Praetorian Napisano 2 Stycznia 2007 Share Napisano 2 Stycznia 2007 Na to nie wpadliśmy Malowanko bardzo ładne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tornado Napisano 4 Stycznia 2007 Autor Share Napisano 4 Stycznia 2007 Zdecydowałem że nie będę montował dwuch zbiorników paliwa, więc oryginalny mniejszy zdemontowałem. Natomiast wykonałem i zamontowałem dźwigary i nowy wiekszy zbiornik. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tornado Napisano 5 Stycznia 2007 Autor Share Napisano 5 Stycznia 2007 Pobawiłem się trochę z kabiną, mianowicie przemalowałem na biało elementy mocowania chłodnicy, wkleiłem boczne szyby a do wnętrza włożyłem kilka gadżetów takich jak; gazetki, tabliczka z iminiem, a także zawiesiłem zasłonki. Prawdopodobnie włożę jeszcze jakieś akcesoria, ale nad tym jeszcze pomyslę Natomiast na zewnątrz przykleiłem stopnie, klamki, i uchwyty pod przednią szybą. Praktycznie jest już gotowa atrapa, jednak z montażem jej na stałe poczekam aż wkleję przednią szybę. Narazie to tyle, a teraz fotki z przymiarki atrapy do kabiny: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Serek Napisano 5 Stycznia 2007 Share Napisano 5 Stycznia 2007 Extra czerwono niebieskie paski na kabinie były malowane czy to kalki ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tornado Napisano 5 Stycznia 2007 Autor Share Napisano 5 Stycznia 2007 Extra czerwono niebieskie paski na kabinie były malowane czy to kalki ? Pasy namalowałem, a ich kolory to niebieski i pomaranczowy. Fotki robiłem pare minut temu i dałem za słabe światlo dlatego nie widać ich jak należy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Praetorian Napisano 6 Stycznia 2007 Share Napisano 6 Stycznia 2007 Daje radę Wnętrze jak zawsze super Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tornado Napisano 6 Stycznia 2007 Autor Share Napisano 6 Stycznia 2007 Kabina jest prawie ukończona, do wnętrza dodałem jeszcze plan miasta i dwie paczki papierosów. Przykleiłem przednią szybę i troche osprzętu. Ponieważ zdjęcia robiłem po północy, więc ze zrozumiałych względów fotki nie są pierwzej jakości. Na koniec zrobiłem przymiarkę, nie dziwcie się jeżeli będzie coś krzywo bo kabina nie jest jeszcze na zawiasach: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nynek Napisano 7 Stycznia 2007 Share Napisano 7 Stycznia 2007 Jak ty robisz ta GAzetke albo to imie andrzej??Bo ja nie weim drukujesz czy co?? Pozdrawiam _______________________________________________________________ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tornado Napisano 7 Stycznia 2007 Autor Share Napisano 7 Stycznia 2007 Gazetkę akurat mam gotową (kiedyś Trailer wydrukował na swoich łamach specjalnie dla modelarzy arkusz z okładkami i tablicami rejestracyjnymi), ale można też zeskanować okładkę czasopisma a nastepnie pomiejszyć w Photo Plusie. Natomiast tabliczkę można zrobić nawet w Paincie, oczywiście trzeba sobie to wydrukować i wyciąć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szesnastak Napisano 7 Stycznia 2007 Share Napisano 7 Stycznia 2007 Scania coraz lepiej się prezentuję. Albo mi się wydlaje, ale na przedostatniej fotce jakby ostatnie koło nie do końca było równe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tornado Napisano 7 Stycznia 2007 Autor Share Napisano 7 Stycznia 2007 Masz rację, ja też po obejrzeniu fotki zwróciłem na to uwagę, okazało się że wewnętrzna opona trochę zeskoczyła z jednej strony felgi i uniosła całego bliźniaka do góry. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
elefantes Napisano 7 Stycznia 2007 Share Napisano 7 Stycznia 2007 No ta przymiarka na końcu mówi sama za siebie i nie wymaga właściwie żadnego komentarza Sama kabina na fotkach nie daje takiego kopa jak przymiarka. Naprawdę bardzo fajnie się model prezentuje i te górne światła dodały takiego "sportowego" charakteru. No nie wiem jak to wyrazić Po prostu kolejny fantastyczny model Twojego wykonania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Edler Napisano 7 Stycznia 2007 Share Napisano 7 Stycznia 2007 Przykleiłem przednią szybę A jak wkleic szybce skoro dojscie do niej jest zamkniete.W MAN-ie TGA bedzie problem bo tam szybe mocuja 2 bolce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tornado Napisano 7 Stycznia 2007 Autor Share Napisano 7 Stycznia 2007 Przykleiłem przednią szybę A jak wkleic szybce skoro dojscie do niej jest zamkniete.W MAN-ie TGA bedzie problem bo tam szybe mocuja 2 bolce. W tej Scani przednią szybę przykleja się na zewnątrz kabiny, w Manie natomiast od wewnątrz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tornado Napisano 13 Stycznia 2007 Autor Share Napisano 13 Stycznia 2007 Prace przy Scani idą bardzo powoli ponieważ zabrałem się za malowanie paki i elementów wchodzących w jej sklad. Okazało się że wcześniejsze szpachlowanie nie wystarczyło i trzeba było ponownie nałożyć sporo tego specyfiku. Narazie pomalowałem jedną pakę i tylne drzwi, paski domaluję gdy farba na chłodni porządnie doschnie. Na silniku zamontowalem dźwignię zmiany biegów, a na kabinie usunąłem czarną plamkę która szpeciła bok dachu. Na koniec mała przymiarka: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MiloszKr Napisano 14 Stycznia 2007 Share Napisano 14 Stycznia 2007 Super Andrzeju. Twoja precyzja.. to konszt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tornado Napisano 20 Stycznia 2007 Autor Share Napisano 20 Stycznia 2007 Z braku czasu na klejenie ostatnio niewiele porobiłem przy modelu. Przez ten czas farba dokładnie wyschła na pace i mogłem namalować paski. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skyline Napisano 20 Stycznia 2007 Share Napisano 20 Stycznia 2007 no zeczywiscie ladnie to wyszlo z tymi paskami ta scania ciekawe jak wychodzi z przyczepa masz moze fotki scania z przyczepa?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tornado Napisano 20 Stycznia 2007 Autor Share Napisano 20 Stycznia 2007 no zeczywiscie ladnie to wyszlo z tymi paskami ta scania ciekawe jak wychodzi z przyczepa masz moze fotki scania z przyczepa?? Przyczepy jeszcze nie mam gotowej, ale fotki całego zestawu (modelu) wstawiłem na 5 stronie mojego tematu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TiroManiaK Napisano 20 Stycznia 2007 Share Napisano 20 Stycznia 2007 Cacko 1 klasa oby tak dalej... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
elefantes Napisano 20 Stycznia 2007 Share Napisano 20 Stycznia 2007 Widzę, że tym razem nie było żadnych problemów z malowaniem pasków Bardzo ciekawie się teraz model prezentuje. Taki mały dodatek, a tak bardzo na plus Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Serek Napisano 21 Stycznia 2007 Share Napisano 21 Stycznia 2007 Podobają mi się te paski na pace i bardzo Ci równo wyszły ciekawe jak mi by to wyszło , model prezentuje się super czekam na przyczepkę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Praetorian Napisano 21 Stycznia 2007 Share Napisano 21 Stycznia 2007 Git Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nynek Napisano 21 Stycznia 2007 Share Napisano 21 Stycznia 2007 a jak zmierzyles to jaki pasek ma isc na te obrecze??zmierzyles linijka?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tornado Napisano 21 Stycznia 2007 Autor Share Napisano 21 Stycznia 2007 a jak zmierzyles to jaki pasek ma isc na te obrecze??zmierzyles linijka?? Tak, pomiary robilem linijką. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi