p_bladek Napisano 10 Października 2009 Share Napisano 10 Października 2009 jachud3 napisał: Pomyśl... jakiego koloru są METALOWE karabiny? Różowego? Od dziś awansowałeś na mego idola Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzychu-onisk Napisano 10 Października 2009 Share Napisano 10 Października 2009 p_bladek, tzn kto? jachud3 napisał pytanie, a ja podałem że kolor różowy :P Tak czy siak - czekam na foty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dawid xd Napisano 10 Października 2009 Autor Share Napisano 10 Października 2009 Ostatnie prace jakie zrobiłem.(Wiem, że fotki nie takie jakie trzeba ;( ale będę miał aparat tylko raz kiedyś) : Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzychu-onisk Napisano 11 Października 2009 Share Napisano 11 Października 2009 Mam pytanie, po jaką cholerę malowałeś ten pasek na ogonie skoro masz go jako kalkę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
p_bladek Napisano 11 Października 2009 Share Napisano 11 Października 2009 Witam. Albo mi się wydaje albo model ma srebrne wypraski, co nie zwalnia z pomalowania całości modelu. Na wypraskach masz ślady lania polystyrenu i to ładnie nie wyglada, radziłbym na przyszłość pomalować całość na właściwy kolor. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dawid xd Napisano 11 Października 2009 Autor Share Napisano 11 Października 2009 Witam. Albo mi się wydaje albo model ma srebrne wypraski, co nie zwalnia z pomalowania całości modelu. Na wypraskach masz ślady lania polystyrenu i to ładnie nie wyglada, radziłbym na przyszłość pomalować całość na właściwy kolor.Pozdrawiam. Kolego model jest od spodu cały pomalowany na (Metallic Silver 11 humbrol). Chyba zdjęcia takie są i nic tego nie widać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzychu-onisk Napisano 11 Października 2009 Share Napisano 11 Października 2009 model jest od spodu cały pomalowany A góra też, mam nadzieję? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dawid xd Napisano 11 Października 2009 Autor Share Napisano 11 Października 2009 A góra też, mam nadzieję? Oczywiście ale na razie jest pomalowana pierwsza warstwa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marti_nez Napisano 11 Października 2009 Share Napisano 11 Października 2009 Na jaki kolor pomalować karabiny maszynowe Pomyśl... jakiego koloru są METALOWE karabiny? ...których akurat w Thunderbolcie ani trochę nie widać? A moim zdaniem to ich lufy jednak wystają Wystają ze skrzydła, ale są zapakowane w aluminiowe rury, więc ich samych nie widać. Aaa, to w takim razie zwracam honor . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dawid xd Napisano 16 Października 2009 Autor Share Napisano 16 Października 2009 Fotki ostatnich prac... To co było trzeba pomalować na (11 humbrol Metalic Silver) to już wszystko. A teraz czas na fotki : Prawa lotka wygląda jak by nie była pomalowana. Ale to tylko takie złudzenie. Na drugim zdjęciu od końca jest jeszcze nie zdjęta taśma (insolacja). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rafik1213 Napisano 17 Października 2009 Share Napisano 17 Października 2009 Czy pas przed owiewką nie powinę być olive drab i trochę krzywo pomalowałeś ten pas ale jak i tak ci dobrze idzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dark2 Napisano 17 Października 2009 Share Napisano 17 Października 2009 Faktycznie - przy tej jakości zdjęć - wszystko może być złudzeniem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin93 Napisano 18 Października 2009 Share Napisano 18 Października 2009 Kolego więcej precyzji przy sklejaniu i będzie lepiej. Sam nie sklejam idealnie, przeciwnie mam niski poziom klejenia, ale śmiem uczyć innych . Więc na zdjęciach które na prawdę są słabej jakości widać, że na tym modelu jest nałożona gruba warstwa farby przez co zanikły linie podziału. Staraj się kłaść 3-4 warstwy farby ale cienkie. Nigdy nie 1-2 ale grube. Połóż jedną warstwę odczekaj godzinę (minimum 30 minut) i kładź następną. Patrząc na pierwsze zdjęcie od góry w aktualizacji, hmm można się domyślić, że albo to jest niewyrównane łączenie połówek kadłuba albo złudzenie. Szkoda, że zdjęcia są marnej jakości bo bym się chętnie temu przyjrzał z bliska. Nie to, że krytykuję, ale jak chcesz sklejać to przyłóż się do tego. Wiadomo doświadczenie rośnie z ilością "zepsutych" modeli :-) . Pozdrawiam Marcin. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dawid xd Napisano 18 Października 2009 Autor Share Napisano 18 Października 2009 Wiem, że krzywo trochę pomalowałem. Ale będę próbował przy następnych modelach lepiej to robić. Wiem rafik powinien być na olive drab :(( źle spojrzałem. Ale tak już niech zostanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzychu-onisk Napisano 18 Października 2009 Share Napisano 18 Października 2009 Wiem rafik powinien być na olive drab :(( źle spojrzałem. Ale tak już niech zostanie. Ale przecież sam mówiłeś mi na gg że to zielony ma być na górze... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dawid xd Napisano 19 Października 2009 Autor Share Napisano 19 Października 2009 Ale przecież sam mówiłeś mi na gg że to zielony ma być na górze... Jest tam zielony, tylko nie olive drab. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dawid xd Napisano 28 Października 2009 Autor Share Napisano 28 Października 2009 Fotki położonych kalek : (mam nadzieje, że lepsze?): Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Roobert Napisano 28 Października 2009 Share Napisano 28 Października 2009 Kalka do góry nogami przyklejona. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dawid xd Napisano 28 Października 2009 Autor Share Napisano 28 Października 2009 :| :|. Już teraz musi tak być. A fotki lepsze już?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gulus Napisano 28 Października 2009 Share Napisano 28 Października 2009 A fotki lepsze już?? Fotki są przyzwoite. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzychu-onisk Napisano 29 Października 2009 Share Napisano 29 Października 2009 Omg, wiecie? Ja tego przyklejania gwiazd do góry nogami zupełnie nie ogarniam... ma się instrukcje, foty w necie i własny rozum, a popełnia się taką głupotę, ale cuż co się stało to się nie odstanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krystyna_z_gazowni Napisano 29 Października 2009 Share Napisano 29 Października 2009 Myślałem, że forum jest między innymi po to aby popularyzować modelarstwo, czyli zachęcać (przede wszystkim młodzież ). Natomiast patrząc na niektóre posty odnoszę wrażenie, że bardziej chcecie chłopaka zniechęcić i obrzydzić mu to fajne hobby niż pomóc się rozwinąć. A ja ci Dawid xd gratuluję odwagi za wystawienie warsztatu, zapał do pracy i chęci. Słuchaj się lepszych w tym fachu - ale ich rad a nie złośliwości. Z każdym modelem będzie lepiej i za to trzymam kciuki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
romek Napisano 29 Października 2009 Share Napisano 29 Października 2009 Calkowicie sie zgadzam z poprzednikiem , zwlaszcza ze niektore zlosliwosci pisza osoby , ktore zapewne same na poczatku lepily gnioty , a teraz moze nieswiadomie przeszczepiaja cos co mozna przyrownac do "fali". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Drak Napisano 29 Października 2009 Share Napisano 29 Października 2009 spróbuj może odmoczyć kalkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
czsochaj Napisano 29 Października 2009 Share Napisano 29 Października 2009 Przypomnijmy sobie drodzy koledzy modelarze nasze pierwsze kroki w sklejaniu. Który z was moi drodzy dobrał dobrze farbki, przykleił prawidłowo kalki lub nie zapomniał o czymś takim jak szpachla? Tu widzę prośbę raczej o pomoc niż galerię dobrze wykonanego modelu. Jednak wygodniej jest na kogoś naskoczyć niż poprowadzić za rękę początkującego. Oj nie ładnie, nie ładnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi