BaldPuma Napisano 12 Kwietnia 2010 Share Napisano 12 Kwietnia 2010 ... ale co jakość, to jakość czyżbyś Pan miał "żaluzje" co do jakości w 72 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubisz Napisano 12 Kwietnia 2010 Autor Share Napisano 12 Kwietnia 2010 Faktycznie może trochę niefortunnie napisałem. Żadnych żaluzji nie mam, ani do samych modeli w 72, ani tym bardziej do Twojego wykonania Wojny międzyskalowej nie mam zamiaru wywoływać. Chodziło mi tylko o to, że wolę taką sytuację, jaka jest w 1:35 (mało modeli wtryskowych - dużo porządnych konwersji) od tej, jaka jest w 1:72 (więcej, ale też mało modeli wtryskowych - praktycznie brak konwersji). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BaldPuma Napisano 12 Kwietnia 2010 Share Napisano 12 Kwietnia 2010 juz // // Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Skinn3r Napisano 12 Kwietnia 2010 Share Napisano 12 Kwietnia 2010 Panowie, co to dokładnie za wersja?: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubisz Napisano 12 Kwietnia 2010 Autor Share Napisano 12 Kwietnia 2010 M998 HMMWV Cargo/Troop Carrier z pancerzem ASK. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Skinn3r Napisano 12 Kwietnia 2010 Share Napisano 12 Kwietnia 2010 Ok, dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zderzak Napisano 12 Kwietnia 2010 Share Napisano 12 Kwietnia 2010 Piękne są te konwersje Humvee Szkoda tylko, że takie drogie, założę się, że ta będzie kosztowała najwięcej z pozostałych, nie zdziwi mnie jak przekroczy próg 300zł. Mimo wszystko chyba zacznę zbierać i może na zimę coś takiego sobie zakupię(a na gwiazdkę model Tamki..., mam plany... ). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubisz Napisano 13 Kwietnia 2010 Autor Share Napisano 13 Kwietnia 2010 Piękny zestawik, prawda? Wszystkie z tych pojazdów można zrobić w polskich barwach. Do wszystkich trzeba dokupić model Tamiyi i biorąc to pod uwagę, zbudowanie tego, co powyżej, będzie kosztowało około 1100 zł (lekko licząc). A chcąc dodać np. antenę Chameleon, urządzenie Rhino czy zderzak FPB Ibis Tek koszty imprezy rosną o ok. 150 zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Skinn3r Napisano 13 Kwietnia 2010 Share Napisano 13 Kwietnia 2010 Zestawik kuszący, tylko szkoda, że nie w 1:72 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BaldPuma Napisano 13 Kwietnia 2010 Share Napisano 13 Kwietnia 2010 .....Do wszystkich trzeba dokupić model Tamiyi i biorąc to pod uwagę, zbudowanie tego, co powyżej, będzie kosztowało około 1100 zł (lekko licząc). A chcąc dodać np. antenę Chameleon, urządzenie Rhino czy zderzak FPB Ibis Tek koszty imprezy rosną o ok. 150 zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubisz Napisano 13 Kwietnia 2010 Autor Share Napisano 13 Kwietnia 2010 .....Do wszystkich trzeba dokupić model Tamiyi i biorąc to pod uwagę, zbudowanie tego, co powyżej, będzie kosztowało około 1100 zł (lekko licząc). A chcąc dodać np. antenę Chameleon, urządzenie Rhino czy zderzak FPB Ibis Tek koszty imprezy rosną o ok. 150 zł. No niestety - katastrofa, prawda? A z tego co wiem, Legend szykuje jakieś konwersje na Dumvee, być może zwykły M1025 based GMV-S (czyli taki jak w moim warsztacie) oraz M1151 based GMV-M, czyli coś w tym rodzaju: To na razie plotki, ale Legend ostatnio ostro eksploatuje temat "Humvee". I tylko żal, że jeśli chodzi o modele wtryskowe w 1:35 taka nędza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Polak92 Napisano 13 Kwietnia 2010 Share Napisano 13 Kwietnia 2010 Ano piękny zestaw Kubisz już myślałem ze kupiłes to wszystko. A masz może jakieś foty polskich M1114, bo szczerze mnie zaciekawiłeś, że i taką wersją Polacy jeździli. Pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubisz Napisano 13 Kwietnia 2010 Autor Share Napisano 13 Kwietnia 2010 Ano piękny zestaw Kubisz już myślałem ze kupiłes to wszystko. A masz może jakieś foty polskich M1114, bo szczerze mnie zaciekawiłeś, że i taką wersją Polacy jeździli. Pzdr Niestety jeszcze nie mam nic z tego A wiesz, że chyba się pospieszyłem z tym używaniem zwykłego M1114 przez Polaków? Poszukam w swoich fotkach, ale raczej będzie małe sprostowanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zderzak Napisano 13 Kwietnia 2010 Share Napisano 13 Kwietnia 2010 Kuku No to już do M1026 mam wszystko P.S. Dla Kuby: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubisz Napisano 13 Kwietnia 2010 Autor Share Napisano 13 Kwietnia 2010 No to co chcesz za te kalki do irackiego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zderzak Napisano 13 Kwietnia 2010 Share Napisano 13 Kwietnia 2010 No to co chcesz za te kalki do irackiego? Pogadamy na GG, te flagi i tak nie mają dla mnie większego znaczenia. Znalazłem tylko to, ale wydaje mi się, że chyba M1114 były używane, ale widocznie się mylę Nie wiem, na jakiej zasadzie Kuba zweryfikował to jako polski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Polak92 Napisano 13 Kwietnia 2010 Share Napisano 13 Kwietnia 2010 O jak dla mnie to na pewno nie są polskie , nie uzywamy przecież M2 i M240 więc jak dla mnie nie ma opcji, że to "nasze" HMMWV. Pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubisz Napisano 13 Kwietnia 2010 Autor Share Napisano 13 Kwietnia 2010 Zderzak, Polak92 - to zdjęcie to na pewno Humvee USA i wynik bałaganu - przy ponad 12000 plików w ponad 400 folderach to niestety nieuniknione czasem Przeglądnąłem swoje zdjęcia i wynika, że jednak pospieszyłem się z entuzjazmem przy tych konwersjach Legenda - Polacy nie używali zwykłego M1114, tylko z Frag 5 (choć tę opinię opieram tylko i wyłącznie na posiadanych zdjęciach). Zagadką jest dla mnie natomiast to zdjęcie: To jest M1114 z pancerzem używanym przez USMC, jako odpowiednik pancerza MAK właśnie dla M1114. To zdjęcie też mam w katalogu "Polska", nie bardzo mi tam pasuje (tym bardziej z anteną Chameleon), ale co on ma na antenie? Biało-czerwony proporczyk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Polak92 Napisano 13 Kwietnia 2010 Share Napisano 13 Kwietnia 2010 (edytowane) No panowie po mundurach widać, że USA broń też ichniejsza, a proporczyk..z tej perspektywy wyglada jak biało-czerwony, a jak jest naprawde to się chyba trzeba tego pana co wystaje z wieżyczki zapytać... :P Pzdr Edytowane 13 Kwietnia 2010 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubisz Napisano 13 Kwietnia 2010 Autor Share Napisano 13 Kwietnia 2010 No właśnie - to też raczej przypadkowy lokator w katalogu "Polska", bez meldunku w dodatku Już go eksmitowałem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BaldPuma Napisano 13 Kwietnia 2010 Share Napisano 13 Kwietnia 2010 To nie polski proporczyk tylko kawaleryjski - bardzo popularny w wojnie w wietnamie - tez jest biały i czerwony - tylko czy to miłośnik kawalerii? czy też marines oprócz jednostek pływających, latających i chodzących jeszcze morską konnice mają Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Qdłaty Napisano 13 Kwietnia 2010 Share Napisano 13 Kwietnia 2010 morską konnice mają zasuwają na konikach morskich. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
peter Napisano 13 Kwietnia 2010 Share Napisano 13 Kwietnia 2010 kubisz jakbyś ładnie poprosił to bym ci dorzucił do paczki te kalki, teraz Zderzak cię naciągnie :P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tysiuniek Napisano 13 Kwietnia 2010 Share Napisano 13 Kwietnia 2010 Widziałem te nowe konwersje Legenda przeznaczone dla Humvee's. Piękne, tylko że prawie 280 zł...Szaleństwo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubisz Napisano 14 Kwietnia 2010 Autor Share Napisano 14 Kwietnia 2010 kubisz jakbyś ładnie poprosił to bym ci dorzucił do paczki te kalki, teraz Zderzak cię naciągnie :P A bo to ja wiedziałem, że je masz Ba, nawet nie wiedziałem, że je będę potrzebował. Ale jak będę czegoś szukał, to najpierw uderzę do Ciebie Widziałem te nowe konwersje Legenda przeznaczone dla Humvee's. Piękne, tylko że prawie 280 zł...Szaleństwo. Na Armoramie goście komentujący wydane i zapowiadane konwersje do Humvee napisali dwa ciekawe posty. Najpierw jeden: "Legend is going to get me divorced!" Potem w odpowiedzi drugi: "Legend is preventing me from getting married!" Coś w tym jest Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi