peter Napisano 21 Sierpnia 2009 Share Napisano 21 Sierpnia 2009 Model kompletnie mi się nie podoba, zrobiłem go trochę bez pomysłu i na siłę. Muszę poprawić ramkę, parę części zgubiło się w czasie sesji, ale wszystkie mam i dokleję, zapomniałem o antenach :> Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hubert72 Napisano 21 Sierpnia 2009 Share Napisano 21 Sierpnia 2009 Ej tam jesteś za wybredny z tym podobaniem . Powiem krótko mnie się bardzo podoba nawet za bardzo a to najważniejsze . A skąd żes wytrasnął tyle pudeł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Halsey Napisano 21 Sierpnia 2009 Share Napisano 21 Sierpnia 2009 Stawiam na to że wydrukował pudła ;) i skleił je Model świetny, no i znudzony żołnierz z M16A3 M203 (chyba, ale wnioskuję że tak, bo na głowie ma PASGT miast MICHa, więc to starsza wersja M16 bez szyn RIS). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MrBat Napisano 21 Sierpnia 2009 Share Napisano 21 Sierpnia 2009 Model kompletnie mi się nie podoba Skąd ja to znam Brakuje mu trochę charakteru, jakiegoś mocnego akcentu, jednak ciężko powiedzieć, że model jest zły. Ładnie pomalowany i w ogóle i w szczególe. Mi się podoba. I plus za figurkę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kamil K. Napisano 21 Sierpnia 2009 Share Napisano 21 Sierpnia 2009 Na duży plus ładnie wycieniowane bambelte. Szkoda, że takiego samego cieniowania brakuje na modelu przez co jest dość monotonny. Brakuje mi też jakiegoś porządniejszego kurzenia opon, samej strony jezdnej i dolnej części kadluba. Wtedy bez wchodzenia w "efekciarstwo", którego unikasz model by wiele zyskał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubisz Napisano 21 Sierpnia 2009 Share Napisano 21 Sierpnia 2009 Peter - bardzo dobra taktyka, napisać "nie podoba mi się" w galerii modelu. Zawsze to kilka osób więcej zlituje się i poklepie po plecach dla poprawienia humoru Ale tutaj niepotrzebnie kokietujesz, bo model jest po prostu piękny, właśnie taki jak lubię - efektowny, nie efekciarski. Trochę szkoda tylko, że podstawka jest zbyt monotonna. Doklej brakujące części, dorób anteny i możesz spokojnie postawić tego LAVa z przodu na środkowej półce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stroju Napisano 21 Sierpnia 2009 Share Napisano 21 Sierpnia 2009 peter ma teraz modelarskiego doła i żaden model mu się nie podoba... Jest dobrze, ładna faktura ziemi na podstawce, no i gratulacje wytrwałości przy sklejeniu 27 kartonów (nie licząc tych co zrobiłeś za duże ). Może bardziej zakurzyć zagłębienia bieżnika opon... ładne kamo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
peter Napisano 21 Sierpnia 2009 Autor Share Napisano 21 Sierpnia 2009 A skąd żes wytrasnął tyle pudeł Z drukarki :> chyba, ale wnioskuję że tak, bo na głowie ma PASGT miast MICHa, więc to starsza wersja M16 bez szyn RIS) To MICH w wersji Dragona (chyba?) Różni sie bardzo od ichszego PASGT znanego z innych zestawów. Na duży plus ładnie wycieniowane bambelte. Szkoda, że takiego samego cieniowania brakuje na modelu przez co jest dość monotonny Model miał intensywne cieniowanie które to znikło, mam nawet fotke po nałożeiu zieleni i tam preshading jest mocny. Brakuje mu trochę charakteru, jakiegoś mocnego akcentu, jednak ciężko powiedzieć, że model jest zły. Ładnie pomalowany i w ogóle i w szczególe. Mi się podoba. Pierwsze w życiu malowanie kamuflażowe więc chyba dobrze, na szczegół nie było pomysłu Peter - bardzo dobra taktyka, napisać "nie podoba mi się" w galerii modelu. Zawsze to kilka osób więcej zlituje się i poklepie po plecach dla poprawienia humoru Ale tutaj niepotrzebnie kokietujesz, bo model jest po prostu piękny, właśnie taki jak lubię - efektowny, nie efekciarsk Tak jakbym ci na GG od miesiaca nie bębnił że mi sienie podoba od początku klejenia Nie sabotuj mi tu tematu. możesz spokojnie postawić tego LAVa z przodu na środkowej półce U mnie najwyższa jest najlepsza ale tam UH-1 i Sheridan mi się wkomponowały więc pójdzie na środkową ;) nie licząc tych co zrobiłeś za duże ). czyli 56 Ale mam wprawę chociaż Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kamil K. Napisano 21 Sierpnia 2009 Share Napisano 21 Sierpnia 2009 Model miał intensywne cieniowanie które to znikło, mam nawet fotke po nałożeiu zieleni i tam preshading jest mocny. Miał, ale nie ma ;> Nie mówię nawet o preshaidingu tylko o zwykłym zapuszczeniu zakamarków farbami olejnymi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartek14 Napisano 21 Sierpnia 2009 Share Napisano 21 Sierpnia 2009 Ladnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dweler Napisano 21 Sierpnia 2009 Share Napisano 21 Sierpnia 2009 mnie tez sie podoba, moze nie swiadomia ale uzyskales swietny efekt wyplowialej farby. figuras tez dobry Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adamkijak Napisano 21 Sierpnia 2009 Share Napisano 21 Sierpnia 2009 Tak zes Peter pisal i marudzil, ze sie spodziewalem czegos strasznego, a tu prosze bomba, Bardzo ladny model, delikatnie przykuzony i zmatowiony. Teraz jeszcze zauwazylem jedna czesc ktorej zapomnialem przykleic, ale juz za pozno. Jedna uwaga z mojej strony to jak sie model uklada na podstawce, wiem ze jest podciagniety na podporach, ale kola lewituja w powietrzu i brak sladow bieznika na podstawcem bo jakos musial tam dojechac, no i mogles pokombinowac ze skreceniem kol, to zawsze dodaje dynamiki. Ladunek by chyba bardziej pasowal w jakiejs bazie moze porcie. Pozatym, mozesz byc zadowolony bo moim zdaniem jeden z najlepszych modeli jaki pokazales. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
peter Napisano 21 Sierpnia 2009 Autor Share Napisano 21 Sierpnia 2009 Ladunek by chyba bardziej pasowal w jakiejs bazie moze porcie Miałem taki zamiar i w sumie nie wiem skąd mi się to wzięło Sladów nie ma bo to teren skalisty :P A tak poważnei to o nich zapominam notorycznie... Do lewitujących kół to mam zamiar wydłubać skalpelem trochę podstawki i go wtopić. Jak tak dalej pójdzie to będzie 2 odsłona warsztatowa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
93mati Napisano 21 Sierpnia 2009 Share Napisano 21 Sierpnia 2009 Chciałbym tak umieć sklejać modele Fajne kurzenie, mi nigdy nie wychodzi. Figurka też świetna... co więcej napiszę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
peter Napisano 21 Sierpnia 2009 Autor Share Napisano 21 Sierpnia 2009 Kurzenie to aerograf A teraz zobacz do twojego LAV-25 i zacytuj mój komentarz bo przypominam sobie co napisałem u ciebie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi