Skocz do zawartości

MIG-21, 1:72 Plastyk / Mastercraft

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

To czystej krwi "pudlak", spaprany niestety na finiszu... Zachciało mi się malarskich nowinek - to i mam; MIG za chwilę dołączy do grona modeli nietykalnych - pomimo wyschniętej farby (MrMetalColor) zostawia na macających palcach dowody przestępstwa. Kalki kładzione z duszą na ramieniu na tej dziwnej powłoce... Powiem szczerze - nie mam siły i ochoty go poprawiać - trafi na półkę; w pudełkach leżą jeszcze przynajmniej dwa - więc lepiej do czegoś nowego się przymierzyć niż z tym walczyć z niepewnym skutkiem... Ten doprowadził mnie do stanu "kończ waść, wstydu oszczędź..." no i skończyłem.

Co do malowania - tu wyszedł ze mnie nieokrzesany wyznawca żeńskiej golizny... W którymś momencie przyszło mi do głowy uzbieranie mini-kolekcji "gołych" samolotów... Jak macie jakieś pomysły - chętnie przyswoję...

v2013080117161263073490.jpg

v2013080117161315419390.jpg

v2013080117161373707123.jpg

v2013080117161499638201.jpg

v2013080117161486417804.jpg

v2013080117162610414071.jpg

Napisano

Jak na Plastyka z założeniem "spudełkowym" wyszedł zupełnie przyzwoicie. Czy możesz dać fotkę pierwowzoru nose-artu (zarówno na samolocie jak i w naturze) , abyśmy mogli ocenić czy dobrze Ci wyszła?

Napisano
Jak na Plastyka z założeniem "spudełkowym" wyszedł zupełnie przyzwoicie. Czy możesz dać fotkę pierwowzoru nose-artu (zarówno na samolocie jak i w naturze) , abyśmy mogli ocenić czy dobrze Ci wyszła?

Dzięki zbiorczo:)

A co do fotki; to mogę raczej spróbować stworzyć wtórną na podstawie nose-artu, ale nie wiem, co na to szanowna administracja

Orginału - orginału szukałem tymczasem, ale jak na razie bez większego powodzenia (chyba, że jestem gamoń jakiś, co też jest możliwe). Dogrzebałem się jedynie do tego, że Fuijmi wypuścił MIG-a w tym samym malowaniu, ale przynajmniej z golizną bardziej realistyczną;)

Co ja mogę rzec... Ta golizna od razu mnie urzekła

Napisano

MiG prezentuje się bardzo ładnie.

Na warsztacie:

Jak-18 - Amodel 1/72

Napisano

Eee, yyy, no ładna laska z tego MIGa że się tak wyrażę

Napisano
Eee, yyy, no ładna laska z tego MIGa że się tak wyrażę

No nie do końca w moje gusta trafia, ale co ja mogę jak nie bardzo jest możność marudzić? Ale ten temat nam "zbacza"

Napisano

Na pudełku ta laska wygląda ładniej niż na kalce.

Model się podoba +.

• 1 month later...
Napisano
A gdzie belka podkadłubowa ?

Poszła sobie.

Jeżeli chodzi o model, to bardzo mi się podoba. Jest to też dowód, że z Plastyka można zrobić fajny modelik.