Skocz do zawartości

Panther G, Dragon 1:35 +Voyager

Roobert

Rekomendowane odpowiedzi

bardzo fajny model, mozna sie tylko przyczepic do blotka - strasznie "plaskie", nie widac zadnych grudek, jakby model zostal pomalowany miejscami na kolor "blotny".

z czego robiles bloto?

Takie płaskie chciałem. Grudki są ale bardzo drobne, widać je jak się spojrzy pod kątem. Nie zawsze błoto to są wiszące bryły Pigmentowanie trochę przykryło te nierówności, na żywo są widoczne.

Samo błoto to różne kolory pigmentów Miga zmieszane z Migową żywicą.

• Odpowiedzi 101
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Prawie nie widać że to pędzel! Naprawdę pozytywnie!

Ach jak ja kocham te błyszczące stalą koła!!!!

Zainwestuj w tło. Będzie lepszy odbiór Twojej pracy.

Jaki metalizer na kołach?

Tło mam ale do warsztatowych fotek jakoś nie pomyślałem żeby użyć. Obiecuję teraz to zmienić . Metalizer to zwykła 11 Humbrola (srebrny).

Dzięki reggy za komentarz .

Coś ostatnio w rozjazdach jestem więc nie mogłem śledzić .

Bardzo ładnie Ci to wyszło, kotek pierwsza klasa.

Zastanawia mnie tylko czy krzyże na wieży nie za świeżo wyglądają w porównaniu do reszty płyt wieży ale może tak na fotkach wyszło.

Reasumując git model.Gratuluje.

Czas na aktualizację. Przez te parę dni zrobiłem kapcie i trochę drobiazgów dodałem. Kadłub i wieża są już skończone a teraz muszę się zabrać za podstawkę. Zaczątki załogi już są. Ten gostek co wygląda z włazu radiotelegrafisty to trochę przerobiony stojący ludek. Musiałem mu rączkę bardziej wygiąć bo miał przy ciałku . Nie będę gadał, pokażę foty:

DSC01274.jpg

DSC01275.jpg

DSC01276.jpg

DSC01277.jpg

DSC01278.jpg

DSC01279.jpg

DSC01280.jpg

DSC01282.jpg

DSC01283.jpg

DSC01284.jpg

DSC01285.jpg

DSC01286.jpg

Jak coś gdzies dodać, obić czy coś to mówić.

Aaaa właśnie, jeszcze antena została do zamontowania To była 2 metrowa antena?

Robert, powinieneś kupić aerograf bo malowanie pędzlem masz opanowane do perfekcji i nigdy nie osiagniesz pędzlem tego co aerografem, nawet pIwata będzie dobra

Jakich farb używasz do washa? I powiedz mi, Robercie, tą żywicę Miga się rozcieńcza czymś? Chyba nie?

A modelik klasa, dla mnie strasznie dużo jak na pędzel, szacunek

Mnie jednak ten zielony razi I w niektórych miejscach kamo wygląda tak jakbyś malował plamki zbyt grubą warstwą, ale to nic. Z tego da się jeszcze wybrnąć i to w 99 %. Zabrudzisz, zakurzysz. Podobają mi się gąsienice

Model pierwsza klasa, co do tego zielonego, to na zdjęciach wygląda ok, w rzeczywistości może i razi, ale ja bym go już taki zostawił, nie ma co szaleć z poprawkami, zresztą, po co ??

Jakich farb używasz do washa? I powiedz mi, Robercie, tą żywicę Miga się rozcieńcza czymś? Chyba nie?

Washa robię czarną olejną firmy Van Gogh. Rozcieńczam ją i kładę pędzlem na model. A żywicy nie rozcieńczam.

Co do koloru zielonego to teraz nawet bym nie pomyślał żeby coś zmieniać. Zostaje i już Przy następnym modelu dam ciemniejszy. Ale brąz i piaskowy są ok

kładę pędzlem na model.

to nie wash, a filtr. hm?

bym nie pomyślał żeby coś zmieniać

yhym

Przy następnym modelu dam ciemniejszy

a tu, to mnie rence z nogyma opadli:)

to sobie dalej pooglądam,hym?;)

p.

bym nie pomyślał żeby coś zmieniać

yhym

Przy następnym modelu dam ciemniejszy

a tu, to mnie rence z nogyma opadli:)

Nie rozumiem czemu ręce opadli . Napisałem, że w TYM modelu już nie będę zmieniał koloru. Przy lepieniu kolejnego dam inną zieleń

Robercie czy mógłbyś mi dokładnie napisać jak i czym zabrudziłeś gąsienice ?

Na początku pomalowałem je na czarno jako baza. Potem wymieszałem żywicę z pigmentem "Dark mud" Miga. Takie grudki i farfocle rozcierałem nierównomiernie po zewnętrznej stronie gąski, żeby wyglądało jak przyschnięta ziemia. Jak wyschło to z Fixerem rozcieńczyłem znowu "Dark Mud". Pomazałem gąsienicę niezbyt dokładnie. Tą czynność powtórzyłem z pigmentem "Russian earth" i "Europe dust". Jak wyschło to przetarłem srebrnym zęby gąski i te wystające elementy co o ziemię ocierają. Potem na sucho przetarłem "Europe dust". Czołg stanie na brukowanej drodze, dlatego nie błociłem ich mocno.

Dobra, pomazałem statystów. Kurcze, jeszcze nie jest to co bym chciał ale w figurkach to dopiero mój 3 zestaw, więc dopiero początki. Najwięcej problemu sprawia mi wycieniowanie mundurów. Czytam różne tematy o malowaniu i niby wszystko w teorii wiem ale jak to robię to lipa Twarze przynajmniej lepsze od poprzednich .

DSC01289.jpg

DSC01290.jpg

DSC01293.jpg

DSC01294.jpg

DSC01295.jpg

DSC01297.jpg

DSC01300.jpg

DSC01302.jpg

DSC01303.jpg

DSC01304.jpg

Teraz tylko podstawka. Na wiosce nie mogę dorwać żadnej normalnej ramki a do zrobienia własnej skończyły się listewki . Zmieniło się też ustawienie modelu na podstawce i nie mam jakoś koncepcji co zrobić. Wiem tyle, że pod skosem idzie sobie droga (na niewielkim nasypie, po bokach rowy), na której stoi czołg ale nie wiem co z poboczem zrobić Wariant minimalny jest taki żeby dać tylko trawę, słup telegraficzny i kilometrowy.