Skocz do zawartości

Mi-2, 1:72, Mastercraft

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

W oczekiwaniu na piękny zachód słońca i możliwość poczynienia kolejnych zwariowanych zdjęć kolejnego niedoskonałego modelu postanowiłem pokazać już teraz odrobinę biurkowych zdjęć "hihikoptera", który w epoce dziarsko wkraczającego na rynek i Waszmościów serca nowego produktu Aeroplastu trąci myszką, obskóranctwem i uwidacznia każdą człowieczą marną umiejętność...

Ale jak już się kiedyś zaczęło (drugi raz zresztą, pierwszy wylądował w kontenerze przed blokiem), to należało skończyć, co napoczęte... I tak powstało poniższe "wiekopomne dzieło", odzwierciedlające pierwsze śmigłowce tej serii, wykorzystywane przez Lotnicze Pogotowie Ratunkowe...

v2013062316355883655610.jpg

v2013062316355956928778.jpg

v2013062316355974743110.jpg

v2013062316360071885289.jpg

v2013062316360041905891.jpg

v2013062316364854078467.jpg

v2013062316365478756923.jpg

v2013062316365496841753.jpg

Napisano

Kiedyś otworzyłem pudełko tego zestawu i szybko zamknąłem. Kupuję dużo słabo składalnych modeli, ale ten sobie bez żalu odpuściłem.

Mogę tylko pogratulować samozaparcia i wyboru tematu.

Nie pomagają też zdjęcia, by w pełni cieszyć się galerią, może nie było najszczęśliwszym robienie zdjęć białej w dużej części maszyny na białym tle? Może jasnoszare byłoby lepsze?

To akurat zdjęcie najbardziej mi się podoba:

v2013062316360041905891.jpg

Napisano

A krzyżyk na brzuchu ma Super wyszedł ten szkaradek

Napisano

Fajne malowanie wybrałeś ...a co do modelu,to powiem tyle-Nie dałbym już rady psychicznie...kolejny raz do niego podejść..i przerabiać,żeby przypominał MI-2

warsztat: MI-2 1/48

Napisano
chyba drabikowi czarnej farbki zbrako na dokonczenie łopat WN , pozatym fajna maszynka

Adam - też mnie to frapowało, ale wpatrywałem się w zdjęcia z Muzeum Ratownictwa i tam mi wychodziło, że czarne to jednak ciągnęło się do połowy łopaty... Może z biegiem czasu to się zmieniało?? A tak przy okazji - to element instalacji przeciwoblodzeniowej?

Artek - nie ma, ale dobrze, żeś mi na to zwrócił uwagę:) Się pojawi:)

Pozdrawiam

Napisano

Bardzo ładny, gratuluję.

Na warsztacie:

SB2C-4 Helldiver - Academy 1/72

Napisano

Robiłeś warsztat czy tylko galerie? Pytam bo zacząłem sklejac, ale inne malowanie, niedługo warsztat pewnie zawita na forum tylko muszę podgonic z innym modelem. A model super.

Napisano (edytowane)

Tylko galerię... Postanowiłem wprawdzie, że nie wyrobię bezkresnej pustyni wewnętrznej tego modelu (i tak "wyposażenie" do niczego było niepodobne i również do niczego nie pasujące); więc zrobiłem i wrzuciłem co umiałem... kozetkę (odrobinę przyduża niestety wyszła), nowe drążki, orczyki, kokpit z tego co podeszło pod rękę i wymalowane panele... Obrazoburczo chodziło o to, że jak by kto się uparł przez te krystalicznie czyste okienka zajrzeć, to żeby jednak coś zobaczył. Mam parę fotek z produkcji, ale boję się oberwać kamieniami;)

Tymczasem - jako, że mnie już znacie od tej strony zapewne, powiem tylko - kto wariatowi zabroni;)

v2013062500121374374298.jpg

Edytowane przez Gość
Napisano

Ja w swoim z okresu, powiedzmy, dzieciństwa, nie mam nic oprócz figurki w drzwiach. ;)

Napisano
Ja w swoim z okresu, powiedzmy, dzieciństwa, nie mam nic oprócz figurki w drzwiach. ;)

Znaczy, jakiegoś ratownika jak malowanego?;)

Napisano

SARowski z Babich Dołów w Gdyni bodajże, zielono - pomarańczowy. Zdaje się, że to malowanie było w którymś modelu pudełkowe.

Napisano
SARowski z Babich Dołów w Gdyni bodajże, zielono - pomarańczowy. Zdaje się, że to malowanie było w którymś modelu pudełkowe.

Ano, Panie... było... alem ja się uparł i zaślinił do LPR-u;)

Napisano

Krzyś, ale Michałki sanitarne nie mogą latać po zachodzie Słońca, co ta za "prowokacja"

A był SARowski z Ariexu w żółtym pudełeczku, czeski model no trochę lepszy od Intecha

140225-11185.jpg?nr=ls-03&company=ariex%20-%20promodel&name=mi-2

183065-11761.jpg?nr=&company=aero%20team&name=mil%20mi-2%20hoplite

Napisano

O kurczę, a może to ten był? Ja nawet nie wiedziałem, że one się od Intecha różnią. W środku oba były puste.

Nie prowokacja, mój model był robiony dla mojego Taty, który takowym latał na wideofilmowanie (tak właśnie! ;) sprzętu wysyłanego ze stoczni do armatorów. Figurka na tę okoliczność miała nawet kamerę Sony S-VHS. ;)

Napisano
v2013062500121374374298.jpg

Chodziło mi o tą fotkę z tą "prowokacją"

Napisano

Wybacz, my obaj to Krzysztofy, nie zalapalem.