Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Tym razem zamaskowałem uszczelki, żeby nie wystąpił ten sam problem co poprzednio.

I bardzo dobrze zrobiłeś, tylko popraw taśmę bo z lewej strony kabiny jest uskok.

• Odpowiedzi 146
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

Witam! Mam do was pytanie, gdzie kupujecie spray-e Motip ew. Dupli color? Mam do pomalowania naczepę, malując farbami modelarskimi to nie wiem ile bym musiał tego użyć.

Napisano

Szukaj po sklepach chemicznych(farby,rozpuszczalniki,środki czyszczące) lub w marketach budowlanych.

Pozdrawiam.

• Super Moderator
Napisano
gdzie kupujecie spray-e Motip

W sklepach z lakierami samochodowymi. Jak niewiesz gdzie u Ciebie jest taki sklep, to zapytaj w najbliższym zakładzie lakierniczym jakiegoś lakiernika. Napewno pomoże.

Napisano

Nieźle, a to nad szybą do pikseloza czy kurz przylepiony?

Napisano

Ładny kolorek jeszcze clear i będzie całkiem

• 3 weeks later...
Napisano

Witam. Co zrobić jeżeli farba w słoiczku jest zbyt rzadka? Próbowałem już coś robić ze sposobem malowania ale nic nie wychodzi. Macie jakieś pomysły?

Napisano

Jedyne, co mi przychodzi do głowy, to zostawienie słoiczka na jakiś czas otwartego, żeby trochę rozpuszczalnika odparowało, wtedy zgęstnieje. Tylko często kontroluj ten czas, żeby nie zastygła

Napisano
Co zrobić jeżeli farba w słoiczku jest zbyt rzadka? Próbowałem już coś robić ze sposobem malowania ale nic nie wychodzi. Macie jakieś pomysły?

Zostaw ją otwartą, po jakimś czasie rozcieńczalnik odparuje a wtedy farbka będzie gęstsza.

Edit:

Diesel fan byłeś szybszy

• 2 weeks later...
Napisano (edytowane)

Mi w krecie klej wamodu się rozpuścił więc revell może też sie rozpuści Ale wyglądać to będzie trochę nieładnie

Edytowane przez Gość
Napisano

Mnie też się już wcześniej wylał i pytałem się tutaj i powiedzieli mi że chyba się nie da tego zmyć!! :(

Napisano

Lepiej dorobić sobie taką szybkę

Pozdrawiam.

Napisano

Możesz próbować z polerką. Mnie się udało polerowałem szybę mechanicznie tak długo z pastą polerską aż dodarłem do zdrowego plastiku.

Napisano
Witam. Pomocy! Klej (Revell Contacta) wylał mi się na boczna szybę. Wiecie czym to usunąć?

Klej do tworzywa działa na zasadzie rozpuszczania go. Tak więc Twoja szybka została rozpuszczona i zdeformowana. Raczej jest nie do odratowania, a jeżeli nawet to robota nie jest warta zachodu. Proponuję dorobić sobie nową. Dobry materiał to twarde koszulki na dokumenty. Do kupienia w sklepach papierniczych

Pozdrawiam

Mors