jachud3 Napisano 23 Czerwca Share Napisano 23 Czerwca 52 minuty temu, jmx62 napisał: Koledzy pytanko o Horneta z Hasegawy 1/72 nr kat. D08 lub 00438. Wklęsły czy wypukły? Podobno wklęsły https://modelingmadness.com/scott/mod/has/00438p.htm 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mirage3 Napisano 23 Czerwca Share Napisano 23 Czerwca 8 minut temu, jachud3 napisał: Podobno wklęsły https://modelingmadness.com/scott/mod/has/00438p.htm Potwierdzam linie podziału wklęsłe. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jmx62 Napisano 23 Czerwca Share Napisano 23 Czerwca Dzięki koledzy za szybką odpowiedź Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
przemek261 Napisano Niedziela o 14:03 Share Napisano Niedziela o 14:03 Witam, Mam pytanie dotyczące malowania JA-37 Viggen. W jakim kolorze są cyfry kodowe? Na zdjęciach wyglądają najczęściej jak orange, choć też wpadają w czerwień. Może ktoś zna numer FS, RAL? Kalkomania mi się zepsuła i dorobiłem szablony, ale pozostał dobór koloru. W sklepach przefiltrowałem farby "orange" ale żadna w nazwie nie ma "Sweden" itp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
giberes Napisano Niedziela o 20:04 Share Napisano Niedziela o 20:04 PKL podaje, że ten czerwony to Day Glo FS 38905. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano Poniedziałek o 11:25 Share Napisano Poniedziałek o 11:25 Panowie, może ktoś wie czy koła z tego typu bieżnikiem są do zdobycia w skali 1:72? Jakoś nie mogę tego namierzyć. Felgi takie: lub takie: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
przemek261 Napisano Poniedziałek o 16:08 Share Napisano Poniedziałek o 16:08 20 godzin temu, giberes napisał: PKL podaje, że ten czerwony to Day Glo FS 38905. Dziękuję, choć szybki przegląd nie pokazał gotowego koloru. Trzeba będzie dobierać ze wzornikiem FS. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Flins Napisano Poniedziałek o 19:51 Share Napisano Poniedziałek o 19:51 A takie coś ? 126 Red : NCS 2070-R Swedish Insignia Red Bilmodel, jest też zółty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
przemek261 Napisano Wtorek o 15:40 Share Napisano Wtorek o 15:40 19 godzin temu, Flins napisał: A takie coś ? 126 Red : NCS 2070-R Swedish Insignia Red Dzięki za odpowiedź, Jeszcze mój komentarz, Odszukałem a w zasadzie w końcu znalazłem PKL z Viggenem (mam wszystkie a ten jeden gdzieś sam schowałem ) i tam jest napisane czerwony o odcieniu pomarańczowym zwanym Day-glo, na planszy opisany FS38905. (8 w numerze wg FS to pomarańczowe). Wrzuciłem do koszyka NCS 2070-R, jak przyjdzie to porównam do wzornika FS. Ciekawy jestem zgodności. Jeszcze raz koledzy dziękuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wymysl Napisano Wtorek o 21:08 Share Napisano Wtorek o 21:08 W dniu 29.06.2025 o 16:03, przemek261 napisał: Witam, Mam pytanie dotyczące malowania JA-37 Viggen. W jakim kolorze są cyfry kodowe? Na zdjęciach wyglądają najczęściej jak orange, choć też wpadają w czerwień. Może ktoś zna numer FS, RAL? Kalkomania mi się zepsuła i dorobiłem szablony, ale pozostał dobór koloru. W sklepach przefiltrowałem farby "orange" ale żadna w nazwie nie ma "Sweden" itp. W jakiej skali? Który numer masz na myśli? Ten z ogona, czy duże ze skrzydeł? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi