Leszek.Sz. Napisano 17 Lipca 2014 Share Napisano 17 Lipca 2014 Zestaw profipack Eduarda, wypraski Accurate Miniatures + blaszki i maski Edurda. Model miał trochę zwichrowane skrzydła, po wycięciu miejsca na wnęki klap Airesa uwydatniło się to jeszcze bardziej. Jakoś to poprostowałem, poszpachlowałem i od biedy ujdzie. Z własnej inwencji to przewody hamulcowe, wskażnik wysunięcia podwozia na płatach, pitot i amortyzatory z igieł strzykawkowych + zaszpachlowanie na lewym skrzydle miejsca na reflektor. Linki anten zakładałem 3 razy, i już nie będę tego poprawiał( miejsce mocowania na maszcie jakiś węzeł dziwny wyszedł). Szary na kołpaku trochę się różni od szarego na kadłubie - był malowany olejnym Model Masterem, w międzyczasie przeszedłem na Gunze i reszta malowana H331 i H317, dół RLM 65 z dodatkiem jakiegoś niebieskiego żeby przyciemnić. Kokpitu nie widać na fotkach więc zdjęcie z warsztatu: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
HK1885 Napisano 17 Lipca 2014 Share Napisano 17 Lipca 2014 No i jest przewyzaje..ste Bardzo mi się podoba, raz: że Jak, dwa: że po polsku; trzy: że w błękitach. Naprawdę bardzo fajny model wystrugałeś, przemawiają do mnie szczególnie te cieniowanki na spodzie. Podoba się. I to mocno! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karambolis8 Napisano 17 Lipca 2014 Share Napisano 17 Lipca 2014 Moim zdanie dobrze poradziłeś sobie z trudną powierzchnią skrzydeł. Wygląda ciekawie, ale nie przesadziłeś z weatheringiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikele Napisano 17 Lipca 2014 Share Napisano 17 Lipca 2014 Fajnie odpicowany. Brudny, jak na frontowca przystało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mig Napisano 17 Lipca 2014 Share Napisano 17 Lipca 2014 Bardzo ładny Jak. _____________________________________________________________ Na warsztacie: Ar- 2 - Amodel 1/72 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sławekb Napisano 17 Lipca 2014 Share Napisano 17 Lipca 2014 ŚWIETNY ......no co ja mogę więcej napisać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kowal76 Napisano 17 Lipca 2014 Share Napisano 17 Lipca 2014 Bardzo ładny . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikolaj75 Napisano 17 Lipca 2014 Share Napisano 17 Lipca 2014 Jeden z moich ulubionych tematów Ładnie wykonany model, choć z racji mojego zafiksowania na ten samolot mam kilka uwag, w szczególności: - odwrotnie wklejone osłony kółka ogonowego; - wydaje się, że podwozie główne jest nieco zbyt mocno odchylone do tyłu; - rozmycia kolorów kamuflażu uważam za zbyt szerokie; Niemniej cieszę się, że jest ładny model w 48 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Leszek.Sz. Napisano 17 Lipca 2014 Autor Share Napisano 17 Lipca 2014 Dzięki za opinie. rzeczywiście osłony kółka ogonowego źle wklejone. Oryginalne odciąłem i dorobiłem cieńsze, ale że leżało to trochę w pudle to już nie sprawdzałem dokładnie przed montażem, chciałem skończyć jak najszybciej. Główne golenie ustawiałem z ''papierami Luranca'' Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zibi85mig Napisano 18 Lipca 2014 Share Napisano 18 Lipca 2014 Mnie się bardzo podoba,zwłaszcza malowanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jarek38 Napisano 18 Lipca 2014 Share Napisano 18 Lipca 2014 Świetny model pięknego samolotu pięknie wygląda grubość, czy też cienkość ścianek wlotu powietrza, wnęk podwozia, chłodnicy, wnętrze klasa!. Coś niecoś bym oczywiście zmienił, ale każdy ma własne spojrzenie i nie ma o czym gadać. Gratulacje! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
letalin Napisano 22 Lipca 2014 Share Napisano 22 Lipca 2014 Malowanie mnie nie przekonuje: Kamuflaż góry położony z ręki, z bardzo rozmytymi krawędziami i nagle ostre jak brzytew granice między kolorem spodu i góry:( Zabrakło konsekwencji. - wydaje się, że podwozie główne jest nieco zbyt mocno odchylone do tyłu; Kwestia niewielkiej różnicy, ale opatrzeni to zauważają. Główne golenie ustawiałem z ''papierami Luranca'' Rysunek przedstawia jednak tylko mały fragment konstrukcji i chociaż pewnie prawidłowy, jak wszystko u Luranca, to nie pokazuje wzajemnego położenia podwozia wobec istotnych i widocznych zarysów sylwetki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Leszek.Sz. Napisano 22 Lipca 2014 Autor Share Napisano 22 Lipca 2014 Jeszcze raz rzuciłem okiem z profila na model i przejrzałem fotki. Rzeczywiście trochę za bardzo do tyłu jest podwozie w moim Jaku. Proste do korekty jak najdzie mnie taka potrzeba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Karol Napisano 23 Lipca 2014 Share Napisano 23 Lipca 2014 Klawy:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi