Skocz do zawartości

Sdkfz. 182. King Tiger Henschel 1:35 Dragon + Trochę

Mirek66

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 51
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Hmmm pierwsze podejście niewypał model musiał zostać umyty z

czego jestem bardzo niezadowolony ale już jest zagruntowany .

Co do narzędzi i etc .. jest mi łatwiej później je pomalować aniżeli wklejać

. Ponadto są przyklejone do plastiku a nie do farby i trzymają się bardzo dobrze . Dzięki za pamięć i pytania . Mirek .

Narzędzia też najpierw wklejam. Potem pędzelek 00, 000 i sprawa prosta. Nie trzeba trzymać w lapach, szczypcach itp. Poza tym na wielu pojazdach niemieckich narzędzia, liny były zamontowane na czołgu, a potem dopiero na czołg nanoszono kamo. Czyli często liny i narzędzia były maźnięte kolorami (z wyjatkiem bazowego)

Dzięki Sebek też doszedłem do takiego wniosku tylko trochę za późno wielkich strat niema tylko przedni błotnik ,ale za to gęsi będzie lepiej widać . Jak malne to pokażę Mirek .

Witam!

Model pomalowałem przy pomocy szablonów które zrobiłem z taśmy malarskiej TESA , wiem na pierwszy rzut oka wygląda jak pudełko po mleku "Łaciate" ale lepiej nie umiem.

Wszelkie poprawki będę robił jak farba dobrze wystygnie aby nie popełnić tego błędu co za pierwszym razem. :(

Czyli za wcześnie wiozłem się za za podmalowywanie i rozcieńczalnik rozmazał mi nie to co chciałem.

Wszelkie rady i porady są mile widziane.

POZDRAWIAM Mirek

imgp7112.jpg

imgp7111.jpg

imgp7113.jpg

imgp7114p.jpg

Edytowane przez Gość

Czy dobrze widzę, że na kołach zrobiłeś gumowe bandaże?

nie no chyba nie posądzasz mnie o to

Cieszy mnie że się kolegom podoba , jutro pomaluję liny i narzędzia w niedzielę skoryguje plamy a jak wyschnie to sido i do przodu .

powiem Ci Mirosławie że piękny rozkład Ci wyszedł - martwi mnie tylko ta ciemna tonacja już na tym etapie a w szczególności żółty - filtruj jasno raczej bo się to wszystko pozlewa i zrobi nie tak ładnie jak teraz.

• 1 month later...

Witam .

Tak jak pisałem nie odpuszczam mu , model był spisany na straty ale coś jaszcze wydłubałem z niego .

Na razie bez gąsek ale górę uważam za skończoną chyba że po macie coś wylezie to się poprawi .

Na razie to tyle Mirek .

imgp7291.jpg

imgp7292.jpg

imgp7293.jpg

imgp7294.jpg

nibur dzięki

Sebek model był już opłakany także pogodziłem się z myślą że jak zwalę a trzy razy już miałem takie myśli to mi chociaż gąski po nim zostaną .

A tak szczerze jak na razie kosztował mnie naprawdę dużo pracy .

Jutro zrobię fotki w kapciach to wrzucę .

Mirek .

Witam

Dzięki koledzy .

Pogrzebałem trochę przy drzewku co by sam nie stał oraz założyłem gąski .

Podwozie oraz wydech jeszcze do roboty oraz jakaś załoga .

Wydaje mi się że jest to późna wersja .

Mirek .

Sory za fotki ale oświetlenie mi padło i musiałem improwizować .

imgp7300.jpg

imgp7301.jpg

imgp7302.jpg

imgp7303.jpg

imgp7305.jpg

imgp7308.jpg

imgp7309.jpg

imgp7311m.jpg