Andrzej_LK Napisano 20 Maja 2010 Autor Share Napisano 20 Maja 2010 obawiałem się tej operacji... ale udało się. na życzenie - na sucho wygladało to tak: widać bajeczne spasowanie części pomimo szlifowania, naginania i perswazji ogólnej. to takie zdjęcia ku przestrodze, na wypadek, gdyby kogoś kusił ten zestaw później przerobiłem parę klamerek i zaatakowałem z trzech stron przy dodatkowej pomocy taśmy maskującej: efekt nie jest tragiczny ale muszę teraz przeszlifować burty, żeby przypominały coś prostego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rtoipmodest Napisano 20 Maja 2010 Share Napisano 20 Maja 2010 Klamerki dają radę Szczeliny rzeczywiście straszne. patrzyłem właśnie na tablicę z zegarami bo zrobiłem swoją do M113 i wyszło tak sobie (znaczy u mnie). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Panzer4 Napisano 20 Maja 2010 Share Napisano 20 Maja 2010 Klamerki powinni do niektórych modeli dokładać jako dodatek Całościowo prezentuje się bardzo ładnie i czysto. Szpara rzeczywiście nieskromna, chociaż bywało gorzej Ale myślę, że z takich prostych linii wybrniesz i śladu nie będzie. Obserwuję dalej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Złośliwiec Napisano 20 Maja 2010 Share Napisano 20 Maja 2010 Andrzej_LK w moim M-36 mimo stosowania podobnych zabiegów z dociskaniem ciężarkiem od wagi włącznie, szczeliny wyglądały jak dodatkowe włazy ewakuacyjne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MrDyzio Napisano 20 Maja 2010 Share Napisano 20 Maja 2010 Spasowanie zestawu naprawdę straszy Aż boję się otwierać pudełko z Achillesem Ale klamerki dały radę. Czekam na ciąg dalszy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kazio Napisano 20 Maja 2010 Share Napisano 20 Maja 2010 Jak nie po dobroci, to młotyszkiem . Jeśli te śruby na nadbudówce były "normalne", 6-kątne, to się nie spisałeś Andrzeju. Taka porządna firma, a okrągłe zrobił ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andrzej_LK Napisano 21 Maja 2010 Autor Share Napisano 21 Maja 2010 Ups... Kazio, przyznaję Ci Order Sokolego Oka! postaram się je trochę zestrugać i zobaczymy co się da zrobić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andrzej_LK Napisano 3 Czerwca 2010 Autor Share Napisano 3 Czerwca 2010 śruby zostaną takie jakie są, po paru próbach stwierdziłem, że przeróbki nie mają sensu. prace na falochronach Gdyni trwają. może nie wygląda to rewelacyjnie ale trudno. widać niestety krzywizny, których nie udało się uniknąć. co ciekawe - części fototrawione Extratechu w przeciwieństwie do plastikowych są miłą niespodzianką. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andrzej_LK Napisano 8 Czerwca 2010 Autor Share Napisano 8 Czerwca 2010 dłubię dalej: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TankRed1070 Napisano 10 Czerwca 2010 Share Napisano 10 Czerwca 2010 Pięknie to idzie. I tempo zawrotne (jak na moje standardy). Co do śrub - nie ma sensu przerabiać bo to będzie widoczne tylko na fotkach przy dużym zbliżeniu w tej skali. Ostatnio u Erniego w sklepie grzebałem w profilach i nieżle musiałem się namęczyć żebu stwoerdzić czy mam w ręce 6 kątną czy okrągłą. Mówię o średnicach poniżej 1 mm Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andrzej_LK Napisano 20 Lipca 2010 Autor Share Napisano 20 Lipca 2010 myslałem, że będzie z górki. tymczasem samą wieżę składałem prawie tydzień... mały update bo jeszcze Gdynia nie zginęła... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andrzej_LK Napisano 1 Września 2010 Autor Share Napisano 1 Września 2010 jak Gdynia chciała już zabrać głos w dyskusji to zapewne był to głos słyszalny... powstało uzbrojenie strzeleckie. Browning .33 składa się z 9 części. trochę to trwało ale w końcu posłałem dziecko do szkoły co może wpłynie pozytywnie na dalsze losy projektu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Panzer4 Napisano 2 Września 2010 Share Napisano 2 Września 2010 No no no... Nieźle to teraz wygląda Bardzo mi się wieża podoba z tym całym dozbrojeniem - bojowo! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andrzej_LK Napisano 13 Grudnia 2010 Autor Share Napisano 13 Grudnia 2010 jeszcze Gdynia nie zginęła... po długiej przerwie coś tam dziabnąłem: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rtoipmodest Napisano 13 Grudnia 2010 Share Napisano 13 Grudnia 2010 No umknął mi post z uzbrojeniem Czekam na nieszczęsne nakładki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Panzer4 Napisano 14 Grudnia 2010 Share Napisano 14 Grudnia 2010 Gdynia, Welcome to Przyznaj się ile szukałeś swojego tematu w otchłani forum? :P Ale fajnie wygląda z podkładem. Widać teraz dokładną i czyściutką robotę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andrzej_LK Napisano 1 Stycznia 2011 Autor Share Napisano 1 Stycznia 2011 jak ja lubię Święta... różne etapy malowania, jak znam fotokoszyk to przemieszane ale chyba widac o co chodzi. tak więc proszę ogladać od tyłu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rtoipmodest Napisano 2 Stycznia 2011 Share Napisano 2 Stycznia 2011 Można by ogłosić konkurs, który kolorek najbardziej odpowiada prawdzie? A dlaczego nie widać resztek zestawu do brodzenia? Znalazłeś już metodę na nieszczęsne nakładki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TankRed1070 Napisano 3 Stycznia 2011 Share Napisano 3 Stycznia 2011 Super! Widzę że spędzaliśmy Święta tak samo: kończąć stare projekty Tak trzymać! Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andrzej_LK Napisano 3 Stycznia 2011 Autor Share Napisano 3 Stycznia 2011 z tymi kolorami Piotrek to masz racje, trudno sobie wyrobić pojęcie, zasadniczo im wyższe zdjęcie tym bliższe prawdy. resztek zestawu do brodzenia nie widać, bo jeszcze nie powstały - na razie nie było takich możliwości. teraz jak kadłub jest spasowany i pomalowany to mogę Gdyni wymodelowac rufę. nakładki... niestety chyba trzeba będzie wystrugać z tworzywa i drutu... i wcale to mnie nie cieszy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jezier Napisano 3 Stycznia 2011 Share Napisano 3 Stycznia 2011 Ja myślałem że to 35 a ja Ci tu mości panie na temat patrzę a to się 72 okazuje... O w mordę... Jedziesz dalej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Konrad C Napisano 3 Stycznia 2011 Share Napisano 3 Stycznia 2011 Świetnie Ci idzie - pełen podziw za to co wystrugałeś z tego "modelu" ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Seweryn Napisano 3 Stycznia 2011 Share Napisano 3 Stycznia 2011 Świetnie Ci idzie - pełen podziw za to co wystrugałeś z tego "modelu" ;) Popieram, muszę gdzieś zanabyć to "cudo". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Konrad C Napisano 3 Stycznia 2011 Share Napisano 3 Stycznia 2011 http://www.mojehobby.pl/modele-plastikowe-k-1-100001.html Tylko te ceny ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andrzej_LK Napisano 6 Stycznia 2011 Autor Share Napisano 6 Stycznia 2011 coś tam podziałałem, kolory sa w miarę realistyczne bo w Olsztynie wyszło słońce na parę minut. niestety prace nie posuwają się tak szybko jak bym chciał, niestety, proza życia jest silniejsza. miłośników zestawu do brodzenia i osłon antypoślizgowych prosze o jeszcze trochę cierpliwości ps. model nie jest wart zakupu, przynajmniej jesli chce sie z niego zrobić coś, co przypomina M 10. współczynnik przeklinania jest zbyt wysoki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi