniki, a dokładnie ten element czerwony? To nie z LEGO. To z patyczek z lizaka. Siłowniki zamontowane na próbę i sprawują się dobrze. Musiałem troszkę tył ramy poprzerabiać, oraz dorobić uchwyty. Całość podniesiona. I opuszczona. Widok z tyłu. Prawa strona. Wymiary siłowników, zaczerpnąłem z siłowników zamontowanych w platformie jaką mamy w robocie. Jeszcze wszystko przeszlifować, pomalować i można zamontować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bodzio Napisano 3 Stycznia 2010 Share Napisano 3 Stycznia 2010 żródło: google.pl/image Może coś się jeszcze przyda Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fliper_nx Napisano 3 Stycznia 2010 Share Napisano 3 Stycznia 2010 Z baraniałem i to konkretnie... Od kiedy w tym miejscu są siłowniki ? Z tego co wiem [przynamniej jakiś czas temu] siłowniki/siłownik był montowany z tyłu rampy, tzn za kabiną. Bo po co ciągnąć jak można pchać. Jeśli się mylę proszę o sprostowanie poparte zdjęciami/schematami . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
miki29021 Napisano 3 Stycznia 2010 Share Napisano 3 Stycznia 2010 Tak jak mówią koledzy, nawet wczoraj znajomy przy mnie takiego rozkładał ; ) Siłowniki są tóż za kabiną jak na zdjęciach pokazanych przez Bodzia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Diesel fan Napisano 4 Stycznia 2010 Share Napisano 4 Stycznia 2010 Dokładnie, siłowniki miały by spory problem pociągnąć w dół rampę z załadowanym np. ważącym 2 tony wozem, gdyż ramieniem siły jest praktycznie długość całej platformy obciążonej masą owego wozu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator jawkers Napisano 4 Stycznia 2010 Autor Super Moderator Share Napisano 4 Stycznia 2010 Witam. Jak by nie występowały siłowniki z tyłu to bym nie robił, ale że występują, to zrobiłem. proszę o sprostowanie poparte zdjęciami/schematami . Proszę bardzo. Zrobiłem w robocie kilka zdjęć. siłowniki miały by spory problem pociągnąć w dół rampę z załadowanym np. ważącym 2 tony wozem Na tym Manie którego zdjęcia zrobiłem, przewozili samochody o masie przekraczającej ponad 2T i siłowniki nie miał żadnego problemu z podniesieniem platformy. Jeżeli chcecie mogę zapytać w robocie, ile najwięcej brali na tego mana. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Truckerek93 Napisano 4 Stycznia 2010 Share Napisano 4 Stycznia 2010 Tak dla uspokojenia zapytaj. Ale z takim czymś spotykam się pierwszy raz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Alvaro92 Napisano 4 Stycznia 2010 Share Napisano 4 Stycznia 2010 A ta wyglądająca na dość masywną belkę, zamocowana miedzy podłużnicami to nie jest czasem coś w stylu obciążnika, który pomagałby w jakimś stopniu siłownikom? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator jawkers Napisano 4 Stycznia 2010 Autor Super Moderator Share Napisano 4 Stycznia 2010 A ta wyglądająca na dość masywną belkę W tą belkę chowają się widły i jest ona nie ruchoma. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fliper_nx Napisano 4 Stycznia 2010 Share Napisano 4 Stycznia 2010 A zrób proszę zdjęcie od boku, aby było widać początek, koniec rampy oraz miejsce osi i siłownika . Pierwsze na oczy widzę takie rozwiązanie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator jawkers Napisano 5 Stycznia 2010 Autor Super Moderator Share Napisano 5 Stycznia 2010 Witam. Zdjęcie z boku nie mogłem wykonać ponieważ na chwilę obecnę jest to niemożliwe, co widać na zdjęciu. Przeszkadzają inne blisko stojące samochody, musiałem wyjść na dzwig by móc zrobić zdjęcie z tej perspektywy. Platforma jest opuszczona. Powiem tylko, że zaraz za tylną osią, znajdują się siłowniki. Przy lepszej okazji zrobię zdjęcie o jakie prosiliście. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Diesel fan Napisano 5 Stycznia 2010 Share Napisano 5 Stycznia 2010 Tylko zwróć uwagę, na jaką wysokość jest podnoszona platforma na powyższym zdjęciu, a jak u Ciebie Spora część platformy jest za osią, a punkt obrotu tej platformy nie jest na jej końcu. Troszkę inna konstrukcja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator jawkers Napisano 9 Stycznia 2010 Autor Super Moderator Share Napisano 9 Stycznia 2010 Witam. Przerobiłem ponownie wszystko tak jak sugerowaliście i jest wielka różnica w podnoszeniu. Oto efekty. I co o tym sądzicie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bodzio Napisano 9 Stycznia 2010 Share Napisano 9 Stycznia 2010 Jak dla mnie bomba Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kuba115 Napisano 9 Stycznia 2010 Share Napisano 9 Stycznia 2010 Wyszło super Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tornado Napisano 9 Stycznia 2010 Share Napisano 9 Stycznia 2010 Witam.Przerobiłem ponownie wszystko tak jak sugerowaliście I co o tym sądzicie? No i gra gitara Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fliper_nx Napisano 9 Stycznia 2010 Share Napisano 9 Stycznia 2010 Od razu lepiej, tak moim zdaniem od początku powinno być . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator jawkers Napisano 10 Stycznia 2010 Autor Super Moderator Share Napisano 10 Stycznia 2010 Witam. Dzięki panowie. W dniu dzisiejszym. dokańczałem widły, by jakoś nie przeszkadzały platformie podczas opuszczania. Zaszpachlowałem także mechanizm oraz platformę. Dociąłem drugą część blachy ryflowanej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Łukasz_G Napisano 10 Stycznia 2010 Share Napisano 10 Stycznia 2010 Widzę że herbatka była To jest podstawa przy klejeniu modelu A w ogóle to szacun, model robi się coraz piękniejszy i piękniejszy. Czekam na dalsze aktualizację Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi