slamacek Napisano 17 godzin temu Share Napisano 17 godzin temu 458226137346 5 godzin temu, Bedrzich napisał: Tylne kółko było samonastawne, w związku z tym przy przestawianiu samolotu czy też - przepychaniu widelec kółka obraca się o 180 stopni. Dlatego to kółko wygląda inaczej… O to chodziło? tak normalnie działa tylne kółko, ale po porównaniu zdjęć - brakuje na dwóch późniejszych zdjęciach tego charakterystycznego trójkątnego widelca amortyzatora. w pierwszej chwili pomyślałem, że może z jakiegoś powodu podmienili kółko na drugi typ z Hurricane (w końcu kilka ich znaleźli w różnym stopniu zniszczenia), ale dla mnie wygląda to bardziej na kółko z japońskiego samolotu (ma inną goleń i chyba w innym miejscu jest mocowane) ale może to tylko moje wrażenie 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
manas Napisano 16 godzin temu Share Napisano 16 godzin temu 8 godzin temu, greatgonzo napisał: Przejrzałem parę książek o 357th i 49th. Niestety nic w temacie. Foty Irish są późniejsze po zamalowaniu góry pasów i w ogóle późniejsze jako WW z innego dywizjonu. Wziąwszy pod uwagę brak jakiegoś powtarzalnego schematu gdy chodzi o pasy i litery w 357th trudno coś wnioskować. Tice tylko to jedno zdjęcie i późniejsze samoloty. Bardzo dziękuję! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
greatgonzo Napisano 13 godzin temu Share Napisano 13 godzin temu (edytowane) 9 godzin temu, Bedrzich napisał: widelec kółka obraca się o 180 stopni. To byłoby bardzo kłopotliwe. 2 godziny temu, manas napisał: Bardzo dziękuję! To świetna okazja, by z czystym sumieniem odpowiedzieć: nie ma za co, niestety. Edytowane 13 godzin temu przez greatgonzo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bedrzich Napisano 10 godzin temu Share Napisano 10 godzin temu (edytowane) 3 godziny temu, greatgonzo napisał: To byłoby bardzo kłopotliwe. No tak, samonastawne czyli obraca się swobodnie o 360stopni; w domyśle- tutaj obrócone jest o 180… @slamacekbardzo możliwe, że połatali tego Hurka jak się dało, aczkolwiek nie zawsze przecież Hurri miały kółko z widelcem? A może kółko było z innego samolotu, jakiegoś magazynu, możemy sobie pogdybać… Edytowane 10 godzin temu przez Bedrzich Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi