RH Napisano 29 Listopada 2013 Share Napisano 29 Listopada 2013 No i wreszcie coś z mojego priorytetowego tematu ,czyli samoloty z naciągami czyli Sopwith Snipe w wersji po pierwszej wojnie światowej Samolot w barwach 111 Sqn. "A " Flight Commander Duxford 1924. Malowania tego oczywiście nie ma w zestawie . Żeby wykonac to malowanie zakupilem kalki firmy Pheon Decals . Jedno muszę napisać ,co do wyżej wymienionych kalek ,że mimo ceny sa bardzo dobrej jakości ,i z pełną odpowiedzialnością ja polecam .Po za tym jest tam kalek na bardzo wiele malowań .Jest w czym wybierać No ale dość tych wywodów ,czas na sam modelik ,a ...więć ,..proszę bardzo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
letalin Napisano 29 Listopada 2013 Share Napisano 29 Listopada 2013 Libi! Poza matową osłoną silnika, wszystko jest tak jak lubię, z umiarem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spiton Napisano 29 Listopada 2013 Share Napisano 29 Listopada 2013 Srebrne wychodzą Ci super. Tylko ten czerwony pierścień trochę taki superdziewiczy ,-)) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mig Napisano 30 Listopada 2013 Share Napisano 30 Listopada 2013 Bardzo ładny ___________________________________________________________________ Na warsztacie: Reggiane Re.2000 - Italeri 1/72 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
manas Napisano 29 Marca 2017 Share Napisano 29 Marca 2017 Powoli oswajam się z sylwetką tego samolociku, która do niedawna była dla mnie nie do przyjęcia. Coraz bardziej mnie przekonuje. Model - jak to zwykle u kolegi bywa - zasługuje na uznanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tenzan Napisano 29 Marca 2017 Share Napisano 29 Marca 2017 Model bardzo fajny Akurat mam dwupłata na tapecie, mógłbyś napisać słów parę jak robisz naciągi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kjp_a_man Napisano 29 Marca 2017 Share Napisano 29 Marca 2017 Przepraszam, że pytanie trochę nie na temat. Czy zdjęcia robione w namiocie bezcieniowym? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RH Napisano 29 Marca 2017 Autor Share Napisano 29 Marca 2017 Strasznie dużo tych pytań a ja nie cierpię odpowiadać ,szczególnie pisać ,wole słowo mówione po pierwsze to z jakich odmętów wytargaliście ten model ,ak to tak dawno było klejone .Ja dawno o nim zapomniałem choć w domu nadal stoi na honorowym miejscu obok DH 9 .Jako że to dawno klejony model to odpowiadam na drugie pytanie jak dobrze pamiętam to zdjęcia nie byly robione w "namiocie" tylko skleiłem z białych kartek z bloku taki "domek ' i tam to pstrykałem. Jeżeli chodzi o linki to tutaj jest sprawa bardziej poważna ,bo ilu jest modelarzy ,ile jest materiałów z których robi sie linki tyle metod .na necie jak sie poszpera to ludzie pokazują jak to robią .w skrócie w przypadku tego modelu to zastosowałem metodę ,wklejenia na końce odpowiednio dociętej linki EZ rurki 0.4mm potem spłaszczone i wklejone w otwory w modelu . w tym przypadku bylo to zgodne z oryginałem ,gdyż ten samolot miał płaskowniki zakręcane na śruby . dla ciekawych tej konstrukcji odsylam do publikacji "Windsock Datafile" z tym samolotem .tam sa zbliżenia tych detali . I TO TYLE !!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi