Jump to content

Honker Scorpion 3 - 1:72 - OD ZERA

BaldPuma
 Share

Recommended Posts

Projekt w marzeniach od roku - ciagle odkładany - brak planów

Ale jako że zima długa - i brać modelarska chętna do pomocy -> RUSZAM

Skala 1:72, materiały -> wszystko co możliwe

Start -> listopad 2009

To co ma być:

zdjecie51463531iu.jpg

th_img_29_1259_7.jpg - - - - - - th_img_29_1259_6.jpg - - - - - - th_img_29_1259_8.jpg

Jak się uda a "brać" wspomoże to następne (mały off top):

th_64.jpg - - - - - - th_honkerpsyopsperkun_02.jpg - - - - - -th_PL_Tarpan_Honker_MIL_car.jpg

Prośba do wszystkich posiadaczy materiałów rysunkowych (planiki), ewentalnie nawet skany TBiU - też nie mogę kupić

Helloł!

Zaaaaaa............isty temat! Niestety z dokumentacją to będzie cieniutko. Ja znalazłem za to coś takiego: Honker od podstaw z papieru oraz Darmowy papierowy Honker w 1:72. Jak coś jeszcze znajdę to dam znać.

A widząc wcześniej kilka twoich hummerków jestem jakoś dziwnie spokojny o efekt końcowy.[/url]

• 2 weeks later...

Witam,

Gdzieś tam mam poskanowane stare plany Honkera, jakie były dawno temu wydrukowane w "Modelarzu".

Z tego co pamiętam były to plany prototypu pierwszej wersji Honkera - jeszcze z silnikiem od Warszawy czy też od dużego Fiata.

Jeśli chcesz, mogę je podesłać tylko podaj mi jakiś adres emaliowy.

Konstrukcyjnie pewnie różni się od współczesnych, ale na ile to ja już nie wiem.

Przemek

Listopad właściwie już jutro, zatem trzymam kciuki, bo sam mam to cudo w planach jako ostatni brakujący mi do współczesnych pojazdów terenowych WP.

Wprawdzie nie Skorpiona tylko ambulans i zwykłego Honkera, ale doświadczenia będą zapewne bezcenne.

jakie były dawno temu wydrukowane w "Modelarzu".

że się wtrącę:

Modelarz: 1985 nr 1 str.26-29

00d6c53ee2c9d7b5med.jpg

0282f96a881589d4med.jpg

Modelarz: 1985 nr 3 str.26-29

d3f49cd44ebe7be4med.jpg

653b53806da13546med.jpg

w Modelarz'u nr 2/1985 są jeszcze dwa rysuki (pewnie wnętrze) ale nie mam tego numeru.

Natomiast w nr 4/1982 są -nazwimy to plany- Tarpana 233 ale to już inna historia.