Robert Ostrowski Napisano 4 Listopada 2009 Share Napisano 4 Listopada 2009 Witam Jako że skończyłem "bisa" z rozpędu wystartuje w konkursie Zestaw Kopro plus kokpit i osłona kabiny waku z Pavli. W pudełku znajdują sie wypraski z Condora,po przyłożeniu do planów okazało się ,że pasują niemalże idealnie,jedynie za wąska jest osłona kabiny ale myślę ,że z Pavli jakoś wpasuje/jak również cały kokpit/ linie delikatne i cienkie nie tak finezyjne jak w Zvezdzie.Malowanie oczywiście polskie jeszcze nie jestem zdecydowany które ,na pewno całość aluminium. Inbox Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
romek Napisano 4 Listopada 2009 Share Napisano 4 Listopada 2009 No jak fajnie nastepny Mig , polskie skrzydla o wiele przyjemniej sie bedzie ogladac . Chociaz czeskie malowanie tez dobre . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
young Napisano 4 Listopada 2009 Share Napisano 4 Listopada 2009 Kolejny ołówek Może któryś z tygrysków? Wszystkie trzy wyglądają super, najlepiej chyba biały i brązowy 9351, słabiej 9292 ale do niego są kalki ardpolu do dostania choćby w martoli ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robert Ostrowski Napisano 6 Listopada 2009 Autor Share Napisano 6 Listopada 2009 Po "przespaniu"się z tematem wybór padł na "9292",dzięki young za sugestię . W związkuu z tym proszę o pomoc w doborze barw,w szcególności chodzi mi o jasno szary jaki będzie odpowiednik.Żółty i szary na tygrysie najlepiej będzie dobrać do kalkomanii. Dla ułatwienia foto: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 6 Listopada 2009 Share Napisano 6 Listopada 2009 Popełniłem go. Na jutro mogę sprawdzić jakich farb użyłem. Mój wyszedł tak: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robert Ostrowski Napisano 6 Listopada 2009 Autor Share Napisano 6 Listopada 2009 czesc będę wdzięczny,z jakiego zestawu robiłeś szparkę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 6 Listopada 2009 Share Napisano 6 Listopada 2009 Cienizna jaka jedyna była na rynku (ach, były takie czasy...), czyli Sedo. Malowanie 100% rękodzieło, bo kalkomanii Ardpolu też jeszcze nie było edit: Farby jakich użyłem: H 154 żółto-pomarańczowy H 125 ciemny szary H 147 jasny szary Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robert Ostrowski Napisano 1 Lipca 2010 Autor Share Napisano 1 Lipca 2010 Witam Model przeleżał kilka miesięcy w szafie i chyba dojrzał żeby stanąć na półce . Nie będzie jednak tygrysi,nie czuję się na siłach ,żeby wykonać poprawnie to malowanie,jeszcze się zastanowię jakie będzie. Żywica Pavli wpasowana i pomalowana, większych problemów nie było,kadłub i skrzydła ponitowałem. Moderatora proszę o wykasowanie fotki z butami ponieważ ktoś ją podmienił Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Leszek.Sz. Napisano 1 Lipca 2010 Share Napisano 1 Lipca 2010 Mam ten kokpit i będę go wpasowywał w zestaw Condora, zastanawia mnie dlaczego ścianki na której są prowadnice do foteli są pod innymi kątami nachylone. Zwróciłem na to uwagę oglądając swój kokpit Pavli. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robert Ostrowski Napisano 1 Lipca 2010 Autor Share Napisano 1 Lipca 2010 U mnie jest tak samo,prowadnica fotela ucznia jest pod kątem prostym do podłogi i instruktora pochyła w stronę tyłu samolotu,po zamontowaniu foteli w kokpicie wszystko pasuje,może tak ma być Mój zestaw to ten sam co w pudle Condora Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mare_K Napisano 1 Lipca 2010 Share Napisano 1 Lipca 2010 Eee... ale o co chodzi z tymi butami? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robert Ostrowski Napisano 1 Lipca 2010 Autor Share Napisano 1 Lipca 2010 Moderatora proszę o wykasowanie fotki z butami ponieważ ktoś ją podmienił Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
manas Napisano 1 Lipca 2010 Share Napisano 1 Lipca 2010 Świetnie, że kontynuujesz pracę a jeszcze lepiej, że nie będzie tygrysa:) Kibicuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robert Ostrowski Napisano 1 Lipca 2010 Autor Share Napisano 1 Lipca 2010 a jeszcze lepiej, że nie będzie tygrysa:)Kibicuję. a możesz rozwinąć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
manas Napisano 1 Lipca 2010 Share Napisano 1 Lipca 2010 Nie lubie tego tygrysiego malowania, każde inne będzie lepsze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Konrad C Napisano 2 Lipca 2010 Share Napisano 2 Lipca 2010 E malowanie jest bardzo ładne ,moim zdaniem.Nadaje charakteru. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wuwumaster Napisano 3 Lipca 2010 Share Napisano 3 Lipca 2010 pomysł z tygrysim malowaniem bardzo OK powiedz jak malowałeś w żywicznych panelach zegary - po prostu na czarno? Słyszałem że są zestawy kalek tylko z miniaturowymi zegrami - można wtedy pojedynczo powklejać, może ktoś by się podzielił doświadczeniami jak sobie z tym radzi? bo przyznam szczerze taki mocno 3D panel jest bardzo kuszącą alternatywą de facto płaskiej blaszki (gdzie znowu zegary są oczywistością... wehh zawsze pod górke) pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robert Ostrowski Napisano 29 Lipca 2010 Autor Share Napisano 29 Lipca 2010 Witam. Minął miesiąc i cos tam podłubałem, nie wiele ale zawsze do przodu Płatowiec po nitowany ,dyszę dorobiłem bo to co jest w pudełku ,sklejony do kupy po szpachlowany.W międzyczasie krótkie wakacje i modelarstwo 1:1,szpachlowanie i malowanie pokoju Córki u której mam gabloty z modelami. Zegary w żywicznym kokpicie malowałem na czarno. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skwercio Napisano 29 Lipca 2010 Share Napisano 29 Lipca 2010 Taa... na komputerze oczywiście Modelwork Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robert Ostrowski Napisano 4 Grudnia 2010 Autor Share Napisano 4 Grudnia 2010 Ciąg dalszy,gotowy do surfacerowania: Sporo szpachli ,szlifowania.Brak OCP ale będzie dorabiany od podstaw z igieł/ten z zestawu nie nadaje się do niczego/ nie mam tylko pomysłu na ten element który jest przy kadłubie/zaznaczony na czerwono Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wuwumaster Napisano 4 Grudnia 2010 Share Napisano 4 Grudnia 2010 no i świetnie idzie! bryła wygląda całkiem do rzeczy, kokpit super! ale jak już tak się starasz to pasowało by coś zrobić z tymi fatalnymi wnękami podwozia, co by w jednym modelu nie było dwóch skrajności (od pięknych detali po mega uproszczenie), trzymam kciuki pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robert Ostrowski Napisano 4 Grudnia 2010 Autor Share Napisano 4 Grudnia 2010 nale jak już tak się starasz to pasowało by coś zrobić z tymi fatalnymi wnękami podwozia, co proponujesz? dzięki za dobre słowo,przyda się przy tej szparce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
p_bladek Napisano 4 Grudnia 2010 Share Napisano 4 Grudnia 2010 nie mam tylko pomysłu na ten element który jest przy kadłubie/zaznaczony na czerwono Zetnij na równo nawierć i dopasuj igłę Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wuwumaster Napisano 4 Grudnia 2010 Share Napisano 4 Grudnia 2010 co proponujesz? wystrugałbym przynajmniej skrzyneczkę i wstawił tam w miejsce zaślepionej wnęki, żeby jakaś dziura na przednie podwozie była dalej parę kabli i już, no chyba że wena nadejdzie to coś więcej z podwoziem głównym można by w to załamanie jakąś obłość dostrugać żeby coś niecoś przypominała oryginalną, i też kilka kabelków, bardzo to podniesie jakość modelu, bo to co jest zestawowo w KP/Kopro to aż szkoda zostawiać przy takim fajnym kokpicie, nitowaniach, a i zapewne malowanie będzie przyzwoite pozdrawiam! p.s. póki jeszcze nie malowane - usunął bym także anteny na stateczniku pionowym i zawiercił małe otworki, po malowaniu w sam raz na wklejenie pręcików, będzie o niebo lepiej niż plasticzane Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robert Ostrowski Napisano 4 Grudnia 2010 Autor Share Napisano 4 Grudnia 2010 nie mam tylko pomysłu na ten element który jest przy kadłubie/zaznaczony na czerwono Zetnij na równo nawierć i dopasuj igłę Pozdrawiam. Problem w tym ,że element przy kadłubie ni jak się ma do tego z zestawu,jest za długi.Wpadłem na lepszy pomysł/tak mi się przynajmniej wydaje / z zestawu Bisa od Zvezdy został OCP ,wygląda na to ,że jest zbliżony do tego od UMa dodam tylko skrzydełka,ewentualnie zostawię tę cześć przy kadłubie a resztę dorobię z igieł plus skrzydełka.Całość dokleję na sam koniec nauczony "lotem Bisa na dywan" OCP Zvezdy Zvezda,KP i oryginał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi