piotrekpbfish Napisano 29 Sierpnia 2009 Share Napisano 29 Sierpnia 2009 Witam W środę zacząłem swój kolejny projekt. Jest to MAN TGX 8x4 z polskiej firmy MICRO-TRANS. Model powstanie z połączenia 2 Manów TGA. Cały przód oczywiście zostanie przerobiony. Ponadto zamierzam przerobić wnętrze - deskę rozdzielczą. Myślę o silniku ale zobaczymy w trakcie. Jak co to będzie to przerobiony stary manowski silnik. W tym modelu postaram się zrobić okablowanie ramy jak i silnika. Model będzie robiony dość długo bo w tym roku będę zdawał maturę. Planów ramy szukałem z półtora tygodnia. Ot koniec gadania. Czas na fotki: oryginał: foto by: Wojciech Węglorz a tu moje próby przerobienia atrapy: Teraz szlifowanie, ponowne szpachlowanie i jeszcze raz szlifowanie i zobaczymy. W trakcie szlifowania będę nadawał krągłości i przetłoczenia różnym elementom. To co na zderzaku jest pomazane ołówkiem będzie wycinane, szlifowane itp. Pozdrawiam Piotrek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Alvaro92 Napisano 29 Sierpnia 2009 Share Napisano 29 Sierpnia 2009 Witam Gruby projekt się zapowiada Oczywiście zasiadam na widowni I życzę powodzenia w budowie PS Wydaje mi się czy atrapa którą zrobiłeś jest z deka krzywo?? Chyba że mam już omamy na noc xDD Pozdrawiam Piotrek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SmalTrak Napisano 29 Sierpnia 2009 Share Napisano 29 Sierpnia 2009 Proponowałbym zmienić technikę szpachlowania, bo nie dość, że utrudniasz sobie pracę to jeszcze wydaje mi się, że robisz to nie dokładnie. Oczywiście każdy szpachluje jak mu wygodnie, ale bez sensu jest nakładać pół kg szpachli w miejsce gdzie potrzeba zaszpachlować tylko łączenie. Życzę powodzenia w pracach, bo to jakby nie patrzeć byłby pierwszy TGX w Polsce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotrekpbfish Napisano 29 Sierpnia 2009 Autor Share Napisano 29 Sierpnia 2009 A więc tak: - co do tego czy atrapa jest krzywa: przed szpachlowaniem wszystko było mierzone i jest prosto, zdjęcia były robione pod kątem, jeszcze wszystko wyjdzie przy szlifowaniu więc narazie się nie martwie, najwyżej się coś poprawi, - a co do szpachli to dzisiaj jakoś mi to nie szło ogólnie to zawsze mniej się staram jej nakładać, Pozdrawiam Piotrek PS: Dzięki za opinie o projekcie i myślę że w razie czego pomożecie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Y@ro Napisano 29 Sierpnia 2009 Share Napisano 29 Sierpnia 2009 Widzę że zacny projekcik sie szykuje, a jako że jestem fanem tej marki będę śledził temacik uważnie. Jeszcze pytanko z czego kolego będziesz robił klosze lamp?? Życzę powodzenia w budowie pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Diesel fan Napisano 29 Sierpnia 2009 Share Napisano 29 Sierpnia 2009 Witaj zapowiada się elegancki projekcik Zasiadam obowiązkowo na widowni i trzymam kciuki Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TomaszDudek Napisano 29 Sierpnia 2009 Share Napisano 29 Sierpnia 2009 Hej ja zaczołem robić to samo tyle że z innym zderzakiem mam już podwozie i kabinę jak będziesz potrzebował jakiś porad czy cuś to wal na pw albo gg 10540627 bo ostatnio rzadko przeglądam forum. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
voseba Napisano 30 Sierpnia 2009 Share Napisano 30 Sierpnia 2009 ogladalem kiedys to autko, nawet pomyslalem zeby takie skleic, zobaczylem rame, silnik i wymieklem, takiej pneumatyki i takiej ilosci kabli jeszcze nie widzialem. to nie moja liga:D powodzenia w sklejaniu! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Praetorian Napisano 30 Sierpnia 2009 Share Napisano 30 Sierpnia 2009 No może być ciekawie. Życzę wytrwałości i mam nadzieję, że projekt nie umrze śmiercią naturalną Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Badur Napisano 30 Sierpnia 2009 Share Napisano 30 Sierpnia 2009 Ambitny plan, przyjze się co tobie tutaj wyjdzie. Również zasiadam na widowni i obserwuje postępy. Powodzonka! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator jawkers Napisano 30 Sierpnia 2009 Super Moderator Share Napisano 30 Sierpnia 2009 Witam. Jeśli dokończysz ten projekt, to wyjdzie z tego piękna maszyna. Powodzenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciej3199 Napisano 5 Września 2009 Share Napisano 5 Września 2009 za ile lat zbudujesz tego mana tgx 8x4 to napisz do mnie to zobacze twój model Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bilonzo Napisano 5 Września 2009 Share Napisano 5 Września 2009 maciej3199 hahahahaha, ale mnie teraz rozbawiłeś. Jak będziesz chciał zobaczyć model Piotrka to sam do niego napisz, a nie on będzie specjalnie ciebie szukał, żebyś sobie obejrzał model.. A pozatym widzę, że kiepsko u ciebie z budową zdań . Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciej3199 Napisano 5 Września 2009 Share Napisano 5 Września 2009 odpisz na emiela maciej2009@poczta.onet.pl to pogadamy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Truckerek93 Napisano 6 Września 2009 Share Napisano 6 Września 2009 Jednym nowoczesnym słowem LOL. Istnieje PW i GG ale projekt fajny i liczę na jego koniec. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotrekpbfish Napisano 2 Października 2009 Autor Share Napisano 2 Października 2009 Witam Dawno mnie tu nie było ale teraz daję już jakieś fotki. Ogólnie to połączyłem już elementy z żółtego Mana i niebieskiego. Zderzak już jest trochę "porobiony". Teraz czeka mnie znowu szpachla, szlifowanie, szlifowanie i może w przyszłym tygodniu psiknę podkładem zobzczyć jak to wygląda. Fotki: i przymiarka na sucho: Na zderzaku widać jakby miał szapry, lecz to jest tylko takie złudzenie. Wszelka krytyka mile widziana. Pozdrawiam Piotrek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator jawkers Napisano 3 Października 2009 Super Moderator Share Napisano 3 Października 2009 Witam. Wygląda bardzo obiecująco, oby tak dalej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Łukasz_G Napisano 3 Października 2009 Share Napisano 3 Października 2009 Jak to zobaczyłem to normalnie z papci wyskoczyłem super robota Tak trzymaj !! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kuba115 Napisano 3 Października 2009 Share Napisano 3 Października 2009 Wspaniale normalnie opada życzę cierpliwości przy szpachlowaniu i szlifowaniu czekam na kolejną aktualizację tematu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Diesel fan Napisano 3 Października 2009 Share Napisano 3 Października 2009 No, no zapowiada się ciekawy Manik Powodzenia w dalszych pracach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Badur Napisano 3 Października 2009 Share Napisano 3 Października 2009 Z początku myślałem, że Ci to nie wyjdzie ale teraz zmieniłem zdanie. Jestem w szoku BRAWO! Powodzonka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciej3180 Napisano 4 Października 2009 Share Napisano 4 Października 2009 kiedy zrobisz rame tego man-a , środek kabiny i silnik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Badur Napisano 6 Października 2009 Share Napisano 6 Października 2009 Tak na moje to Piotrek zaczyna od elementów najbardziej się różniących. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotrekpbfish Napisano 6 Października 2009 Autor Share Napisano 6 Października 2009 Dokładnie. Jak skończę budę to się zabiorę za ramę i wnętrze a potem to się zobaczy. A co do modelu to czekam narazie na szpachlę motipa. Pozdrawiam Piotrek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Trucknology Napisano 6 Października 2009 Share Napisano 6 Października 2009 Szpachlę w sprayu ? Nie polecam... w porównaniu ze zewykłym podkładem Motip Primer nie ma róznicy, jest dużo droższa, no i Kret, ani DOT jej nie zmywa Lepiej użyj samochodówki Novol Uni, albo Tamiya Putty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi