Przemek Przybulewski Napisano 5 Stycznia 2016 Napisano 5 Stycznia 2016 Udało się dotrzeć do końca bardzo przyjemnej podróży z MiGiem. Model jako wypust Trumpetera całkiem udany. Dodatkowo wzbogacony przeze mnie kompletem Airesa (kokpit, wnęki podwozia itd), kołami Armory, odgromnikami (jeden już urwałem) i rurką Pitota od Mastera oraz wlotami powietrza od Quickboost. Dodatkowo zużyłem też niezliczone ilości magnesów neodymowych o czym poniżej. Model i jego malowanie a także podstawa inspirowane zdjęciem MiGa na pomniku, ponieważ pomnikowy egzemplarz zazwyczaj nie ma podwieszonego uzbrojenia zdobiłem rakiety/bomby/zasobniki/pylony przyczepiane na magnesy. Można dzięki temu uzyskać niezliczoną ilość kombinacji gdyż zroiłem prawie 30 różnych podwieszeń. Trochę było z tym roboty ale efekt wyszedł ciekawy. Dodatkowo samolot a w sumie część ogonowa może być odczepiona aby wyeksponować silnik. Głupota i debilizm autora aby tylko zmarnować czas. Sama podstawka też jest przekombinowana, kolejna fanaberia, gdyż część z pomnikiem można usunąć i uzyskać coś a'la asfalt. Jak wyszło to już oceńcie. Jest to 27 model w mojej karierze, może czegoś się nauczyłem. Zapraszam do oglądania i oceniania: Cytuj
Mikele Napisano 5 Stycznia 2016 Napisano 5 Stycznia 2016 Fajnie zmęczony życiem. A pod ruchome części skrzydeł to tylko zbiorniki podwieszane i tylko przy minimalnym kącie skosu Cytuj
Przemek Przybulewski Napisano 5 Stycznia 2016 Autor Napisano 5 Stycznia 2016 Magnesiki do silnika i uzbrojenia? Masakrycznie pstrokata maszyna, ale robota fajna. ;) Magnesy tylko do uzbrojenia. Silnik a raczej części kadłuba pasują na wcisk. A maszyna pstrokata bo taki był oryginał. Dzięki. Fajnie zmęczony życiem.A pod ruchome części skrzydeł to tylko zbiorniki podwieszane i tylko przy minimalnym kącie skosu Dzięki. Tak wiem, ale to bardziej chodziło mi o pokazanie co i jak można podwiesić. Jak miałbym robić oddzielną fotkę dla każdego rodzaju uzbrojenia to byłoby ich pewnie ze dwa razy tyle. A tak szast-prast i pozamiatane. Model bardzo ładny.Dziękuję bardzo. Cytuj
Solo Napisano 5 Stycznia 2016 Napisano 5 Stycznia 2016 Piękny model, chyba równie udany jak Twój A-10 ostatnio. Co prawda trudno mi sobie wyobrazić maszynę na pomniku w tak dobrym stanie, ale kogo to obchodzi... Świetna robota z podstawką, a sam model znakomicie pomalowany. Bardzo podobają mi się realistyczne obicia na osłonie radaru. Brawo. Cytuj
Przemek Przybulewski Napisano 5 Stycznia 2016 Autor Napisano 5 Stycznia 2016 Piękny model, chyba równie udany jak Twój A-10 ostatnio.Co prawda trudno mi sobie wyobrazić maszynę na pomniku w tak dobrym stanie, ale kogo to obchodzi... Świetna robota z podstawką, a sam model znakomicie pomalowany. Bardzo podobają mi się realistyczne obicia na osłonie radaru. Brawo. Dzięki wielki Solo. A wiesz, że jak szukałem zdjęć tego pomnika (coby mieć różna ujęcia i podpatrzeć jak się kamuflarz układa) to trafiłem na zdjęcia świeżo po malowaniu i to dopiero było ciekawe. Samolot wyglądał jak malowany pewnie przez jakiegoś ciecia pędzlem tak jaskrawymi kolorami, że na coś takiego bym się nie odważył. Co do obić to trochę się z tym na kombinowałem w końcu udało mi się uzyskać satysfakcjonujący efekt maskolem. @Przemek - no zdaję sobie sprawę. ;) A pokazałbyś zdjęcia oryginału? Proszę bardzo. Podaję adres strony bo zdjęcie jest spore i nie mieści się na forum: https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/b/b8/Monument_Mig-23.jpg Cytuj
kowal76 Napisano 5 Stycznia 2016 Napisano 5 Stycznia 2016 Pięknie się prezentuje. Gratulacje !!! Cytuj
Super Moderator jawkers Napisano 5 Stycznia 2016 Super Moderator Napisano 5 Stycznia 2016 Witam. Prawdę mówiąc to twój pomnik, bardziej mi się podoba niż oryginalny (pisząc pomnik mam ma myśli całość, samolot i postument). A co do samolotu to piękną maszynę stworzyłeś. Gratulację. Cytuj
Przemek Przybulewski Napisano 5 Stycznia 2016 Autor Napisano 5 Stycznia 2016 Pięknie się prezentuje. Gratulacje !!!Dziękuję. Witam.Prawdę mówiąc to twój pomnik, bardziej mi się podoba niż oryginalny (pisząc pomnik mam ma myśli całość, samolot i postument). A co do samolotu to piękną maszynę stworzyłeś. Gratulację. Wielkie dzięki za miłe słowa. Cytuj
jureczek Napisano 6 Stycznia 2016 Napisano 6 Stycznia 2016 Coz więcej powiedzieć ? Ja tez bym tak chciał ładnie kleić Cytuj
Przemek Przybulewski Napisano 6 Stycznia 2016 Autor Napisano 6 Stycznia 2016 Coz więcej powiedzieć ?Ja tez bym tak chciał ładnie kleić Dziękuję. Jest to mój 27 model i cały czas się uczę. I często nie jestem zadowolony z efektu. Cytuj
rtx Napisano 8 Stycznia 2016 Napisano 8 Stycznia 2016 Świetny model. Ładne odrapania na nosku, malowanie, brudzenie. Bardzo fajnym pomysłem jest wymienne uzbrojenie na magnesikach - można sobie podwieszać inne na każdy dzień tygodnia. Tylko ten pomnik mi się nie podoba - jakoś tak strasznie zalatuje dioramą kolejkową. Chociaż jak zobaczyłem pierwowzór, to trochę zmieniłem zdanie. Cytuj
jonathan Napisano 8 Stycznia 2016 Napisano 8 Stycznia 2016 Widać że coraz lepiej Ci idzie. Bardzo ładny model... Cytuj
duju69 Napisano 8 Stycznia 2016 Napisano 8 Stycznia 2016 Model bardzo ładnie sklejony, z tym postumentem wygląda super, pewnie całość też nie jest mała. Ale moim zdaniem powinieneś przybrudzić owiewkę, bo wygląda jak z fabryki. Ale poza tym Cytuj
Przemek Przybulewski Napisano 8 Stycznia 2016 Autor Napisano 8 Stycznia 2016 Świetny model. Ładne odrapania na nosku, malowanie, brudzenie. Bardzo fajnym pomysłem jest wymienne uzbrojenie na magnesikach - można sobie podwieszać inne na każdy dzień tygodnia.Tylko ten pomnik mi się nie podoba - jakoś tak strasznie zalatuje dioramą kolejkową. Chociaż jak zobaczyłem pierwowzór, to trochę zmieniłem zdanie. Dzięki wielkie. Przypuszczam, że z tych magnesów to skorzystam kilka razy w życiu, pewnie głównie przy jakiś wystawach. No a co do pomnika, no to trochę jest taki komiksowy nawet. Jak tak teraz patrzę to kolory mogłyby być bardziej wyblakłe. Widać że coraz lepiej Ci idzie.Bardzo ładny model... Dziękuję bardzo. Model bardzo ładnie sklejony, z tym postumentem wygląda super, pewnie całość też nie jest mała. Ale moim zdaniem powinieneś przybrudzić owiewkę, bo wygląda jak z fabryki. Ale poza tym Bardzo dziękuję. Podstawka ma 40 cm na 60 cm więc taka standartowa jak na modele 1:32. Samolot się mieści pod warunkiem, że nie rozkłada się skrzydeł. A co do owiewki - to miesiąc na półce i się sama przykurzy. Cytuj
Dino1984 Napisano 10 Stycznia 2016 Napisano 10 Stycznia 2016 Bardzo ładny, chociaż trochę dziwnie wygląda ten obdrapany nos w porównaniu do niedraśniętej reszty samolotu. Cytuj
Przemek Przybulewski Napisano 10 Stycznia 2016 Autor Napisano 10 Stycznia 2016 Bardzo ładny, chociaż trochę dziwnie wygląda ten obdrapany nos w porównaniu do niedraśniętej reszty samolotu.Dziękuję. Ano taki urok tego samolotu, bo nos jako pokrywa radaru nie jest metalowy i farba z niego odłaziła wręcz płatami. Cytuj
Przemek Przybulewski Napisano 10 Stycznia 2016 Autor Napisano 10 Stycznia 2016 Jeszcze dwa zdjęcia rodzinne: Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi