tornado Napisano 27 Listopada 2009 Share Napisano 27 Listopada 2009 Tym razem zamaskowałem uszczelki, żeby nie wystąpił ten sam problem co poprzednio. I bardzo dobrze zrobiłeś, tylko popraw taśmę bo z lewej strony kabiny jest uskok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Meksyk89 Napisano 27 Listopada 2009 Autor Share Napisano 27 Listopada 2009 Już wszystko poprawione. Pierwsza warstwa koloru już schnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Meksyk89 Napisano 1 Grudnia 2009 Autor Share Napisano 1 Grudnia 2009 Witam! Mam do was pytanie, gdzie kupujecie spray-e Motip ew. Dupli color? Mam do pomalowania naczepę, malując farbami modelarskimi to nie wiem ile bym musiał tego użyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bodzio Napisano 1 Grudnia 2009 Share Napisano 1 Grudnia 2009 Szukaj po sklepach chemicznych(farby,rozpuszczalniki,środki czyszczące) lub w marketach budowlanych. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator jawkers Napisano 1 Grudnia 2009 Super Moderator Share Napisano 1 Grudnia 2009 gdzie kupujecie spray-e Motip W sklepach z lakierami samochodowymi. Jak niewiesz gdzie u Ciebie jest taki sklep, to zapytaj w najbliższym zakładzie lakierniczym jakiegoś lakiernika. Napewno pomoże. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
orfeusz Napisano 1 Grudnia 2009 Share Napisano 1 Grudnia 2009 Ja spreje Dupli Color kupuje w Castoramie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mark666 Napisano 2 Grudnia 2009 Share Napisano 2 Grudnia 2009 Ładny, czysto budowany model. Tak trzymaj i nie zrażaj się takimi wpadkami , każdemu się czasem przytrafi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Meksyk89 Napisano 4 Grudnia 2009 Autor Share Napisano 4 Grudnia 2009 Lakierek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Łukasz_G Napisano 4 Grudnia 2009 Share Napisano 4 Grudnia 2009 Elegancko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fliper_nx Napisano 4 Grudnia 2009 Share Napisano 4 Grudnia 2009 Nieźle, a to nad szybą do pikseloza czy kurz przylepiony? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Meksyk89 Napisano 4 Grudnia 2009 Autor Share Napisano 4 Grudnia 2009 Pikseloza.... jakoś nie mogę się przeprosić z robieniem dobrych fotek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tornado Napisano 4 Grudnia 2009 Share Napisano 4 Grudnia 2009 Ładny kolorek jeszcze clear i będzie całkiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Diesel fan Napisano 5 Grudnia 2009 Share Napisano 5 Grudnia 2009 Lakierek wyszedł bardzo fajnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Meksyk89 Napisano 23 Grudnia 2009 Autor Share Napisano 23 Grudnia 2009 Witam. Co zrobić jeżeli farba w słoiczku jest zbyt rzadka? Próbowałem już coś robić ze sposobem malowania ale nic nie wychodzi. Macie jakieś pomysły? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Diesel fan Napisano 23 Grudnia 2009 Share Napisano 23 Grudnia 2009 Jedyne, co mi przychodzi do głowy, to zostawienie słoiczka na jakiś czas otwartego, żeby trochę rozpuszczalnika odparowało, wtedy zgęstnieje. Tylko często kontroluj ten czas, żeby nie zastygła Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tornado Napisano 23 Grudnia 2009 Share Napisano 23 Grudnia 2009 Co zrobić jeżeli farba w słoiczku jest zbyt rzadka? Próbowałem już coś robić ze sposobem malowania ale nic nie wychodzi. Macie jakieś pomysły? Zostaw ją otwartą, po jakimś czasie rozcieńczalnik odparuje a wtedy farbka będzie gęstsza. Edit: Diesel fan byłeś szybszy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Diesel fan Napisano 23 Grudnia 2009 Share Napisano 23 Grudnia 2009 Hehe szybszy o minutę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Meksyk89 Napisano 3 Stycznia 2010 Autor Share Napisano 3 Stycznia 2010 Witam. Pomocy! Klej (Revell Contacta) wylał mi się na boczna szybę. Wiecie czym to usunąć? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michuXCZ Napisano 3 Stycznia 2010 Share Napisano 3 Stycznia 2010 (edytowane) Mi w krecie klej wamodu się rozpuścił więc revell może też sie rozpuści Ale wyglądać to będzie trochę nieładnie Edytowane 3 Stycznia 2010 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lolek300124 Napisano 3 Stycznia 2010 Share Napisano 3 Stycznia 2010 Mnie też się już wcześniej wylał i pytałem się tutaj i powiedzieli mi że chyba się nie da tego zmyć!! :( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bodzio Napisano 3 Stycznia 2010 Share Napisano 3 Stycznia 2010 Lepiej dorobić sobie taką szybkę Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Meksyk89 Napisano 3 Stycznia 2010 Autor Share Napisano 3 Stycznia 2010 A jak dorobić? Z czego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
truckman Napisano 4 Stycznia 2010 Share Napisano 4 Stycznia 2010 Możesz próbować z polerką. Mnie się udało polerowałem szybę mechanicznie tak długo z pastą polerską aż dodarłem do zdrowego plastiku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Meksyk89 Napisano 4 Stycznia 2010 Autor Share Napisano 4 Stycznia 2010 Problem w tym, że Contacta żre plastik. Więc ani polerka ani szlifowanie tu nic niestety nie da. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mors Napisano 4 Stycznia 2010 Share Napisano 4 Stycznia 2010 Witam. Pomocy! Klej (Revell Contacta) wylał mi się na boczna szybę. Wiecie czym to usunąć? Klej do tworzywa działa na zasadzie rozpuszczania go. Tak więc Twoja szybka została rozpuszczona i zdeformowana. Raczej jest nie do odratowania, a jeżeli nawet to robota nie jest warta zachodu. Proponuję dorobić sobie nową. Dobry materiał to twarde koszulki na dokumenty. Do kupienia w sklepach papierniczych Pozdrawiam Mors Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi