HubertK Napisano 22 Lutego 2010 Share Napisano 22 Lutego 2010 Nie zgadzam się. Uważam, że zamiast się pastwić nad dopasowywaniem klap luku bombowego, tak aby się równo zeszły lepiej luk otworzyć, zyskując tym samym trochę czasu i detalu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jachud3 Napisano 22 Lutego 2010 Autor Share Napisano 22 Lutego 2010 Ilu modelarzy, tyle opinii Gdybym chciał otworzyć luk, musiałbym przeciąć ten wielki kawałek plastiku... poza tym po co otwierać luk, jak tylko jedna nędzna torpeda tam wisi Jakby był taki 'full wypas' jak u Ciebie Hubercie w Avro, to bym otwierał bez namysłu pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Halsey Napisano 22 Lutego 2010 Share Napisano 22 Lutego 2010 jachud3, ale taka jedna nędzna torpeda to gwarantowana śmierć na niszczyciela, a kto wie czy nie większego okrętu. Poważna sprawa No i kibicuję dalej, bo mimo, że cichy jestem w temacie - Wellington nie jest mi aż tak bardzo znaną konstrukcją, to warsztat świetny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jachud3 Napisano 22 Lutego 2010 Autor Share Napisano 22 Lutego 2010 taka jedna nędzna torpeda to gwarantowana śmierć na niszczyciela, a kto wie czy nie większego okrętu. Poważna sprawa "Sie wie" Chodziło mi o to, że ta torpeda zabiera mniej niż pół miejsca w luku... warsztat świetny. Dziękuję bardzo Ale mój warsztat nie umywa się nawet do Twojej produkcji pzdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jachud3 Napisano 22 Kwietnia 2010 Autor Share Napisano 22 Kwietnia 2010 To ja się przypomnę Skromnie bo skromnie, ale zawsze do przodu. Psiknięte końcówki łopat na żółto, zamaskowane... Uporałem się z tylną wieżyczką. Postanowiłem... psiknąć ją osobno, dzięki czemu nie zachlapię sobie środka farbą. Szybki potraktowane maskolem. Jeszcze zamaskować stanowiska bocznych strzelców i podkładzik... pzdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jachud3 Napisano 22 Kwietnia 2010 Autor Share Napisano 22 Kwietnia 2010 No masz O 1mm za dużo. Dzięki za spostrzegawczość pzdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jachud3 Napisano 4 Czerwca 2010 Autor Share Napisano 4 Czerwca 2010 Dziś opisowo. Ponieważ cztery dni wolnego nie mogą przejść bez pracy nad modelem, zebrałem się w sobie i psiknąłem Welliego Panem Powierzchniowcem 1200. Otrzymałem również takie oto zdjęcie przedstawiające stanowisko tylnego strzelca w Wellingtonie bodajże Mk I: Tak, drogi moderatorze, fotka jest zgodna wymiarowo z regulaminem Na tej podstawie musiałem zrewidować swoje podejście do malowania tych elementów w modelu. Fotki bydlakowi strzelę jutro, teraz nie chcę go dotykać, niech sobie przez noc przeschnie. Aha, zabrałem się za redukcję tej przerysowanej konstrukcji geodetycznej... Idzie jak po grudzie, ale się uwziąłem i nie odpuszczę pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jachud3 Napisano 5 Czerwca 2010 Autor Share Napisano 5 Czerwca 2010 No i nie mogę zedytować poprzedniego posta... no nic: Jak widać, faktura skrzydeł jest nie do zaakceptowania. Dzisiejszy dzień najprawdopodobniej upłynie pod znakiem papieru ściernego pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
HubertK Napisano 5 Czerwca 2010 Share Napisano 5 Czerwca 2010 Na pierwszym zdjęciu te skrzydła nie prezentują się źle, ale nigdy nie zagłębiałem się w tematykę Welingtonów, więc poczekaj na opinię innych nim zaczniesz coś szlifować pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jachud3 Napisano 5 Czerwca 2010 Autor Share Napisano 5 Czerwca 2010 Hubercie, gdyby ta faktura na górnych skrzydłach tak by wyglądała, to nasz Welly nigdzie by nie poleciał Od dołu płótno powinno być zassane, od góry musi być wypukłe - prawa fizyki pzdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzychu-onisk Napisano 7 Czerwca 2010 Share Napisano 7 Czerwca 2010 Hubercie, gdyby ta faktura na górnych skrzydłach tak by wyglądała, to nasz Welly nigdzie by nie poleciał Od dołu płótno powinno być zassane, od góry musi być wypukłe - prawa fizyki Very Happy No cóż, nówka sztuka, nie śmigana to jeszcze się nie zassało Mam nadzieję, że złączenie kadłuba na górze już jest równe I maluj waćpan Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jachud3 Napisano 7 Czerwca 2010 Autor Share Napisano 7 Czerwca 2010 Mam nadzieję, że złączenie kadłuba na górze już jest równe Taaaak... wymagało to wielu godzin pracy, ale już jest ok (mam nadzieję ) A malowanko... niedługo, niedługo pzdr. P.S.: Teraz zauważyłem, że ten wątek ma już ponad 10 000 wyświetleń... mały jubileusz Dzięki! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
knightrider Napisano 7 Czerwca 2010 Share Napisano 7 Czerwca 2010 100 000 wyświetleń 100 000 wyświetleń niech żyje żyje nam nieeech żyyyjee naam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Timi Napisano 7 Czerwca 2010 Share Napisano 7 Czerwca 2010 Ja tam lubię takie przerysowania jak tutaj z tymi skrzydłami. Można to fantastycznie wykorzystać przy malowaniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jachud3 Napisano 7 Czerwca 2010 Autor Share Napisano 7 Czerwca 2010 Wykorzystać przy malowaniu, powiadasz... ja tam raczej wolę modele w miarę dobrze oddające rzeczywisty stan :P pzdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Timi Napisano 7 Czerwca 2010 Share Napisano 7 Czerwca 2010 Z oddawaniem rzeczywistości to ja się nie wychylam za bardzo, bo teoretycznie powinniśmy szpachlować linie itp. Dlatego ja się nie rzucam na super wierność tylko raczej na efekt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jachud3 Napisano 24 Czerwca 2010 Autor Share Napisano 24 Czerwca 2010 Witam wszystkich ;) Dziś mam trochę wolnego, odpaliłem więc aerograf i machnąłem taki pierwszy poważny preshading... Gdzieniegdzie mi farbą plunęło, ale z tym już sobie poradziłem przy pomocy zmywacza Wamodu Przy okazji pomalowałem tą antenę na grzbiecie... nie wiem, jak ona się nazywa Lampa błyskowa mogła nieco wzmocnić efekt... pzdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jachud3 Napisano 29 Czerwca 2010 Autor Share Napisano 29 Czerwca 2010 Taaaak, jeden krok w przód, dwa w tył Chciałem sobie na luzie przystąpić do malowania białego kolorku, wszystko przygotowałem... i po pół godzinie musiałem zmywać całą farbę z Welliego. Przy okazji poodrywałem chyba wszystkie możliwe antenki Na razie jestem na etapie ponownego zabezpieczania modelu do podkładowania (Cleanlux żre wszystko równo, ale przynajmniej plastiku nie ruszył...) Zraziłem się bardzo do farb akrylowych. Wszyscy zachwalają, a mnie nie idzie Postępy chyba będą teraz baaardzo wolne... a miałem nadzieję skończyć model w te wakacje. Fajnie. pzdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jachud3 Napisano 9 Września 2010 Autor Share Napisano 9 Września 2010 W drugą rocznicę mojej obecności na forum () przynoszę dobre wieści! Wellington już ma biały kubraczek Jest jeszcze kilka miejsc do poprawienia, ale dużo już zrobione: Zawsze miałem problem z fotkami białych części... mam nadzieję, że na pierwszej fotce widać kontrast między farbą a podkładem (odrapanie między oknami kadłuba). Serdecznie pozdrawiam i dziękuję za dwa wspólnie spędzone lata! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krystyna_z_gazowni Napisano 9 Września 2010 Share Napisano 9 Września 2010 (Cleanlux żre wszystko równo, ale przynajmniej plastiku nie ruszył...) czy to ustrojstwo zmyje też humbrolla? (farba juz trochę leży) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jachud3 Napisano 9 Września 2010 Autor Share Napisano 9 Września 2010 Zmyje, wszystko zmyje, nawet z podkładem jeśli był. Za to, jak pisałem, plastiku nawet ociupinki nie ruszy ;) pzdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marek d Napisano 10 Września 2010 Share Napisano 10 Września 2010 W drugą rocznicę mojej obecności na forum () ....szczerze; nie bardzo widać ten biały. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rafał Kobiela Napisano 10 Września 2010 Share Napisano 10 Września 2010 Kiedy Jasiek pisał "biały kubraczek" chodziło mu pewnie o surfacera, który jest szary a nie o białą farbę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marek d Napisano 10 Września 2010 Share Napisano 10 Września 2010 Zawsze miałem problem z fotkami białych części... mam nadzieję, że na pierwszej fotce widać kontrast między farbą a podkładem (odrapanie między oknami kadłuba). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jachud3 Napisano 10 Września 2010 Autor Share Napisano 10 Września 2010 Ech, no na nPWM też mnie zlinczowali za fotki Jak najlepiej dobrać tło i światło żeby wszystko było ok? Bo ja noga jestem z ustawień aparatu pzdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi