tornado Napisano 18 Lipca 2009 Share Napisano 18 Lipca 2009 Bolidy F1 Lotus 78 i Tyrrell są już na finiszu więc pora zabrać się za coś normalnego. Wybór padł na Camaro Iroc Z z 85r z pięciolitrowym silnikiem V8 TPI 305. Model jest dość leciwy bo wypuszczony na rynek w tym samym roku co oryginał, opracowany w skali 1:8 (dł. modelu 60,3 cm) przez firmę Monogram. Rozważam jedno z dwóch malowań: Za budowę modelu zabrałem się dzisiaj i jak do tej pory skleiłem blok silnika, tylny most z zawiechą i zabrałem się za układ kierowniczy. Zdjęcia wstawię dopiero gdy klej wyschnie i wszystko zostanie obrobione. Zapraszam do śledzenia tematu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bodzio Napisano 18 Lipca 2009 Share Napisano 18 Lipca 2009 Camaro w wersji Iroc Z -kawał fajnego auta No i w końcu (jak słusznie to zostało stwierdzone) coś "normalnego" -czy ja wiem Przecież to znowu kolos A co do malowania postawił bym na bordowego . Powodzenia & Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wuen Napisano 18 Lipca 2009 Share Napisano 18 Lipca 2009 Ja pomalowałbym na niebiesko, np. mica blue czy podobnym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Diesel fan Napisano 18 Lipca 2009 Share Napisano 18 Lipca 2009 Ojj kawał pięknej i legendarnej bryki... Swietny wybór i te rozmiary... Można wiedzieć, czy ilość detali i ich jakość są wprost proporcjonalne do skali? Czekam na zdjęcia, pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vybor89 Napisano 18 Lipca 2009 Share Napisano 18 Lipca 2009 Jeśli chodzi o Camaro to wole SS coupe z 1969. Jednak sam nick Tornado gwarantuje świetnie zrobiony model więc i ja zasiąde na widowni Powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tornado Napisano 18 Lipca 2009 Autor Share Napisano 18 Lipca 2009 Można wiedzieć, czy ilość detali i ich jakość są wprost proporcjonalne do skali? Jak by nie było jest to Monogram za 100 $ a nie Pocher za 2500 $, to i za wiele nie ma co oczekiwać. Model składa się mniej więcej z 200 - 300 elementów (ciężko policzyć bo połowa z nich jest luzem, a ewidencji nie ma), a wiec ilość części i jakość ogólna średnia. Monogram zrobił podwozie dosć uproszczone (brak tarczy hamulcowych, są tylko osłony piast z imitacją zacisków) rekompensując to dużą ilością detali w komorze silnikowej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Diesel fan Napisano 18 Lipca 2009 Share Napisano 18 Lipca 2009 Dziękujęza info Powodzenia w budowie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Skoti Napisano 18 Lipca 2009 Share Napisano 18 Lipca 2009 jeśli można zasugerowac malowanie to to czerwone jest jeszcze lepsze a to czarne to już wogóle ekstraklasa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tornado Napisano 18 Lipca 2009 Autor Share Napisano 18 Lipca 2009 Czerwone malowanie jakoś nie widzi mi się czarne jest fajne ale w tej skali i czarnym kolorze mam już trzy modele, tak więc chyba wybiorę bordo lub niebieski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Abu Napisano 18 Lipca 2009 Share Napisano 18 Lipca 2009 Zapowiada się fajny model Ja bym wybrał bordowy. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Skoti Napisano 18 Lipca 2009 Share Napisano 18 Lipca 2009 to może taki blue przepraszam, że tak wrzucem te fotki, ale podoboją mi się tego typu pojazdy pomalowane jakoś inaczje niż zwykle . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Abu Napisano 19 Lipca 2009 Share Napisano 19 Lipca 2009 Sory, ale dla mnie płomienie już zalatują "siarą", ale to tylko moje zdanie.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Skoti Napisano 19 Lipca 2009 Share Napisano 19 Lipca 2009 zalatują siarą na cinquecento lub innym oplu corsie, nigdy nie zalatują siarą na american muscle car. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wojtek Tul Napisano 19 Lipca 2009 Share Napisano 19 Lipca 2009 Andrzeju, ja bym pomalował na ten bordowy kolor co na pierwszej fotce, pasował by na półce do innych Twoich autek ponieważ Cobra o ile dobrze pamiętam była już niebieska. Ale zdanie pozostawiam już tobie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mors Napisano 19 Lipca 2009 Share Napisano 19 Lipca 2009 Ja również głosuję za bordowym Niebieski mi jakoś nie leży do tego samochodu Pozdrawiam Mors Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mat3ush Napisano 19 Lipca 2009 Share Napisano 19 Lipca 2009 Super model się szykuje Jeszcze ta skala Ja osobiście też wybrałbym bordowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tommi Napisano 19 Lipca 2009 Share Napisano 19 Lipca 2009 Super wóz i świetny modelik raczej też zrobiłbym bordo, choć o ile widze na pudle kalki są w kolorze czerwonym wiec na bordowym będą słabo widoczne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikele Napisano 21 Lipca 2009 Share Napisano 21 Lipca 2009 Jeśli jeszcze sugestie co do koloru są brane pod uwagę, to sugerowałbym żółty. Kolor, w którym moim zdaniem 3 generacja wygląda najlepiej.: Świetny temat na model. ps. Z resztą na ten temat jest świetna piosenka, w klimacie ;) Weezer - Yellow Camaro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
knightrider Napisano 21 Lipca 2009 Share Napisano 21 Lipca 2009 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wojtek Tul Napisano 21 Lipca 2009 Share Napisano 21 Lipca 2009 Jeśli jeszcze sugestie co do koloru są brane pod uwagę, to sugerowałbym żółty. Kolor, w którym moim zdaniem 3 generacja wygląda najlepiej.: Świetny temat na model. ps. Z resztą na ten temat jest świetna piosenka, w klimacie ;) Weezer - Yellow Camaro No zółty też bardzo ładnie się prezentuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tornado Napisano 21 Lipca 2009 Autor Share Napisano 21 Lipca 2009 Przyznam się, że żółty Camaro wygląda Jednak myślę, że ten kolor bardziej odpowiedni jest dla młodych ludzi a nie dla mnie Prace przy modelu idą powoli do przodu, praktycznie wszystkie elementy oczyściłem z nadlewek, a części składowe podwozia pomalowałem już podkładem. Dzisiaj będę kładł kolor na podłogę i elementy zawieszenia, myśłę, że jutro wstawię już fotki tego co zrobiłem/zrobię Zacząłem już myślec o wnętrzu bo muszę kupić wykładzinę podłogową i tu mam mały problem z wyborem koloru tapicerki do bordowego nadwozia. Wnętrze mam zamiar pomalować na wzór poniższych zdjęć, może coś doradzicie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bodzio Napisano 21 Lipca 2009 Share Napisano 21 Lipca 2009 Beż,bądź inny pisakowy kolorek Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikele Napisano 21 Lipca 2009 Share Napisano 21 Lipca 2009 W planach jest welur, czy skóra? Co do sugestii koloru wnętrza: beżowe, do czarnego lub czerwonego lakieru lub czarne (tu akurat wnętrze poprzedniej generacji, ale to szczegół) do żółtej budy (ciągle namawiam do takiego malowania ;) ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mors Napisano 21 Lipca 2009 Share Napisano 21 Lipca 2009 Ja również jestem za beżowym piaskowcem na wnętrze dałbym flock na wnętrze gdzie się da (podłoga, słupki, dach), a na siedzenia zamsz, albo skórę. Ooooo wiem Beż z czekoladowym!!! podłoga w beżu, deska w czarnym a siedzenia beż/czekolada Pozdrawiam Mors Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Skoti Napisano 21 Lipca 2009 Share Napisano 21 Lipca 2009 Piaskowe jak najbardziej. Kolory tapicerki i nadwozia powinny się roznic. Lepiej to wygląda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi