zloty Napisano 1 Września 2015 Share Napisano 1 Września 2015 Klasa 1 - Samoloty i śmigłowce Specjalna 1 - Najlepsza relacja z prac warsztatowych Specjalna 3 - Najlepsza interpretacja tematu konkursowego Mój pomysł na zimowy konkurs jest prosty. Czeski Gripen w znakomitym okazjonalnym malowaniu ze spotkania tygrysów w 2013roku w zimowej scenerii.Planuje wykonać kawałek płyty lotniska z ośnieżonymi połaciami trawy. Czesi zimą latają,więc też ich samoloty muszę czasem stać sobie pod zimową chmurką Do projektu wykorzystam zestaw Revlla plus pitot mastera i blaszkę Edka. Szybki inbox: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 1 Września 2015 Share Napisano 1 Września 2015 Tłoczno w lotnictwie i dobrze. Dobry model z tego Revella? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spiton Napisano 1 Września 2015 Share Napisano 1 Września 2015 O Gripen i to czeski ! Super. Jak oceniasz Revella w porównaniu z Italerka, i ole oczywiście widziałeś Italerke. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zloty Napisano 1 Września 2015 Autor Share Napisano 1 Września 2015 Tłoczno w lotnictwie i dobrze. I nie ma żadnego staruszka z przypruszonego wapnem z czasów wojny Co do jakości Revlla to bez revelacji.Wyczerpujące porównanie Gripenów w 72 jest tuhttp://www.pwm.org.pl/viewtopic.php?f=14&t=77110 Moje odczucia są podobne jak opinią alexsa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikele Napisano 1 Września 2015 Share Napisano 1 Września 2015 Malowidła Picassa na LSD to dobry temat na model Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Reflect Napisano 1 Września 2015 Super Moderator Share Napisano 1 Września 2015 Świetny ten Gripen. Pomysł z lotniskiem i fotka inspiracyjna - bomba! pozdrawiam Christian Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zloty Napisano 1 Września 2015 Autor Share Napisano 1 Września 2015 Malowidła Picassa na LSD to dobry temat na model Szukając nowych tematów na odrzutowce w pierwszej kolejności interesują mnie wszelkiej maści kolorowe ptaki:mrgreen: Grafika tego jest moim zdaniem perfekcyjna pod każdym względem.Kompozycyjnie i kolorystycznie bardzo mi się podoba.Chciałem polecieć na ostro i zrobić takiego Arktycznego Kota Ale kalkę jest ciężko dostać.Moje tempo prac jest wolne i już mam obawy czy wyrobię się z Gripenem(blachy Edka może będą za jakieś 2 tyg więc pozostaje mi obrabiać i wycinać plastik) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikele Napisano 1 Września 2015 Share Napisano 1 Września 2015 Fajny ten Super Etendard i cholernie wymagający. Zgranie malowideł z kalkami (napis MARINE czy numer na stateczniku) to wymagające elementy. W ogóle, okazjonalne malowania są ciekawe. W Twoim Gripenie także. Z resztą, Czesi mają dryg do takich rzeczy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Reflect Napisano 1 Września 2015 Super Moderator Share Napisano 1 Września 2015 Nie trzeba kalki... zobacz co ja kiedyś zrobiłem do B-17 pozdrawiam Christian Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikele Napisano 1 Września 2015 Share Napisano 1 Września 2015 @Reflect - Miałem na mysli takie wymalowanie pasów, aby czarno-białe przejscia kolorów w napisach się zgadzały w punkt. Miałeś dziobania z tymi maskami, nie ma co. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zloty Napisano 1 Września 2015 Autor Share Napisano 1 Września 2015 Pasy pasami a gdzie cała reszta. Jak mi nie przejdzie to go kiedyś wykonam z wykorzystaniem kalek i szablonów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Reflect Napisano 1 Września 2015 Super Moderator Share Napisano 1 Września 2015 zobacz co ja kiedyś zrobiłem do B-17 Na kadłubie chyba Ci to niewiele pomogło? To był tylko szablon pod taśmę Tamiya... ja to maskowałem i potem leciałem kolorem. Niestety nie ostały się foty z malowania... tą samą techniką malowałem F-117 Wycięty szablon (projekt na szybko w AI zrobiony) Tu na czysto przed brudzeniem i finał tutaj: A tu jak by ktoś chciał sobie wykorzystać metodę (kiedyś zrobiłem animowanego Gif-a dla kolegi): Christian Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikele Napisano 1 Września 2015 Share Napisano 1 Września 2015 Reflect - czemu tych modeli nie ma w galerii na forum, co? ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Reflect Napisano 1 Września 2015 Super Moderator Share Napisano 1 Września 2015 Bo to były testówki (na powrót do hobby....) Ja bardzo dawno temu w kartonie siedziałem... powrót miałem po dłuuuugiej przerwie... ;-) Tych modeli nie ma co pokazywać (choć jak ktoś bardzo chce to i tak znajdzie) pozdrawiam Christian Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 1 Września 2015 Share Napisano 1 Września 2015 Jakim cudem wyciąłeś takie idealne gwiazdki malutkie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Reflect Napisano 1 Września 2015 Super Moderator Share Napisano 1 Września 2015 Trololo - nie powiem :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pepociufakers Napisano 1 Września 2015 Share Napisano 1 Września 2015 Bo to były testówki (na powrót do hobby....) Ja bardzo dawno temu w kartonie siedziałem... Ten karton to od razu widać po maskach, modele kartonowe uczą cierpliwości do wycinania:) Pzdr. Jaro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Timi Napisano 2 Września 2015 Share Napisano 2 Września 2015 A tu jak by ktoś chciał sobie wykorzystać metodę (kiedyś zrobiłem animowanego Gif-a dla kolegi): Skoro miałeś projekt to nie prościej było to na ploter dać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Reflect Napisano 2 Września 2015 Super Moderator Share Napisano 2 Września 2015 Eee... Na ploter maly szablonik? Szkoda czasu i kasy. Gwiazdki do f-117 to byla godzinka. Wycinanka do b-17 okolo dzień (wszystko razem z projektem i mierzeniem) Możliwe, że jak bym miał tego więcej to bym posłał na ploter. Ale czasem fajnie coś "wymodelować" z łapy :-) Pozdrawiam Christian Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KRL Napisano 2 Września 2015 Share Napisano 2 Września 2015 Tu pozwolę sobie podpowiedzieć, że warto nabyć w sklepach dla artystów lub tych zajmujących się airbrush'm papier przylepny to jakby większy arkusz taśmy. Nie mamy wtedy zgrubień na łączeniach i znacznie łatwiej się wycina. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Reflect Napisano 2 Września 2015 Super Moderator Share Napisano 2 Września 2015 Wiem, wiem ja wtedy pod ręka nie miałem takiej folii. Może mógłbyś wskazac, gdzie takowa kupic w PL? Pozdrawiam Christian Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KRL Napisano 2 Września 2015 Share Napisano 2 Września 2015 Wiem, wiem ja wtedy pod ręka nie miałem takiej folii. Może mógłbyś wskazac, gdzie takowa kupic w PL? Pozdrawiam Christian Jest sporo miejsc na przykłąd tu: http://www.fine-art.com.pl/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zloty Napisano 4 Września 2015 Autor Share Napisano 4 Września 2015 napiszę u siebie żeby w cudzych wątkach wioski nie robić to można pisać na forum słowo pedalska tęcza,pedalskie malowanie proszę o wyjaśnienie bo spać nie mogę po nocach i się zastanawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Reflect Napisano 4 Września 2015 Super Moderator Share Napisano 4 Września 2015 6. Użytkownik zobowiązany jest do przestrzegania powszechnych zasad kultury wypowiedzi i słowa. Niedopuszczalne jest stosowanie tonu oraz słownictwa poniżającego lub wyszydzającego innych Użytkowników, a także prowadzenie dyskusji w sposób celowy urażający drugą ze stron. Dotyczy to wypowiedzi na forum oraz wiadomość prywatnych. 7. Użytkownik zobowiązany jest do przestrzegania czystości i poprawności języka polskiego oraz niestosowania slangu utrudniającego zrozumienie wypowiedzi. W wyjątkowych sytuacjach dopuszcza się prowadzenie relacji w obcych językach. via Regulamin Forum I mam nadzieję, że nie będziemy poruszać więcej tego tematu. I jeszcze PW poproszę, z linkiem do tego fragmentu... pozdrawiam Admin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 4 Września 2015 Share Napisano 4 Września 2015 Wiem, wiem ja wtedy pod ręka nie miałem takiej folii. Może mógłbyś wskazac, gdzie takowa kupic w PL? A coś takiego nie wystarczy? Łatwo dostępne w sklepach modelarskich: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi