vollff Napisano 16 Maja 2016 Napisano 16 Maja 2016 Klasa 3 - Pojazdy cywilne Specjalna 1 - Najlepsza interpretacja tematu konkursowego Specjalna 2 - Najlepsza relacja z prac warsztatowych Specjalna 5 - najlepsza praca w klasach 1,2,3,4,5 zbudowana w oparciu o model Tamiya Witam Zniechęcony LR Snatchem postanowiłem zbudować coś co pozwoli mi zapomniec o porażce zwanej "Black Dog" - Postanowiłem zamieszać trochę w cywilach - Zobaczymy co z tego wyjdzie Lato to czas w którym organizowane jest wiele imprez off road - Przykładem może być Poland Trophy 4x4, które organizowane jest w sierpniu. Wiele klubów konkretnych marek organizuje również swoje zloty i imprezy Ja postanowiłem zbudować coś takiego A zainspirowało mnie to zdjęcie - do podobnego efektu będę dążył A tu letni gorący filmik z LR w rolach głownych OK. Do tego projektu użyję: Pink Pantera Tamiyi A wewnątrz pudełka - różowy pedalski plastik Laczki cywilne do Toyoty od defmodel Zestaw Azimuth Ponieważ w tym modelu oświetlenie jest zrobione bardzo kiepsko - potrzebne będzie zastosowanie takiego zestawu, ktorego jeszcze nie mam - ale będze potrzebny przy pracach wykonczeniowych - więc bez ciśnienia Postaram się też użyć troche scrachu z innych modeli Oraz pozostałości defendera snatcha Zapraszam wszystkich entuzjastów off roadu to zaglądania i małego dopingu Pozdrawiam Cytuj
fliper_nx Napisano 17 Maja 2016 Napisano 17 Maja 2016 No no ciekawy projekt , myślałem o czymś podobnym ale zdecydowałem się jednak na coś japońskiego . Powodzenia ! Cytuj
Panzer Machine Napisano 17 Maja 2016 Napisano 17 Maja 2016 Fajnie! Składałem ostatnio tę Tamiyowską Panterkę. bardzo przyjemny zestawik ;) Cytuj
vollff Napisano 17 Maja 2016 Autor Napisano 17 Maja 2016 Ok no to zaczynamy Na początek transplantacja ramy Tutaj przed W trakcie : I po - pacjent przeżył Następnie pod nóż poszedł wał napędowy7 W instrukcji pisze - uciąć 15mm - no to ciach I wym momencie nastąpił ZONK :( Po przymiarce: Na szczęście ucięty kawałek poniewierał się jeszcze po biurku - więc szybka docinka i wklejka - i pacjent nadal w formie C.D.N. Cytuj
Kapitan1 Napisano 17 Maja 2016 Napisano 17 Maja 2016 Ten straszny moment, kiedy miałeś uciąć część o 40mm a po pasowaniu wychodzi, że trzeba było o 4mm... U mnie w zile 157 tak samo miałem przy wałach:) Przeszczepiałem je od ziła 131 . Cytuj
karambolis8 Napisano 18 Maja 2016 Napisano 18 Maja 2016 Szkoda Snatcha, ale ten pomysł też jest fajny Cytuj
vollff Napisano 23 Maja 2016 Autor Napisano 23 Maja 2016 Witam w oczekiwaniu na nowá siatkę maskującą do Snatcha - podłubaałem przy moim drugim projekcie. Generalnie - konwersja, którą kupiłem nie nadaje sie do Pink Pantera Tamiyi. Jeśli ktoś sobie takową zamierza kupić i - to niech kupi jako bazę LR z Revella albo Italeri. Oto co do tej pory zrobiłem Cała paka zrobiona na nowo ze złomu + boki z Azymutha Ciężka sprawa generalnie - masa szlifowania, cięcia i dopasowywania - ale efekt końcowy powinien być zadowalający Mam trzy opcje kół: Cywilne (specjalnie zakupione do tego projektu) Do snatcha - tez całkiem fajnie wyglądają - po pomalowaniu na srebrno mogły by robic za cywilne oraz zwykłe stalowe I teraz pytanie do was - Które najlepiej bedą pasowac? Cytuj
jakub476 Napisano 23 Maja 2016 Napisano 23 Maja 2016 Zdecydowanie stalówki, te pierwsze nie pasują epoką i opony drogowe... Cytuj
Mikele Napisano 23 Maja 2016 Napisano 23 Maja 2016 Do taplania w błocie to opony z jak najgłębszym bieżnikiem. Bieżnik w terenie ważniejszy od stylówy I stalowa fela więcej zniesie niż alu. ;) Cytuj
Mikele Napisano 23 Maja 2016 Napisano 23 Maja 2016 Więcej dobrej zabawy. ;) Stalową felgę można pogiąć, aluminiowe pękają. ;) A wymiana koła na miękkim podłożu to przygoda sama w sobie Cytuj
Browarek90 Napisano 23 Maja 2016 Napisano 23 Maja 2016 Jak błoto to stalowe ale ciekawie by na tych pierwszych też wyglądał Cytuj
vollff Napisano 2 Czerwca 2016 Autor Napisano 2 Czerwca 2016 Witam Prace nad LR trwają W zasadzie teraz stoję przed dylematem - z czego zrobić nadkola i jaki kolor nadwozia wybrać Dorobiłem wyciągarkę i przyprawiłem lampy - zaczyna to wyglądać całkiem nieźle - jeszcze tylko snorkel z dodatków zewnętrznych - i malowanie Cytuj
Marak Napisano 2 Czerwca 2016 Napisano 2 Czerwca 2016 Jak dla mnie robisz trochę "nie po kolei". Przyklejasz kruche drobiazgi jak np. lampy, a przecież jeszcze sporo szpachlowania i szlifowania blach poszycia. np. błotników. Czy ma to jakieś uzasadnienie? Cytuj
vollff Napisano 2 Czerwca 2016 Autor Napisano 2 Czerwca 2016 Masz rację - trochę nie po kolei - ale chciałem zobaczyć jak to będzie wyglądało - lampy nie są na stałe jeszcze Cytuj
makinen Napisano 3 Czerwca 2016 Napisano 3 Czerwca 2016 jeśli możesz, to wymień tą "linę" z wyciągarki. Spleć ze sobą 4-5 cieniutkich drucików i uzyskasz efekt plecionej, stalowej liny. Twoja wygląda, jak drut. Cytuj
Marak Napisano 3 Czerwca 2016 Napisano 3 Czerwca 2016 jeśli możesz, to wymień tą "linę" z wyciągarki. Spleć ze sobą 4-5 cieniutkich drucików i uzyskasz efekt plecionej, stalowej liny. Twoja wygląda, jak drut.Można pleść, a właściwie skręcić wiertarką, ale czy to warto się tak bawić.Linki są bardzo tanie. Ja swojego czasu za 18 zł z przesyłką kupiłem sobie kilka rodzajów linek w kilku kolorach. Przykładowy link http://allegro.pl/linka-stalowa-0-6-mm-x-5-m-rb-model-08406-i6216466483.html Cytuj
vollff Napisano 27 Lipca 2016 Autor Napisano 27 Lipca 2016 Witam LR snatcha prawie skończyłem - więc mogę się zabrać za cywila Pakę musiałem przerobić. Zywiczne boki źle wyglądały - więc pociąlem te ze 110 - tki dopasowałem i w sumie całkiem nieźle wyglądają. Przy okazji odszedł mi problem dorabiania błotników Zanianiłem drut na plecionkę w wyciągarce Parę zdjęć z postępów zdjęć - oraz ogólna koncepcja Cytuj
jakub476 Napisano 27 Lipca 2016 Napisano 27 Lipca 2016 Według mnie plecionka za gruba tzn. średnica. Nie pasują mi te koła, raz że felgi za nowoczesne, a dwa że rollbar, wyciągarka i drogowy bieżnik... Cytuj
enten Napisano 27 Lipca 2016 Napisano 27 Lipca 2016 Właściwie to mogę powtórzyć post Jakuba. Ten pałąk z tyłu jest krzywo ale rozumiem, że złożony na sucho? Cytuj
vollff Napisano 27 Lipca 2016 Autor Napisano 27 Lipca 2016 Taka była koncepcja Dlatego takie felgi - są od toyoty hilux z menga chyba. Chyba ze macie jakiś inny pomysł na koła - to proszę o propozycje. Co do pałąka - to oczywiście jest tylko na sucho - zastanawiam się wogóle czy go dawać - chciałem się zbliżyć jak najbardziej do tego LR ze zdjecia. Przedni zderzak też chyba przerobię - na podobny Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi