Roobert Napisano 26 Lipca 2009 Autor Share Napisano 26 Lipca 2009 bardzo fajny model, mozna sie tylko przyczepic do blotka - strasznie "plaskie", nie widac zadnych grudek, jakby model zostal pomalowany miejscami na kolor "blotny". z czego robiles bloto? Takie płaskie chciałem. Grudki są ale bardzo drobne, widać je jak się spojrzy pod kątem. Nie zawsze błoto to są wiszące bryły Pigmentowanie trochę przykryło te nierówności, na żywo są widoczne. Samo błoto to różne kolory pigmentów Miga zmieszane z Migową żywicą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Boozy Napisano 26 Lipca 2009 Share Napisano 26 Lipca 2009 (edytowane) Zainwestuj w tło. Będzie lepszy odbiór Twojej pracy. Jaki metalizer na kołach? Edytowane 26 Lipca 2009 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
reggy Napisano 26 Lipca 2009 Share Napisano 26 Lipca 2009 Prawie nie widać że to pędzel! Naprawdę pozytywnie! Ach jak ja kocham te błyszczące stalą koła!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Roobert Napisano 27 Lipca 2009 Autor Share Napisano 27 Lipca 2009 Zainwestuj w tło. Będzie lepszy odbiór Twojej pracy. Jaki metalizer na kołach? Tło mam ale do warsztatowych fotek jakoś nie pomyślałem żeby użyć. Obiecuję teraz to zmienić . Metalizer to zwykła 11 Humbrola (srebrny). Dzięki reggy za komentarz . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ups Napisano 28 Lipca 2009 Share Napisano 28 Lipca 2009 Coś ostatnio w rozjazdach jestem więc nie mogłem śledzić . Bardzo ładnie Ci to wyszło, kotek pierwsza klasa. Zastanawia mnie tylko czy krzyże na wieży nie za świeżo wyglądają w porównaniu do reszty płyt wieży ale może tak na fotkach wyszło. Reasumując git model.Gratuluje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Roobert Napisano 28 Lipca 2009 Autor Share Napisano 28 Lipca 2009 Krzyże na zdjęciu były przed brudzeniem, już są odpowiednio podniszczone. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Roobert Napisano 30 Lipca 2009 Autor Share Napisano 30 Lipca 2009 Czas na aktualizację. Przez te parę dni zrobiłem kapcie i trochę drobiazgów dodałem. Kadłub i wieża są już skończone a teraz muszę się zabrać za podstawkę. Zaczątki załogi już są. Ten gostek co wygląda z włazu radiotelegrafisty to trochę przerobiony stojący ludek. Musiałem mu rączkę bardziej wygiąć bo miał przy ciałku . Nie będę gadał, pokażę foty: Jak coś gdzies dodać, obić czy coś to mówić. Aaaa właśnie, jeszcze antena została do zamontowania To była 2 metrowa antena? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
93mati Napisano 30 Lipca 2009 Share Napisano 30 Lipca 2009 Wow!! Wypasiony model Ja bym go tak zostawił... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jachud3 Napisano 30 Lipca 2009 Share Napisano 30 Lipca 2009 Maaaaaaaammoooooooooooo, ja chcem lobić tak jak pan Lobeeeelt!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Roobert Napisano 30 Lipca 2009 Autor Share Napisano 30 Lipca 2009 Niezły ze mnie spekulant co ? Wczoraj samolot a dziś czołg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jamalo_17 Napisano 30 Lipca 2009 Share Napisano 30 Lipca 2009 Super to wyszło ja te maluję pędzlem i jestem zadowolony z osiąganycg efektów bo jak ktoś umie to z pędzla wiele się wyciagnie ps. masz fajny avatar Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
peter Napisano 30 Lipca 2009 Share Napisano 30 Lipca 2009 Robert, powinieneś kupić aerograf bo malowanie pędzlem masz opanowane do perfekcji i nigdy nie osiagniesz pędzlem tego co aerografem, nawet pIwata będzie dobra Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek14147 Napisano 30 Lipca 2009 Share Napisano 30 Lipca 2009 Naprawdę bardzo dobra robota. IMO Panterce niczego nie brakuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Matthew Napisano 30 Lipca 2009 Share Napisano 30 Lipca 2009 Jakich farb używasz do washa? I powiedz mi, Robercie, tą żywicę Miga się rozcieńcza czymś? Chyba nie? A modelik klasa, dla mnie strasznie dużo jak na pędzel, szacunek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tankista17 Napisano 31 Lipca 2009 Share Napisano 31 Lipca 2009 Bałem się o te kolory na początku, ale widzę że nieźle wybrnąłeś z tarapatów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jager27 Napisano 31 Lipca 2009 Share Napisano 31 Lipca 2009 Mnie jednak ten zielony razi I w niektórych miejscach kamo wygląda tak jakbyś malował plamki zbyt grubą warstwą, ale to nic. Z tego da się jeszcze wybrnąć i to w 99 %. Zabrudzisz, zakurzysz. Podobają mi się gąsienice Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skala72 Napisano 31 Lipca 2009 Share Napisano 31 Lipca 2009 Model pierwsza klasa, co do tego zielonego, to na zdjęciach wygląda ok, w rzeczywistości może i razi, ale ja bym go już taki zostawił, nie ma co szaleć z poprawkami, zresztą, po co ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Roobert Napisano 31 Lipca 2009 Autor Share Napisano 31 Lipca 2009 Jakich farb używasz do washa? I powiedz mi, Robercie, tą żywicę Miga się rozcieńcza czymś? Chyba nie? Washa robię czarną olejną firmy Van Gogh. Rozcieńczam ją i kładę pędzlem na model. A żywicy nie rozcieńczam. Co do koloru zielonego to teraz nawet bym nie pomyślał żeby coś zmieniać. Zostaje i już Przy następnym modelu dam ciemniejszy. Ale brąz i piaskowy są ok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gościu Napisano 1 Sierpnia 2009 Share Napisano 1 Sierpnia 2009 kładę pędzlem na model. to nie wash, a filtr. hm? bym nie pomyślał żeby coś zmieniać yhym Przy następnym modelu dam ciemniejszy a tu, to mnie rence z nogyma opadli:) to sobie dalej pooglądam,hym?;) p. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Roobert Napisano 1 Sierpnia 2009 Autor Share Napisano 1 Sierpnia 2009 bym nie pomyślał żeby coś zmieniać yhym Przy następnym modelu dam ciemniejszy a tu, to mnie rence z nogyma opadli:) Nie rozumiem czemu ręce opadli . Napisałem, że w TYM modelu już nie będę zmieniał koloru. Przy lepieniu kolejnego dam inną zieleń Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Matthew Napisano 1 Sierpnia 2009 Share Napisano 1 Sierpnia 2009 Roobert dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jager27 Napisano 1 Sierpnia 2009 Share Napisano 1 Sierpnia 2009 Robercie czy mógłbyś mi dokładnie napisać jak i czym zabrudziłeś gąsienice ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Roobert Napisano 1 Sierpnia 2009 Autor Share Napisano 1 Sierpnia 2009 Robercie czy mógłbyś mi dokładnie napisać jak i czym zabrudziłeś gąsienice ? Na początku pomalowałem je na czarno jako baza. Potem wymieszałem żywicę z pigmentem "Dark mud" Miga. Takie grudki i farfocle rozcierałem nierównomiernie po zewnętrznej stronie gąski, żeby wyglądało jak przyschnięta ziemia. Jak wyschło to z Fixerem rozcieńczyłem znowu "Dark Mud". Pomazałem gąsienicę niezbyt dokładnie. Tą czynność powtórzyłem z pigmentem "Russian earth" i "Europe dust". Jak wyschło to przetarłem srebrnym zęby gąski i te wystające elementy co o ziemię ocierają. Potem na sucho przetarłem "Europe dust". Czołg stanie na brukowanej drodze, dlatego nie błociłem ich mocno. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jager27 Napisano 1 Sierpnia 2009 Share Napisano 1 Sierpnia 2009 Wielkie dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Roobert Napisano 2 Sierpnia 2009 Autor Share Napisano 2 Sierpnia 2009 Dobra, pomazałem statystów. Kurcze, jeszcze nie jest to co bym chciał ale w figurkach to dopiero mój 3 zestaw, więc dopiero początki. Najwięcej problemu sprawia mi wycieniowanie mundurów. Czytam różne tematy o malowaniu i niby wszystko w teorii wiem ale jak to robię to lipa Twarze przynajmniej lepsze od poprzednich . Teraz tylko podstawka. Na wiosce nie mogę dorwać żadnej normalnej ramki a do zrobienia własnej skończyły się listewki . Zmieniło się też ustawienie modelu na podstawce i nie mam jakoś koncepcji co zrobić. Wiem tyle, że pod skosem idzie sobie droga (na niewielkim nasypie, po bokach rowy), na której stoi czołg ale nie wiem co z poboczem zrobić Wariant minimalny jest taki żeby dać tylko trawę, słup telegraficzny i kilometrowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi