Skocz do zawartości

F/A-18E Hornet Trumpeter 1:32

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Od wczoraj szukam na forum modelwork galerii mojego F-18E i właśnie dotarło do mnie, że takowej galerii nie zamieściłem na tym forum.

Tak więc naprawiam błąd i wklejam kilka fotek modelu skończonego kilka tygodni wstecz.

Na moją półkę z modelami trafia kolejna ukończona F’ka tym razem do modeli sygnowanych na początku literą F w skali 1:32 dołączył najmłodszy wiekiem a w zasadzie najmłodsza z moich F’ek- 18’ka.

Model pochodzi od Trupetera jest złożony prosto z pudełka bez żadnych dodatków w postaci żywic, blaszek etc.

Najwięcej pracy było z wlotami powietrza, które wymagają sporo zabiegów z pasowaniem i jeszcze więcej szpachli.

Jak już wspominałem przy innych sklejanych przeze mnie modelach części waloryzujące mnie kompletnie nie kręcą i nie widzę sensu dokładania kasy do tego co otrzymałem w pudełku od Trumpka z jednym małym wyjątkiem.

Jak będę jeszcze raz podchodził do tego modelu to na pewno dokupię lepiej wykonane dysze te z zestawu są naprawdę przeciętne.

Muszę także zauważyć, że w porównaniu do F-14’ki Trumpka spasowanie w tym modelu stoi na zdecydowanie lepszym poziomie a osłona kabiny w końcu wygląda i pasuje tak jak powinna pasować.

Mam też wrażenie, że nie co lepszej jakości są kalki tym razem a położenie tych długich czerwonych pasków oddzielających czerń i szarość wymagało naprawdę WIELKIEJ cierpliwości i przez chwile rozważałem prostszą dla mnie wersję czyli oklejenie i pryśnięcie czerwonym kolorem. Stwierdziłem jednak, że takie ćwiczenie i nauka przyda się na przyszłość.

Tyle w kwestii samego modelu z czystym sumieniem mogę go polecić.

Czas na fotki:

IMAG23601_zps6glzk8za.jpgIMAG2354_zps7d0annzh.jpgIMAG2336_zpspd7hvhe5.jpgIMAG2324_zpspkkpsgtu.jpgIMAG2292_zpstzg6dear.jpgIMAG2205_zpsbfqsjzra.jpgIMAG2192_zps3ae22lt6.jpgIMAG2217_zpsjbw9yzfp.jpgIMAG2257_zps5r1rmqgt.jpg

Napisano

Piękna maszyna.

Świetnie pomalowana i całkiem ładnie pobrudzona.

Naprawdę bardzo udany model.

Jeśli miałbym się doczepić do czegoś, to chyba troszkę za mocne brudzenie w kilku miejscach.

No i brak choćby okablowania goleni w takiej skali.

Ale model świetny, moje gratulacje.

Napisano

Bardzo fajny model zbudowany w myśl zasady "prosto z pudła i tylko z pudła" !!!

Można? Można! I to z całkiem fajnym efektem. Brawo!!!

Napisano

Dodam, że o ile dam radę spakować dwa modele 18'ka będzie do zobaczenia na żywo w Elblągu.

Napisano

Bardzo sympatyczny"modelik". Podoba mi się i to nie tylko dlatego, że lubię Hornety.

Koniecznie zabierz go na festiwal do Elbląga. Chętnie obejrzę go na żywo.

Napisano

Robi wrazenie.

Pozdrawiam

Napisano

Witam!

Piękny model w ciekawym i przykuwającym wzrok malowaniu. Bardzo podoba mi się ogólne wykonanie, jednakże tych brązowych zacieków (wycieków) jest jednak zbyt wiele. Tak trochę "czołgowo" to wygląda...

Poza tym reszta bardzo fajna!

Gratuluję i pozdrawiam

Kornik

Napisano

Wypasiony model, musi być wielgachny tak w ogóle ;) Dla mnie kolejny świetny warsztat mobilizujący do robienia modelu "rury", ale w nieco mniejszej skali (1:48) Uwielbiam Szerszenia i kiedyś się pokuszę o niego w malowaniu fińskim lub USMC

Napisano

Dziękuję wszystkim za pozytywny odbiór mojej pracy, co do wielkości faktycznie nie jest mały choć jak obok postawię Su-27UB to 18'ka staje się kruszynką.

Napisano

Dziś wyjątkowy dzień dla mojej 18'ki - fotka admina i na festiwalu w Elblągu otrzymała wyróżnienie.

Dziękuję jeszcze raz wszystkim.

IMAG2673_zps6cwoswk9.jpg

Napisano

Gratulacje ! Również w takim razie dubeltowe !

Napisano
Gratki! Z ogromną przyjemnością oglądałem w Elblągu zarówno Horneta jak i Su-27.

Dzięki WIELKIE - ja właśnie rozpocząłem poszukiwania w domu miejsca na Su

Wisa - do Su - przydałby się jakiś pojazd gaśniczy nie podstawiłbyś tego fajnego co parkuje u ciebie

Napisano

plis pokaż warsztat -- "trochę pracy" włożyłeś więc plis pokaż

Napisano
plis pokaż warsztat -- "trochę pracy" włożyłeś więc plis pokaż

Rozpocząłem wątek warsztatowy z Tornado, więc zapraszam do oglądania. Fakt na razie jeszcze nie zdążyłem nic wydłubać w weekend był festiwal w Elblągu a wieczorami szykowałem koledze kask na Mistrzostwa Polski.

Dziś miałem rozpocząć pracę ale miałem bardzo sympatyczne spotkanie w modelarskim gronie (pozdrawiam kolegów) ale jutro wieczorem na pewno pojawią się pierwsze foty.

• 2 weeks later...
Napisano

Fajny Szerszeń.

Pytanie co to są za bombki na zewnętrznych pylonach - GBU-24 czy GBU-28 ?, średnica głowicy i jej wielkość dość "odchudzona"

>>>WeaponLoad<<<

Napisano
Fajny Szerszeń.

Pytanie co to są za bombki na zewnętrznych pylonach - GBU-24 czy GBU-28 ?, średnica głowicy i jej wielkość dość "odchudzona"

>>>WeaponLoad<<<

GBU-24, choć mam wrażenie, że odwzorowanie Trumpka nie jest idealne.

Napisano

Dokładnie coś im się skurczyło , z Grubaskiem GBU-24 byłoby potężniej, pomyśl o wymianie na Edzia laserki, ew. zmianą konfiguracji na asymetryczną, co dodaje smaczku. Nie mniej super SHornecik