skala72 Napisano 15 Grudnia 2009 Share Napisano 15 Grudnia 2009 Hmm, pytanko. Jak wy malujecie narzędzia, liny itd. skoro są one już przymocowane na stałe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mirek66 Napisano 15 Grudnia 2009 Autor Share Napisano 15 Grudnia 2009 Hmmm pierwsze podejście niewypał model musiał zostać umyty z czego jestem bardzo niezadowolony ale już jest zagruntowany . Co do narzędzi i etc .. jest mi łatwiej później je pomalować aniżeli wklejać . Ponadto są przyklejone do plastiku a nie do farby i trzymają się bardzo dobrze . Dzięki za pamięć i pytania . Mirek . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
author21 Napisano 15 Grudnia 2009 Share Napisano 15 Grudnia 2009 Narzędzia też najpierw wklejam. Potem pędzelek 00, 000 i sprawa prosta. Nie trzeba trzymać w lapach, szczypcach itp. Poza tym na wielu pojazdach niemieckich narzędzia, liny były zamontowane na czołgu, a potem dopiero na czołg nanoszono kamo. Czyli często liny i narzędzia były maźnięte kolorami (z wyjatkiem bazowego) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rollingstones Napisano 15 Grudnia 2009 Share Napisano 15 Grudnia 2009 Mirku olej szablony - namaluj kontur plam pędzlem a potem je wypelnij malując aerografem. Będziesz miał piękny ostrokrawędziowy kamuflaż. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mirek66 Napisano 15 Grudnia 2009 Autor Share Napisano 15 Grudnia 2009 Dzięki Sebek też doszedłem do takiego wniosku tylko trochę za późno wielkich strat niema tylko przedni błotnik ,ale za to gęsi będzie lepiej widać . Jak malne to pokażę Mirek . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mirek66 Napisano 18 Grudnia 2009 Autor Share Napisano 18 Grudnia 2009 (edytowane) Witam! Model pomalowałem przy pomocy szablonów które zrobiłem z taśmy malarskiej TESA , wiem na pierwszy rzut oka wygląda jak pudełko po mleku "Łaciate" ale lepiej nie umiem. Wszelkie poprawki będę robił jak farba dobrze wystygnie aby nie popełnić tego błędu co za pierwszym razem. :( Czyli za wcześnie wiozłem się za za podmalowywanie i rozcieńczalnik rozmazał mi nie to co chciałem. Wszelkie rady i porady są mile widziane. POZDRAWIAM Mirek Edytowane 18 Grudnia 2009 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rujewit Napisano 18 Grudnia 2009 Share Napisano 18 Grudnia 2009 ładnie to wyszło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Aphar Napisano 18 Grudnia 2009 Share Napisano 18 Grudnia 2009 Czy dobrze widzę, że na kołach zrobiłeś gumowe bandaże? Wydaje mi się, że te tygrysy miały stalowe koła. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Seb Napisano 18 Grudnia 2009 Share Napisano 18 Grudnia 2009 Czy dobrze widzę, że na kołach zrobiłeś gumowe bandaże? Wydaje mi się, że te tygrysy miały stalowe koła. Źle widzisz. Pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JŚ Napisano 18 Grudnia 2009 Share Napisano 18 Grudnia 2009 Milusio. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jendrass1 Napisano 18 Grudnia 2009 Share Napisano 18 Grudnia 2009 Super kamuflaż ! Prawie jak polski !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mirek66 Napisano 18 Grudnia 2009 Autor Share Napisano 18 Grudnia 2009 Czy dobrze widzę, że na kołach zrobiłeś gumowe bandaże? nie no chyba nie posądzasz mnie o to Cieszy mnie że się kolegom podoba , jutro pomaluję liny i narzędzia w niedzielę skoryguje plamy a jak wyschnie to sido i do przodu . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek Hejmo Napisano 18 Grudnia 2009 Share Napisano 18 Grudnia 2009 Bardzo fajne kamo! Trzeba zanotować w pamięci Tomek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rollingstones Napisano 18 Grudnia 2009 Share Napisano 18 Grudnia 2009 powiem Ci Mirosławie że piękny rozkład Ci wyszedł - martwi mnie tylko ta ciemna tonacja już na tym etapie a w szczególności żółty - filtruj jasno raczej bo się to wszystko pozlewa i zrobi nie tak ładnie jak teraz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mirek66 Napisano 2 Lutego 2010 Autor Share Napisano 2 Lutego 2010 Witam . Tak jak pisałem nie odpuszczam mu , model był spisany na straty ale coś jaszcze wydłubałem z niego . Na razie bez gąsek ale górę uważam za skończoną chyba że po macie coś wylezie to się poprawi . Na razie to tyle Mirek . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nibur92 Napisano 2 Lutego 2010 Share Napisano 2 Lutego 2010 Mirek jak dla mnie wyszło piknie a szczególnie zacieki. Widać że czołg trochę przejechał PoZdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rollingstones Napisano 2 Lutego 2010 Share Napisano 2 Lutego 2010 Dla mnie to tez najlepszy model twój się szykuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mirek66 Napisano 2 Lutego 2010 Autor Share Napisano 2 Lutego 2010 nibur dzięki Sebek model był już opłakany także pogodziłem się z myślą że jak zwalę a trzy razy już miałem takie myśli to mi chociaż gąski po nim zostaną . A tak szczerze jak na razie kosztował mnie naprawdę dużo pracy . Jutro zrobię fotki w kapciach to wrzucę . Mirek . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek_gnr Napisano 3 Lutego 2010 Share Napisano 3 Lutego 2010 rewelacyjne bydle, w kapciach bedzie wygladal poteznie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jager27 Napisano 3 Lutego 2010 Share Napisano 3 Lutego 2010 Super Zacieki są rewelacyjne. To wersja późna? Bo na jarzmie działa nie ma takich prążków z przodu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mirek66 Napisano 3 Lutego 2010 Autor Share Napisano 3 Lutego 2010 Witam Dzięki koledzy . Pogrzebałem trochę przy drzewku co by sam nie stał oraz założyłem gąski . Podwozie oraz wydech jeszcze do roboty oraz jakaś załoga . Wydaje mi się że jest to późna wersja . Mirek . Sory za fotki ale oświetlenie mi padło i musiałem improwizować . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jager27 Napisano 3 Lutego 2010 Share Napisano 3 Lutego 2010 A no tak tak... teraz poznaje po gasienicach. Późna Śliczny model. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mirek66 Napisano 3 Lutego 2010 Autor Share Napisano 3 Lutego 2010 Ponadto jeszcze cztery rzędy wieszaków na wieży cztery rurki odpowietrzające oraz brak podnośnika i klocka . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ritter Napisano 3 Lutego 2010 Share Napisano 3 Lutego 2010 Kurcze Mirku naprawdę ładnie ten kamuflaż wygląda jak i cały model. Jeżeli można wiedzieć napisz jakich farb użyłeś. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adam juszczak Napisano 3 Lutego 2010 Share Napisano 3 Lutego 2010 Bombardino! Ale nie wiem czy dobrze widzę ,wydechy jakby przytkane były farbą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi