Marin Napisano 16 Marca 2015 Napisano 16 Marca 2015 Po 10 miesiącach warsztatu w końcu mogę pokazać zdjęcia gotowego modelu. Model jest w malowaniu z kwietnia 1944 roku, jako czerwona 13-stka należąca do mjr Heinza Bar'a, jednego z asów Luftwaffe. Ogon ma emblemat z liczbą 200 oznaczającą liczbę zestrzeleń, których w sumie Heinz Bar dokonał 221. Model to znany zestaw Eduarda, który służy chyba do poskładania wielu różnych wersji FW190A. To powoduje że kadłub ma wiele błędnych elementów z wersji A8. Słynny jest już kształt krawędzi natarcia statecznika pionowego, który powinien być całkowicie odcięty i wymieniony - ja tego nie zrobiłem. Po prostu nie miałem na to siły. W modelu jest wiele poprawek , ale tez wiele błędów zestawowych zostało. Zainteresowanych odsyłam do warsztatu. Przy okazji chciałbym podziękować wszystkim którzy pomagali mi motywując mnie do kolejnych poprawek i zmian w zestawie jak i wspierali merytorycznie swoją wielką wiedzą. Wielkie dzięki - mam nadzieję, że was nie zawiodłem. Wszystkim, którzy pomogli mi w dobiciu do końca budowy dedykuję medal za wyróżnienie tego modelu w Bytomiu w tym roku. Dzięki i zapraszam do pooglądania i komentowania fotek mojej nagrodzonej foki. Cytuj
spiton Napisano 17 Marca 2015 Napisano 17 Marca 2015 Bardzo mi się podoba. Piękny mięsisty ptak rzeźnik ,-)) Cytuj
rtx Napisano 17 Marca 2015 Napisano 17 Marca 2015 Model bardzo fajnie zrobiony - podoba się Tylko zdjęcia troszkę ciemnawe. Cytuj
Sławekb Napisano 17 Marca 2015 Napisano 17 Marca 2015 Tak jak zwróciłem uwagę w warsztacie na ten model...tak dalej to podtrzymuję-jak dla mnie super Cytuj
mig Napisano 17 Marca 2015 Napisano 17 Marca 2015 Foka bardzo ładna, miałem okazję obejrzeć ją w Bytomiu. Gratuluję medalu. __________________________________________________________________________________________ Na warsztacie: F-22 Raptor - Italeri 1/72 Cytuj
Desaxe Napisano 17 Marca 2015 Napisano 17 Marca 2015 Świetny model, gratulacje! Według mnie jedna z ładniejszych fok w tej skali jakie widziałem Cytuj
Danio Napisano 17 Marca 2015 Napisano 17 Marca 2015 Gratulowałem już pięknej "foczki", ale w Galerii, czynię to pierwszy raz. Model Extra..., medal się należał. Wymarzony debiut modelarza... Tak trzymać. A co dalej? Cytuj
marek d Napisano 17 Marca 2015 Napisano 17 Marca 2015 Podoba się bardzo. Ładna dłubaninka w warsztacie i efekt końcowy. Cytuj
Marin Napisano 18 Marca 2015 Autor Napisano 18 Marca 2015 Dziękuję wszystkim za tak dobre opinie. To daje mi energię na następny projekt który niebawem wyląduje w warsztatowych wątkach. Foka jedzie teraz do Żywca powalczyć w nieco trudniejszych warunkach, bo kategoria w jakiej go wystawiam jest zdecydowanie szersza więc i konkurencja trudniejsza. Zobaczymy . Jakby co to do zobaczenia na Śrubce, dajcie znać kto się wybiera. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi