GILBERT Napisano 21 Października 2015 Share Napisano 21 Października 2015 Klasa 5 - Dioramy Specjalna 1 - Najlepsza relacja z prac warsztatowych Specjalna 3 - Najlepsza interpretacja tematu konkursowego Witam Szanownych Modelarzy Postanowiłem wystartować w konkursie ze swoim 2-letnim doświadczeniem w modelarstwie, może mi się uda pokazać coś ciekawego. Pomysłem przedstawiającym zimową dioramę będzie czołg T-26, grupa niemiecka, ewentualnie budynek, w dalszej części dioramy drzewa,droga. Nie rysuję żadnego projektu ,żeby Wam pokazać, tylko piszę, to dlatego, że moja koncepcja może się zmienić, po prostu zarys planu na dioramę mam w głowie. Nie będę się dużo rozpisywał, zapraszam do śledzenia..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GILBERT Napisano 21 Października 2015 Autor Share Napisano 21 Października 2015 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GILBERT Napisano 21 Października 2015 Autor Share Napisano 21 Października 2015 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
makinen Napisano 21 Października 2015 Share Napisano 21 Października 2015 ...szybko idzie widzę... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
7urgen Napisano 21 Października 2015 Share Napisano 21 Października 2015 A mojego posta gdzie wcielo...? Dobra, jeszcze raz... Barbarossa (rozumiem ze w tytule watku jest blad) to poczatek wojny z sowietami, w zwiazku z tym z zestawu ktory pokazales nadadza sie tylko dwie figury z czego jednej musisz wymienic glowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 21 Października 2015 Share Napisano 21 Października 2015 Ekspresowy warsztat. Początek malowania obiecujący, ciekawi mnie czy zniwelujesz kontrast pomiędzy białym kamo a bazą? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Reflect Napisano 21 Października 2015 Super Moderator Share Napisano 21 Października 2015 Ja tylko chciałbym sie dowiedzieć, kiedy rozpocząłeś pracę. Mam nadzieję, że zdajesz sobie sprawę iż rozpoczęty model jest dopuszczony tylko w wyjątkowych przypadkach (i na pewno nie z rozpoczętym malowaniem). Pozdrawiam Admin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pedzelek Napisano 21 Października 2015 Share Napisano 21 Października 2015 "Plan Barbossa" Spróbuj "Operacja Barbarossa" W skrócie : Atak Niemiec na ZSRR Od siebie napisze ,że nie bardzo pasuje ten tytuł. Lecisz jak z procy ,że koledzy nie nadążają. Na razie zapowiada się ciekawie, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GILBERT Napisano 27 Października 2015 Autor Share Napisano 27 Października 2015 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GILBERT Napisano 27 Października 2015 Autor Share Napisano 27 Października 2015 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LordDisneyland Napisano 27 Października 2015 Share Napisano 27 Października 2015 . z zestawu ktory pokazales nadadza sie tylko dwie figury z czego jednej musisz wymienic glowe. ...albo trzymać się tytułu wątku i wstawić jakichś piratów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
7urgen Napisano 27 Października 2015 Share Napisano 27 Października 2015 To wtedy Lordzie, pojazd nie pasuje. Chyba zeby z niego jakiegos szkunera zrobic? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikele Napisano 27 Października 2015 Share Napisano 27 Października 2015 A se lożę szyderców urządziliście. :P Ładnie model pomalowany! ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
7urgen Napisano 27 Października 2015 Share Napisano 27 Października 2015 (edytowane) No bo tytul nas pewnie sprowokowal... Co do modelu sie zgodze, mocno obity ale wyglada dobrze. Zobaczymy jak calosc z figsami zadziala. Edytowane 27 Października 2015 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Reflect Napisano 27 Października 2015 Super Moderator Share Napisano 27 Października 2015 Ja nadal nie dostałem odpowiedzi na moje pytanie! Admin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Reflect Napisano 28 Października 2015 Super Moderator Share Napisano 28 Października 2015 Ok, sprawa wyjaśniona, model dopuszczony. Działaj dalej. Powodzenia Admin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GILBERT Napisano 31 Października 2015 Autor Share Napisano 31 Października 2015 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 31 Października 2015 Share Napisano 31 Października 2015 Rdzawe zacieki rozetrzyj mocniej - teraz trochę słabo wyglądają. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GILBERT Napisano 31 Października 2015 Autor Share Napisano 31 Października 2015 taki właśnie mam zamiar Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pedzelek Napisano 31 Października 2015 Share Napisano 31 Października 2015 Super postarzałeś go. Grubo po wojnie może tak by wyglądał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GILBERT Napisano 1 Listopada 2015 Autor Share Napisano 1 Listopada 2015 Dzięki, no tak mi wyszło, jeszcze będę go trochę poprawiał, żeby aż tak "wiekowo" nie wyglądał. Jako, że jest to mój pierwszy model w takim malowaniu, a dopiero drugi model czołgu, który skleiłem to z efektów pracy jestem zadowolony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GILBERT Napisano 30 Listopada 2015 Autor Share Napisano 30 Listopada 2015 No trochę mnie tu nie było, temat trochę się zakurzył, he .Ale tak to jest jeśli się ma czasu jak na lekarstwo, po za tym wskoczył mi projekt za pieniądze także musiałem go wykonać dlatego taka przerwa w temacie. Dobra ruszyłem dalej z budową dioramy, przedstawiam na zdjęciach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GILBERT Napisano 30 Listopada 2015 Autor Share Napisano 30 Listopada 2015 Aha byłbym zapomniał, Szanowni Panowie czy możecie mi pomóc w doborze kolorów farb do figurek, maluję model color vallejo, będę wdzięczny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pedzelek Napisano 30 Listopada 2015 Share Napisano 30 Listopada 2015 Deski spróbuj przejechać nożykiem mocniej i więcej po deskach. Ziemia na dioramie jest zbyt prosta jakby ją walec wyrównywał. Na fotce taka nie jest. Spróbuj to również poprawić. Nie wiem czy lepisz cegły ale lepiej wygląda jak nie wychodzi spod cegieł żadna zaprawa. Lepiej klej klejem cyjanoakrylowy "gęsty". Szybciej. A tak po za tym to zapowiada się ciekawie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kapitan1 Napisano 30 Listopada 2015 Share Napisano 30 Listopada 2015 Wykonywanie domu w całości z tektury i oklejanie dechami to nie za dobry pomysł Radziłbym byś zrobił nośny szkielet (4 kołki w narożnikach, połączone od góry belkami, na tym etapie najlepiej przymocować wszystko na sztywno do podstawy na sg) potem dodać kilka belek po środku, przy krawędziach drzwi, i dopiero na coś takiego kłaść deski. Przy kominie też przydało by się mniej kleju, ale myślę że i tak będzie super dioramka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi